בעיה

• פותח הנושא yuvsh
  • פורסם בתאריך

yuvsh

New member
בעיה

שלום לכולם אני משוחרר כבר קרוב לעשרה חודשים ולפני שבוע כמו כל אחד שהתשחרר קיבלתי את צו המילואים הראשון לקראת יום שיבוץ באיזה חור בצריפין ולא בגלל שאני רוצה להתחמק ואפילו אני יעשה מילואים מתי שיקראו לו (למרות שזה יהיה בגדוד חי"ר) התאריך שנתנו לי ממש לא מתאים לי בגדול זה רק יום אחד ואין בעיה לעביר אותו (מה גם שהיום הזה הוא גם היום הולדת שלי) אז התקשרתי ליחידת קישור ובקשתי לדחות את היום שיבוץ לסכם במילה אחת ביזיון ובשתי מילים ביזיון מתקדם דיברתי עם איזה רב"ט מסכן שאמר לי שזה שאני לומד בכינה בב"ש ושיש לי גם קורס פסיכומטרי האותו יום זה לא סיבה מספיק טובה בשביל לדחות יום אחד מילואים וזה שאי אפשר לדבר עם המפקד שלו כי הוא לא מדבר עם חיילים (משהו צריך להזכיר להם שהשתחררתי כבר) פשוט גרם לי להתחיל לצעוק ולתרוק לו בפרוץ לא שלפני זה אמרתי לו שיש יותר סיכוי שאני אזיין את אמא שלו לפהי שאני אגיע לצריפין ביום הזה מסקנה הצבא הזה דופק רק את מי שרוצה לתרום אני באמת חושה שמילואים זה לשוב אבל שיתחשבו קצת תודה למי שקרה עד הסוף וסליחה על השיעמום והשגיאות כתיב (אני כותב מול מלקלדת דפוקה) ל"ט

אורי-

New member
אז תמצא סיבה טובה יותר.

הבעיה היא שהם לא המפקדים שלך לכל המילואים ולכן הם מרשים לעצמם לזלזל בך. אני מניח שם תזכיר את המילה "קבילה" למפקד שלו זה יתקתק פתאום. (אני יודע שהמוני קצינים מקבלים קבילות , ומגיע להם כי הם מתייחסים לחיילי מילואים כאל טירונים שלהם , ולכן הרבה מהם חשבו פעמיים לפני זימון מילואימניקים).

אורי-

New member
אגב , כשלי שלחו צו לצריפין

הם יצאו מנק' הנחה שלא אגיע כי קיבלתי בערך 4 טלפונים ו 2 מכתבים , וזה אחרי שיחת טלפון שהודעתי שאין לי בעיה לבוא... כמה ימים לפני הם עוד בדקו שאני באמת בא. אז אולי הגישה הזו באה "לחסוך" להם עוד יום ראיונות. את הזכויות המלאות אני לא זוכר , אבל ת'כלס ביחידה שתשובץ אליה יודעים שהיום מי שמגיע למילואים נמצא שם כי הוא רוצה , להשתמט זה לא קשה , בטח ממילואים קרביים שידוע מראש מתי הם יהיו ולתכנן "סיפור פוגי" לאותו שבוע. ביחידה הקבועה שלך יתייחסו אליך יפה יותר ע"מ שבמילואים עצמם (להבדיל מימי ראיונות) באמת תגיע בלי בעיות.

yuvsh

New member
בכל מקרה

ביקשתי ממנו שיתן שישלח לי שובר נסיעה מב"ש לצריפין ולא מהבית כי אני נמצא בב"ש עכשיו ועדין הוא לא הגיע אז עד אז אני בכלל לא חייב להגיע וממה ששמעתי אם לא מגיעים הם פשוט שולחים לתאריך אחר כי על יום אחד לא ישלחו לך לוכדי עריקים

Section

New member
אז ככה

זה שלא קבלת את השובר נסיעה זה לא אומר שאתה יכול לא להגיע. אתה יכול לשמור קבלות ולמלא טופס החזרי נסיעות. הבעיה בלדחות ימים כאלה היא שפשוט אי אפשר! ימי פיזור (ככה קוראים לזה) נקבעים מראש ומתאמים אותם (פחות או יותר) עם כמה יחידות. בגלל זה עושים לך עם זה בעיות... כי נכון שזה "רק" יום אחד, אבל זה יום מאוד ספציפי והזזתו היא לא בכמה ימים אלא אפילו במספר חודשים. תלוי ביחידה. זה גם לא ממש "יום" בדר"כ זה רק כמה שעות. כמובן שזה שלא נתנו לך לדבר עם המפקד זה לא בסדר. אבל זה שתאיים בקבילה- לא בטוחה שזה יזיז לו. עריק בטוח לא תהיה כי באמת לא פותחים נפקדות על חד-יומי. מה שכן אם ישלחו לך חד יומי נוסף אחרי זה (במידה ולא תופיע לראשון) בהחלט יוכלו לפתוח נפקדות.

שלגייה20

New member
בתור בעלת נסיון קצר כמשקית מילואים

הכי טוב שתנסה לדבר עם המפקד שלך, תסביר למי שענה לך בטלפון שאם המפקד שלך לא מדבר איתך עכשיו או חוזר אליך אתה פשוט לא מגיע. אם המפקד בנאדם וזה אפשרי הוא ידחה לך, אם לא, הכי טוב ללכת להוציא גימלים... זה אולי להיות חרא, אבל אם באמת אין לך ברירה... ביחידות רגילים לזה...

למעלה