בעיה

ella_g

New member
בעיה

שמי אלה אני מזל גדי, שנת לידה 75, שעת לידה 10:00 בבוקר לערך, אני במצב כלכלי מאוד קשה שנמשך כבר כמה שנים, אני לא רואה איך אני יוצאת מהמצב הזה, אני רוצה לחסוך כסף ולטוס לחו``ל כי אני מאמינה שאהבת חיי נמצאת שם. אני עוסקת במקצוע שאני יכולה לעבוד בו בכל מקום בעולם, אך לצערי אין באפשרותי לעסוק בו כיום כי אני לא יכולה לקחת את הסיכון בו אני אהיה עם הכנסה נמוכה ממה שיש לי עכשיו. המון תקווה יש לי, מזל מעולם לא היה, אני מאמינה ביכולות שלי, אבל מתחילה להפחד שמא לא אצא מהמצב הזה וכל חיי אצטרך לעבוד בתחומים שונים שאני לא אוהבת. האם אני אצא מזה? מתי? האם באמת מחכה לי עולם קסום בחו``ל? שלך בכנות

לאלה

ראשית, העולם הקסום הוא יותר מושג מאשר חוויה אמיתית. הוא נמצא בכל מקום שמסמל משהו רחוק מהעולם האמיתי שבו רע לנו, ובודד לנו. אני חושב שהפנטזיה הזו היא בעצם נסיון בריחה. מצד אחד, את עוסקת במקצוע שיש לו ביקוש בכל מקום, אבל לא יכולה לוותר עליו כי ההכנסה תהיה קטנה יותר ? ומה עם הפנטזיה ? האמנם הכסף הוא החשוב כאן ? ואם כן - היכן הבעייה ? אולי הגיע הזמן לשנות סדר עדיפויות ? ברור שהעניין הכספי לא גורם לך עכשיו אושר, אבל אישהו משהו קצת מפונק וילדותי לא מוכן לוותר עליו, ובונה מגדלים באויר הקשורים לחו`ל, לאהבה שנמצאת שם, ועוד ועוד. נראה שאת בונה מגדלים באויר, במקום להיות כאן, ועכשיו. זו בעצם תמצית כל השעור הרוחני והרגשי : לחוות את ההווה, ולא לנסות לברוח לעתיד, לחו`ל, לאהבה בלתי מושגת, ולכל מקום שאיננו בעצם כאן ועכשיו. הגיע הזמן אולי להתבגר, להפסיק לחשוב במונחים כל כך דרמטיים (וקצת ילדותיים..) שבהם הכל דרמה, שחור ולבן, אהבה מדהימה ועולם קסום - או ויתור טרגי וגורלי, ועוד ועוד. כן, הגיע הזמן לגדול, ולהבין שחווית החיים החזקה היא ברגעים היפים בהם את מתחברת לעצמך, ולא לפנטזיות, שכן ברגע שאלה יאכזבו אותך תאלצי לפנות לפנטזיות אחרות. יש לך הרבה כישורים והרבה דמיון - אבל נראה שאת משתמשת בהם רק לנסות לברוח, ולדעתי - בעיקר מעצמך.. אף אהבה לא תוכל לאורך זמן לגרום לך לאהוב את עצמך יותר. הגיע הזמן אולי להתייצב מול המראה, ולאהוב מה שאת רואה שם, מבפנים ומבחוץ, לטוב ולרע.. זה לא בחו`ל אוב אהבה דמיונית אחרת : זה כאן, עכשיו, ובתוכך. בהצלחה..

למעלה