בעיה!

Blue Koko

New member
בעיה!

לפני שנתיים בערך קניתי אקווריום של 25 ליטר עם 9 גופים. הם חיו בשלווה והתחילו להתרבות בקצב מטורף, היום יש ממש פיצוץ אוכלוסין באקוורים! קנינו אקווריום יותר גדול אבל זה עדיין מפוצץ בדגים (משהו כמו 150 דגים - לא טרחתי לספור אבל ככה נראה) הם אומנם נראים דיי מאושרים, ולא מפריע להם כל הדגים בסבטוחה... אני צריך לתת להם אקווריום גדול או לעשות משהו בנידון או להשאיר אותם ככה? ועוד שאלה, קניתי לאותו אקווריום 2 דגים כאלה שנצמדים לדפנות של האקווריום ואוכלים את כל החרטטה (לא יודע איך קוראים להם) אחד פתאום נעלם לו! אמרו לי שאולי הוא נאכל ע"י הדגים האחרים אבל הוא היה הדג הכי גדול באקווריום, הייתי אמור לראות סימנים. חיפשתי אולי הוא מתחבא - חיפשתי בכל האקווריום במשך שעות ולא ראיתי זכר אליו.... מה כנראה קרה?

OZEEVI

New member
תשובה!!!

תמכור את השרצים שיש לך באקווריום וכנראה הפלוסטוקומוס שלך מת ואכלו אותו

Blue Koko

New member
חשבתי על זה

מכרתי כבר פעם אחת... אבל זה לא כזה כסף קל הדגים האלה לא שווים הרבה הפלוטמוקוס או איך שלו קוראים לו אני לא יודע אם הוא מת... לסבא שלי קרה אותו דבר והוא פתאום צץ בחזרה אחרי חודש.... כנראה התחבא ....או שמא הדגים הם פירינאות קטנות ומרושעות?

Suikun

New member
תגובה

עדיף שתמכור חלק מהגופים, לא כדאי שיהיה פיצוץ אוכלוסין- הדגים רק יסבלו. דרך אגב, דגים מנקים לא אוכלים את החרא וה"חרטטה", אלא אוכלים אצות ושאריות אוכל. בכל מקרה, עדיף להאכיל גם אותם ,כדי שלא ירעבו. ניתן לקנות קפסולות כאלה של אוכל שוקע במיוחד בשבילהם, ואפשר גם לשים חתיכה מלפפון פעם בשבוע. יכול להיות שהדג שנעלם מתחבא, ויכול להיות שהוא מת מסיבה כלשהי ושאר הדגים אכלו את הגופה..

Blue Koko

New member
רוב הדגים

דיי בוגרים, מדיי פעם יש קטנטנים שנולדו ואוכלים חלק מהם... (ככה לפחות נשאר יותר מים מאשר דגים) ולדעתי הוא מתחבא כי יש מלא קונכיות ומקומות מסתור באקווריום שלי ובקשר למלפפון, כמה לתת להם? הם יחסית קטנים (6-7 ס"מ)

Suikun

New member
תשים שתי חתיכות מלפפון

כדי שלא יריבו, בערך 3-4 סנטימטר כל מלפפון. תשאיר את זה באקווריום לשעה בערך ואז תוציא ותזרוק. (לא להשאיר בפנים, זה רק יזהם את האקווריום)

OZEEVI

New member
BLUE KOKO תיכנס שנייה

אם אתה רוצה אתה יכול להביא לי כמה גופים הולך???

למעלה