בעיה...

לקשמי

New member
בעיה...

אני כותבת בעיקר לעצמי, אולי תוך כדי הכתיבה יצוץ לי איזשהו רעיון יצירתי, אבל אשמח גם לקבל תגובות. שוב בעיות כלכליות. אני לא זוכרת אם כתבתי כאן אבל הדירה שאני שוכרת (דירת חדר) היא חלק ממה שהיתה פעם דירה שלמה שעכשיו מחולקת ל-3 דירות נפרדות. לכן, גם החשבונות של הארנונה, חשמל וכו', משותפים לכל הדיירים בשלוש הדירות. כלומר יחד איתי משלמת השכנה ועד לא מזמן גם מישהי שהיתה גרה בדירה השלישית שעזבה לאחרונה. עכשיו בשנה האחרונה הצטברו לנו חובות עצומים של חשמל וארנונה. אחרי קשיים מרובים הצלחנו לשלם את החוב של החשמל, עכשיו יש לנו ארנונה ותשלום נוסף של חשמל, הכל ביחד מצטבר לסכום של משהו כמו 1,000 ש"ח לכל אחת! עם כל הקושי, אני מאמינה שהייתי יכולה לשלם את החלק שלי, עם קצת עזרה מהאחרים. הבעיה היא שהשכנה גם כן נמצאת בבעיות כלכליות ולא יכולה לשלם את הסכום שלה. אני כבר רואה את חשבון החשמל הנוכחי הולך ומתנפח עקב כך. שלא לדבר על הצ'ק שחזר לי שעדיין לא הפקדתי אותו שוב. כל החובות האלה תקועים לי כמו עצם בגרון. אני עדיין עובדת במשרה חלקית (למרות ההבטחה שהיא תהפוך למלאה, זה עדיין לא קרה) וממשיכה לחפש עבודה אבל עד שאמצא החובות הולכים ומצטברים. אם הייתי יודעת שהתשלום של החשבונות משותף לי ולשכנותיי, אולי מלכתחילה לא הייתי נכנסת לדירה הזאת. אבל אני כבר פה וצריכה לשלם את החובות אבל זה עוד מילא, אני גם תלויה בשכנה שגם היא תשלם את החלק שלה בחוב. אני מאמינה שיש פתרון לבעיה הזאת. רק שאני עדיין מנסה למצוא אותו.

sh53

New member
שווה להתייעץ בפורום חוק ומשפט לדעתי

אם את מעדיפה לשמור על הפרטיות, אז בניק אחר, אבל נראה לי שהחוזה הוא לא לטובתך בענין הזה, אבל בכל זאת הייתי שואלת כי מדובר ב-3 דירות נפרדות (עם דלת נפרדת הבנתי?), אז למה יש שעון משותף ולא 3 שעונים, לכל דירה (הוא קורא לזה חדר, אבל מבחינתי זו דירה ואולי שווה לבדוק את המינוח בחוזה האם כתוב דירה או חדר).

לקשמי

New member
תודה, שאלתי שם בפורום

ואכן בחוזה הדירה מוגדרת כדירה ולא היה שם שום אזכור לתשלום משותף של החשבונות. בינתיים אני מחכה לתשובה בפורום חוק ומשפט.

למעלה