בעיה

taltal17

New member
בעיה

ככל שאני קורא יותר את תגובותיכם בפורום וככל שאני נחשף למידע נוסף, אני יותר מבולבל כפי שציינתי בהודעות קודמות הגמגום שלי תלוי במצב ובאנשים עימם אני מדבר הגמגום חמור ביותר עם בני משפחה קרובים , וזניח במצבי לחץ או במצבים מורכבים , כאשר בין המצבים הקיצוניים האלו , הגמגום ( הפסקות בשטף הדיבור ) הוא קל יחסית ( אין לי מושא השוואה אך היות ואני מרגיש בו באופן מןעט אני מגדיר אותו כקל) הגעתי להחלטה שאני צריך לעבור טיפול לפני שאני בודק את האופציות לטיפול פסיכולוגי כאשר ברור לי נשהגמגום אם לא כולו אז לפחות חלקו נובע ממניעים פסיכולוגיים , למשל:אני יכול לדבר באופן כמעט שוטף עם אנשים אך כאשר אחד מבני משפחתי מגיע , נוכחותו גורמת לי לגמגם. הטיפול שאני מעוניין בו הוא הטיפול של ברברה דם אך כפי שציינתי אני מבולבל מהתגובות בפורום , האם מישהו יכול להציג לי טיעונים של בעד/נגד בכדי לעשות סדר בדברים תודה מראש

RobinhooDw

New member
../images/Emo176.gifהצעתי .../images/Emo4.gif

היא עזרה לי ואני בטוח שהיא תעזור לך ולכולם, רק חבל שאין פה לאף אחד מלבד בחורה אחת את הכוח לנסות אפילו. ברברה דם גם כן עזרה לי, אבל רק עזרה לי לא יותר מזה, היא לא גרמה לי ולדעתי גם לא לאף אחד להפסיק לגמגם לגמרי. רק זה עזר לי באמת עזר לי ככה שהפסקתי לגמגם לחלוטין, מה שאתם לא מבינים הוא שהמשמעות של "להפסיק לגמגם" הוא לא רק להפסיק לגמגם, אלא האפשרות להגיד מה שאתה רוצה בלי להיתקע גם אם תחשוב על המילים או על ההברות וכו... הגמגום נובע מכך שהגוף לא נותן לך לדבר, וכך הפיתרון יבוא משינוי מבנה בגוף, כך שגם אם תחשוב על המילים, ההברות והעובדה שכשתגיד את המלה תיתקע, לא תיתקע כי אין מה שיעצור אותך. כולנו יודעים כי אין לנו בעיה פסיכולוגית או מוחית, אז למה שיהיה לנו בעיה בלדבר? טוב ככה,תנסה רגע לאמץ את שרירים בבטן, עכשיו, תנסה להישאר ככה למשך שבוע. אולי זה נראה מוזר, אצלי זה קרה במקרה, בלא מודע, פתאום התחלתי לדבר שוטף. בהתחלה זה קצת כאב והלכתי לרופא, הרופא אמר לי שאני מאמץ את הבטן ושכל מה שעלי לעשות הוא להפסיק. אז הפסקתי, רק כשהפסקתי גם הפסקתי לדבר שוטף. לדעתי מה שעלי לעשות הוא לאמץ את השרירים רק בזמן הדיבור, איני בטוח בזה עדיין. נכון שכשאנו נתקעים אם נאמץ את הבטן אז נצליח לדבר, אמנם בקושי רב אבל נצליח, זה אותו המצב רק שפה אתם רגילים למצב הזה אז יצא לך ישר. ושוב אל תאמץ בכל הכוח. לי זה לא כואב וכך גם לכם זה לא צריך לכאוב. תנסו לעשות הרבה ספורט בזמן שתאמץ את הבטן כך שתתרגל לזה. לי זה לקח חצי שנה עד שדיברתי שוטף, ושוב לי זה קרה בלא מודע... מקווה שתשמעו בעצתי

shuky63

New member
אני יכול לנסות

בעד: 1.בניגוד להרבה טכניקות הדיבור כאן טבעי וזורם יותר ולא רובוטי. 2.מאחורי הטכניקה יש הסבר מאד משכנע והגיוני למה מגמגמים ולמה הטכניקה הזאת גורמת לדבר בשטף. 3.קל יחסית להפעיל את השיטה בקריאה.אני הפסקתי לגמגם לחלוטין בקריאה.זה מעניק לי ביטחון.אם אני צריך להרצות בפני קהל אני יודע שבמקרה הכי גרוע אוכל לקרוא הרצאה מהכתב. נגד: 1.זו טכניקה אחת שמנסים להלביש על כל המגמגמים באשר הם. 2.הרבה מהמטופלים שפגשתי התמקדו בטכניקה ולא ניסו או לא הצליחו להבין את הרעיון שמאחוריה ולכן התקשו להפעיל אותה. 3.אין מספיק עבודה על הצד הפסיכולוגי.בכל אדם מוטבעת ההתנגדות לשינויים. לכן בתת מודע שלנו קשה לנו לקבל את עצמנו פתאום כאנשים מדברים בשטף.בלי עבודה פסיכולוגית הטכניקה לבדה מתקשה להעביר אותנו את הגשר הזה. 4.קשה להפעיל את השיטה בשיחה שמאופינת במישפטים קצרים,לפחות לי. זהו בנתיים אם אזכר בעוד משהו אוסיף

למעלה