בעיה

Pr0zac

New member
בעיה

אני בבית ספר דתי (יש לציין שאני לא דתי) ושם לומדים גם גמרא ומשנה את הנושאים האלה אני מבין אבל לא מצליח ללמוד למבחנים! בכיתה לא רושמים שום דבר (אי אפשר המורה פשוט מדבר איתנו על החומר) ואין לי מאיפה להתכונן למבחן! אני לא מבין שום דבר, אלא אם המורה מקריא לי את זה ומפרש את זה אני צריך לדעת איך ללמוד לזה כמו גם לתנ"ך שהמבחן הוא כולל מפרשים שפשוט אי אפשר לזכור (על כל פסוק יש איזה 15 שורות של פירושים, וכל מבחן זה על 5-6 פרקים)

Mנטה

New member
תקן אותי אם אני טועה

אבל כל הדברים האלו כתובים בדף הגמרא שאותו לומדים, לא ? בעצם המורה שלך מנסה ללמד אותך איך לומדים דף כזה לבד, לא ? יש מלא סוגים של משניות מפורשות ויש גם את התלמוד המתורגם של ר' עדין שטיינזלץ נסה להיעזר בהם (ובחברים שלומדים אתך !)

Pr0zac

New member
נכון

הבעיה העיקרית היא בגמרא ות"נך המורה לא נותן לנו להשתמש בשטיינזלץ ובתנ"ך זה פשוט משימה קשה מדי לזכור את המפרשים רוב הכיתה 90% קיבלו ציון של מתחת ל 80 במבחן כתוצאה ישירה מהקושי במפרשים במשנה אני משתמש במשנה מפורשת וזאת לא בעיה

Mנטה

New member
לזכור את המפרשים

הכוונה היא מן הסתם למלא אנשים ומלא דברים שהם אמרו, נכון? מה דעתך לסדר טבלה ? מפרשים דעתם על X דעתם על Y מפרש א' חושב ש... חושב ש... מפרש ב' חושב ש... מציע ש... מבין ?

למעלה