בעיה

Jillian

New member
בעיה

היי :] אני כבר חצי שנה בצבא וממש קשה לי. הכמה חודשים הראשונים של הצבא כולם אמרו לי שזו תקופת הסתגלות וזה יעבור אבל בכל זאת הלכתי פעם אחת לקבן לנסות לפסול תפקיד (אני משקית מילואים בחיל הים) אבל הצליחו לשכנע אותי להישאר ולתת לזה צ'אנס ושבכלל לעשות דברים דרך קבן זו טעות. עכשיו אני כבר חצי שנה בתפקיד והמצב לא משתפר, ההפך.. אני מרגישה במצב רוח רע כל הזמן, עצבנית בלי סוף, בוכה הרבה ומרגישה גם סוג של פחד.. אני יודעת אפילו איך להסביר. המצב הנפשי שלי גם פוגע בי מבחינה פיזית.. אני כמעט ולא אוכל ואני יורדת במשקל אני לא יודעת אם אעבור תפקיד יעשה את המצב יותר טוב.. אני חושבת שפשוט הצבא לא מתאים לכל אחד ואני מפחדת מכל בחירה שאעשה אני לא יודעת מה לעשות...

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
בעיה..

יקרה, כשאת מתארת את הקשיים והמצב שאת נמצאת בו, לנו נראה חשוב לחזק אותך,חשוב לנו לחלק איתך את הרגשה המאוד מעריכה שיש לנו למאמץ שאת עושה.. מבקשים להיות לידך ולבקש שתקשיבי לעצמך.. כי אולי מי שחשוב בשבילך ולעתידך זו את...גם כשהמטלות והצבא והמחויביות בדרך, רק את אולי יודעת מה נכון לך לעשות .. וכשנכון לך לקבל עזרה..הושיטי יד וקבלי אותה.. אנחנו כאן, רוצים לדעת מה מתפתח.. איתך

Jillian

New member
..

אני יודעת שלצאת מהצבא הוא פתרון שהכי יעזור לי מבחינה נפשית וכמובן פיזית... אני מרגישה שהצבא לא נותן לי כלום ואני לא נותנת לו. הבעיה היא שבאתי לצבא עם המון מוטיבציה ורצון ובכלל אני באה מאזור כזה וממשפחה כזאת שלא להיות בצבא זו לא אופציה. אין ספק שכרגע אני בצבא בגלל המשפחה שלי.. אני קצת מרגישה שפחות אכפת להם ממצבי , יותר חשוב להם שאני אעשה את השירות שלי. בגלל החוסר תמיכה שאני מרגישה, אני ממש מפחדת לצאת מהצבא ואני מרגישה אבודה ומתוסכלת

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
להשאר, לא להשאר..

יקרה ישנה גם אולי אפשרות שלישית.. את יכולה להיעזר בקב"ן כדי לקבל עזרה שעל מנת להישאר ולהעזר.. הקבן הוא איש טיפול ואת בהחלט יכולה לנסות להגיע אליו כדי לקבל ממנו עזרה כשאת מדגישה ומחלקת איתו את כול הדילמות שיש לך.. ואת הרצון וההחלטה להישאר בצבא.. ובמקביל לבקש פגישות לסיוע צעד אחר צעד.. אנחנו מאמינים בך וביכולת שלך לעמוד באתגרים שאת מציבה לעצמך, להרשות לעצמך אולי, אפילו, להזדקק ולקבל עזרה נקודתית היא כוח ואומץ... . עד הפעם הבאה.. מחכים לך כאן ובשבילך...

ruhama777

New member
היי

באזור שאת באה וממשפחה כזאת שלא להיות בצבא זו לא אופציה? ולא להתחתן עד גיל 30 זאת לא אופציה? ולעשות פחות מארבעה ילדים ולגדל כלב זאת לא אופציה? את צריכה להבין משהו קטן על החיים, והוא שאת האחראית היחידה על האושר שלך. אם את לא תעשי את מה שטוב לך, אף אחד לא יעשה את זה בשבילך ואת פשוט לא תהיי מאושרת. תהיי אומללה. אם לא תדאגי לעצמך, אף אחד לא ידאג לך. אם לא תאהבי את עצמך לפני הכל, אף אחד לא יאהב אותך. וכשאת "יושבת על הגדר" ומפחדת, זה לא שאת לא מחליטה- אלא את מחליטה להישאר במצב הזה שלך ולסבול. אז הבחירה היא מאוד פשוטה, או לנסות לרצות את כולם ולהיות אומללה. או לעשות את מה שטוב לך ולרצות את עצמך. בקשר ללדבר עם הקבן על זה, דעי מראש שהאינטרס שלו הוא שתישארי בצבא וכל העצות שלו יובילו לכיוון הזה. הקבן הוא לא אובייקטיבי מעצם עובד של מערכת שמעמידה בראש את צרכי המערכת בלבד.

kdani

New member
למה שלא תעסיקי את עצמך

תנסי אולי ללמוד, או קורס מקצועי, ותעבירי את השנה שנשארה לך... וללכת לקב"ן פעם בשבוע זה לא נורא בכלל, גם אם זה לא יפתור את הבעיות, זה יכול להקל.

Jillian

New member
זה מה שאני עושה

לפני חודש התחלתי קורס.. אבל בתכלס זה לא משהו שעוזר לי אני גם חשבתי שזה יעזור

למעלה