בעיה

Weirdi

New member
בעיה

יש לי בעיה ואין לי מושג איך להתמודד איתה. ידיד שלי עכשיו סיפר לי שהוא הלך למגדת עתידות בראשון לציון (לפי מה שהוא אמר- היא הייתה איפשהו בין תחנת האוטובוס לקניון....) והיא סיפרה לו דברים על עצמו- על החלומות שלו והאישיות שלו וכאלה, ואז היא סיפרה לו שהוא הולך למות בצורה נוראים בצבא . הוא מאמין לה לגמרי- והוא מאמין הוא באמת הולך למות בצבא אז עכשיו הוא עושה מלא שטויות והורס לעצמו את החים. אני ממש דואגת לו כי הוא באמת מאמין למה שהיא אמרה, ואני מפחדת שזאת תהייה נבואה שתגשים את עצמה- הוא ימות בגלל שהוא כל כך בטוח שהוא ימות.. לפי מה שהבנתי היא לא נתנה לו את השם שלה (שאני אישית מוצאת חשוד) וסירבה לספר לו שום דבר על עצמה למרות שהוא שאל. הוא תיאר לי אותה: נמוכה רזה בערך בת 50 שער לבן לבושה בג'ינס וחולצה פשוטים והוא גם אמר שהייתה לה טבעת נורא מוזרה- משהו שהוא אף פעם ראה אבל הוא לא יכל לתאר לי אותה כמו שצריך- הוא רק אמר שהוא ראה את האותיות D וH שם. אני לא יודעת מה לעשות איתו, או איך לגרום לו להאמין שהוא לא הולך למות, .... אני צריכה עזרה דחוף.... אם מישהו יודע משהו על האישה השאת, או אם מישהו יכול ייעץ לי מה להגיד לו או מה לעשות או משהו... אני אהייה אסירת תודה...

romharel

New member
תיארת מלאך

ואין לי מושג מיהי, אך היא [כמו כל מלאך] מזרזת תהליכים [וידידך ימות פעם, ואם תצילי אותו רק תדחי בקצת את מותו....]. גם בחתימה שלך יש אמירה כזו [אם שכחת] המוות הוא בלתי נמנע והוא לא רע. וכמו שידידך מאמין לה ומזדהה על המוות וזה בריא וטבעי לעכל את הדבר הזה [בודהה נתן לחניכיו מדיטציה ראשונה להסתכל על שריפת גופות משמע יום אחד זה יקרה לך.... וזה היה פתח ללימוד הרוחני שלהם] ואת עבורך זה שיעור להתמודד עם חוסר האונים של תופעת המוות עבור האחר, את חסרת אונים מול הפוטנציאל ההרס שהמוות יביא לו ומול פוטנציאל ההרס להרוג את עצמו ומול פוטנציאל ההרס שלו להרוס את עצמו בעודו בחיים.... וחוסר האונים הזו קשור במודעות לכך שהוא אכן ימות [בדרך זו או אחרת ביום אחד....ואין שום דבר שאת יכולה למנוע מזה..... אבל זו הזדמנות להיפטר מפחדים שיש לך ..... הזדמנות לראות לחיים בעיניים ובדרכך המיוחדת דרך שירייך איזונך נישמתך את תעכלי את זה , יש יקום שלם שתומך בך ואוהב אותך אם רק תעיזי ותצאי מצל פחדייך, וכמו תמיד אני מחזיק לך אצבעות אבל חסר אונים [לא יכול לעשות כלום במקומך] רום

suki da yo

New member
למה דווקא מלאך?

למה זו לא יכולה להיות סתם אישה, שעובדת עליו העיניים, או יותר טוב, טועה בפירוש של מה שהיא רואה, או סתם טועה, כי הגורל לא קבוע מראש? למה ישר להחליט שזהו, הבחור עומד למות, וחבל לו על הזמן?

romharel

New member
כל בחור[ה] ימותו פעם

וזו הפניה למודעות לעכל את זה, זה לא מעניין אותי אם היא צודקת או לא, מעניין אותי שתהליכית נפתחו שני אפיקים שלו , דיון עם עצמו בעניין מותו [אולי בצבא אולי לא] ושל וירדי עצמה בעניין חוסר האונים של להיות מול מישהו "שהולך למוות" [בעיקרון כולנו]

SickBar

New member
הכל רשום והרשות נתונה

החוק הראשון והעליון. יש דברים שלא ניתן לשנות ויש דברים שניתן לשנות. אני לא חושב שלרוץ ולומר שהבחורה היא מלאך זה דבר נכון. יכל לחלוטין להיות שהיא אישה עם יכולות מסוימות ואולי רק אינטואיציה מפותחת. יכל להיות שהוא ימות בצבא ויכול להיות שלא, חיי הובילו אותי להאמין במה שכולנו כאן בסופו של דבר מאמינים, בכוחות שהם חלק מהטבע אך נשכחו ע"י רבים מאיתנו. יחד עם זאת צריך תמיד להיות נאמנים לעצמינו ולא להאמין לכל דבר לפני שבדקנו אותו אחרת אנחנו הולכים באמונה עיוורת שהיא גרועה אפילו יותר מחוסר אמונה. סוקי, דברי עם הידיד שלך, אם הוא מעוניין באמת באמת דאגי שידבר עם עוד אנשים מהתחום וחשוב מכך תעזרי לו לפרוק את כל מה שכואב לו כרגע. הצבא הוא דבר מפחיד וקל ללכת לאיבוד בתוך האימה הזו ולהאמין שהמוות שם הוא וודאי יותר מאשר באזרחות כאשר חוצים את הכביש. אם את צריכה עזרה דברי איתי בפרטי. זיו

