בעיה...

בעיה...

הנחש שלי השיל את העור ונשארו חלקיקי נשל. אמרו לי לעשות לו "אמבטיה" חמה, ברגע שהכנסתי אותו לאמבטיה הוא התחיל להשתגע. מה לעשות?

naja

New member
אמבטיה חמה? לא טוב.

אמבטיה חמה, שהנחש מוכנס אליה בבת אחת, עשויה לגרום לנזק ולכן הנחש נלחץ. אני לא יודע באיזה נחש מדובר, מה גודלו וכמה הוא תוקפן, אבל בעיקרון מה שצריך לעשות זה למלא את האמבטיה במים בטמפרטורת חדר(25 מעלות), כשהנחש כמובן לא בתוך האמבטיה. ממלאים מים בערך פעמיים מגובה הנחש. אח"כ מחזיקים את הנחש ליד המים ובזהירות מניחים אותו בתוכם. אם הוא מראה סימני בהלה אז מרימים אותו ומורידים שוב ולאט. אחרי ניסיון אחד או שניים הוא יכנס למים ברצון(אם הם לא חמים או קרים מידי) ויתחיל לשחות. תשחק איתו במים כמה דקות(תן לו לשחות ופשוט תלטף אותו) והנשל יתחיל להשתחרר. חשוב מאוד לבדוק לאחר מכן שלא נשארו לו על העיניים(לא בריא לעין) ועל קצה הזנב(עשוי לגרום לנמק). בהצלחה וברוך הבא לפורום.

green mamba

New member
../images/Emo4.gifל naja

יש לי שאלה בנושא:רוב הפעמים שאני ראיתי שעושים לנחש "המבטיה" הם לחוצים זו היתנעגות רגילה או לא?

לממבה ירוקה

הם בדרך כלל נלחצים מהמעבר ואחרי כמה שניות או דקות נרגעים בכל מקרה כל עוד שלא עושים את האמבטיה בצורה ברוטלית אין יותר מדי סכנה שהנחש יכנס ללחץ רב. אני בדרך כלל ממלא כלי עם מכסה במים פושרים 25-30 מעלות ונותן לנחש לשבת שם כחצי שעה בזמן הזה הנשל מתרכך ויורד לבד או שלפחות קל מאוד להוריד אותו. חשוב שבמכסה יהיו כמה חורי איוורור ושכל הוצאה והחזקה של הנחש בידיים תהיה בצורה הכי עדינה ולא אגרסיבית שאפשר.

למעלה