בעיה

Roger 300

New member
בעיה

בחלום אחד שהיה לי עשיתי בדיקת מציאות והכל אבל מאז שגיליתי שזה חלום לעשיתי כלום חוץ מלשבת על כיסא, כאילו לא רציתי או לא יכולתי לקום ולעשות משהו. הייתי מצפה שבחלום צלול אני יעשה דברים ולא יישב על כיסא אני מפחד שזה יקרה גם בחלום הבא. עצות?

Boglob

New member
קורה הרבה

אפשר לעשות הכול אבל לא יודעים מה, זה תופעה נפוצה, אבל אפשר לפתור אותה בקלות. הדרך הכי טובה זה להגדיר לעצמך יעדים מראש, כדי שכשתהיה שם בחלום לא תצטרך לבזבז זמן לחשוב מה לעשות או חס וחלילה שתגיע למצב שבו אתה לא עושה כלום.

וולפהרט

New member
בדיוק

במציאות תעשה בדיקות מציאות ומיד אחר כך תכנן מה היית עושה עכשיו אם זה היה חלום.

Variety

New member
שיטה חביבה כדי לזכור.

היי,

נגיד ויש לך כמה דברים שבא לך לזכור בחלום צלול. יש שיטה, בלי קשר לחלימה צלולה, שנקראת ״שיטת החדר הרומאי״. יצא לי להשתמש בשיטות לזכרון בחלומות . חוץ מלזכור דברים בחלום, זה גם משפר את הצלילות.

גיא

Variety

New member
שיטת החדר הרומאי

כן,
אז השיטה היא כזאת: השיטה מבוססת על לדמיין משהו מעט אבסורדי כי זה יותר קל לזכור אותו. ב״חדר הרומאי״ (בלי קשר לחלומות) מדמיינים סיור בחדר שלנו או בבית. כשרוצים לזכור דברים אז משלבים אותם בסיור, למשל:
אני שם במכונת כביסה את העבודה שאני צריך להגיש, שם במייבש כביסה את הלפטופ שאני רוצה לתקן וכו׳. במהלך היום כשאני רוצה להזכר ברשימת הדברים שעליי לעשות אני חוזר על הסיור הוירטואלי ומדמיין את הניירות של העבודה רטובים לגמרי במכונה, את הלפטופ נהרס במייבש .

מכיוון שזה סוריאליסטי, קל יותר לזכור את זה.
וזה גם עובד בחלומות.

השיטה עם ציורים
[URL]http://www.wikihow.com/Remember-Lists-of-Words-With-the-Roman-Room-Trick[/URL]

יש גם את הספר
סוד הזיכרון המצויין של ערן כץ

השיטות השונות של הזכרון ממש פשוטות ליישום.

גיא

Variety

New member
ועוד דבר

בחלומות צלולים מצאתי את עצמי מנסה להזכר מה בכלל אני רוצה לעשות. הרבה פעמים לא הייתי זוכר וסתם עף לכיף. אבל עם השיטות זכרון זה יצר לי איזה רגע שמאפשר לזכור.

בד״כ המשימות היו פשוטות (המשימות הראשונות מהספר ״אומנות החלימה״ של קסטנדה), להסתכל על הידיים, להתקדם בלהביא את היעד אליי אבל אפילו את זה היה לי קשה לזכור בלי שיטה.

גיא

Roger 300

New member
איך משתמשים בשיטה?

תסביר קצת אם אתה יכול. בתור מתחיל אני רוצה לדעת כל מה שרק אפשר.

למעלה