SickBar

New member
ווופס

השם שלך ישב לי בראש במקום ווירדי. סורי ווירדי, ההודעה מכוונת אלייך.

romharel

New member
מי רץ?

והאישה מלאך כי היא עוררה את הנקודה [הביאה מודעות לסיטואציה] ובטח הציפה משהו שמזמן שם אצל נהנער והנערה לחוד] למודעות.

L e s t a t

New member
את יכולה לספר לו

שהגורל אינו מוחלט, אינו בלתי נמנע ואנו מסוגלים לשנות אותו על ידי הבחירות שלנו והמעשים שלנו. ואת גם יכולה להזכיר לו שבן אדם שהוא לא מכיר, לא יודע מי הוא, לא יודע מה הוא, יכול גם להיות סתם איזה מטורף שמקשקש שטויות - כמו במקרה הזה למשל. לא מכיר את האישה הזו, אבל זה נשמע לי כמו טמטום אחד גדול פשוט להאמין לה. נו באמת, שיירגע קצת וישים חמסה על עצמו אם זה מה שיעזור לו.

TheBlueOne

New member
לטם...

אתה רוצה לשתף אותי? :) בכל אופן, אם את רוצה, אפשר לארגן לבחור קריאה בקלפים כדי להרגיע אותו, אם את חושבת שזה נחוץ... או אולי סתם שיחת מוטיבציה :). דברי איתי...

romharel

New member
אגב גם אני הייתי משכנע

שאני הולך למות בצבא וכתבתי שיר על זה והלכתי עם דיסקית שחרות עליה שיר של לאונרד כהן [כמו ציפור עלי תיל...] וזה אפילו עבר איתי מלחמה אחת [שלום הגליל/מלחמת לבנון] במילואים ואני בן 44 ורחוק מלהיות חלל צהל.... למרות שאז זה נראה לי בלתי נמנע...

Justin Angel

New member
הנה אבולוציה לכם...

אני מצטער על חוסר הרגישות, אבל זה אבולוציה לשמה. אם מישהו מספיק טיפש להאמין למישהי בג'ינס וחולצה (אפילו לא לבוש טקסי? שום אפקטים פירוטכניים?) שאומרת לו שהוא עומד למות, אז לפי ברירה טבעית הוא צריך להצטמצם ממאגר הגנים שלנו. אני צוחק כמובן, אני מבין את המינימום האפשרי באבולוציה (ואם כבר בביולוגיה כ-ככל), אבל זה עדיין נראה בדיוק במקום. בכל הרצינות, הנה הדרך הטובה ביותר לטפל בזה: שני סתירות לחי מצלצלות, אז ברך בבטן. עכשיו שיש לך את תשומת הלב שלו את מסבירה בלשון פשוטה שזה טמטום מוחלט להאמין לכזה דבר, לא להיכנס לפילוסופיה ותיאולוגיה, זה פשוט מטומטמם להאמין למה שאנשים שרק רוצים את הכסף שלך אומרים. אם זה לא פועל - תמשיכי להשתמש בקומבינציה בעלת מינון משתנה של: אלימות פיזית ומילולית, סמים והיגיון. (שאני אומר סמים, אני כמובן מתכוון במסגרת החוק- לשכר אותה, למלות אותה בקוקה קולה, 10 ליטר מים, וכך הלאה). ברכות זוהרות

Weirdi

New member
אלימות זה תמיד פתרון טוב:)

והוא עוד בא אלי יום שישי כזה שזה בר ביצוע... אבל עכשיו רציני- הסברתי לו כמה שאני יכולה, יצא לי כל האויר מהריאות, ניסיתי הכל והוא פשוט רוצה להאמין שהוא ימות.. מה אני אעשה? אני ויתרתי... מחכה שיכנס לו קצת שכל למוח... ודרך אגב- אכן יש הגיון למה שאמרת בקשר לאבולוציה ("הברירה הטבעית") אני אגיד לו את זה... אולי הוא...לא.... הוא לא יוותר לא משנה... אבל עדיין תודה לכולם:)

L e s t a t

New member
בכישוף, יש צורת התמודדות עם

דברים כאלה.. לאדם הרואה את עצמו כמקולל, יש להתייחס כאל מקולל. לכן, טקס לביטול הקללה\דחיית המוות יהיה התרופה שלו. כשרואים שלאנשים אי אפשר להכניס שכל במוח, אפשר להכניס פלצבו בפסיכולוגיה...

למעלה