בעיה.

RollerBoy

New member
בעיה.

אני יושב מול החומר במתמטיקה ופשוט *לא מצליח ללמוד.* וזאת ממש לא הפעם הראשונה שזה קורא. ואני בורח לנגן, ולאכול, ולראות טלוויזיה או למחשב. אני פשוט לא מצליח לשבת ולהתרכז בחומר. אני יושב על עמוד אחד כבר שלוש שעות בערך.... פשוט יושב ובוהה בו או עושה דברים אחרים או חושב או... מה אפשר לעשות עם זה? איך אני מביא את עצמי ללמוד את זה?

RollerBoy

New member
במקצוע הזה זה קיצוני במיוחד.

כמעט בלתי אפשרי לשבת. באזרחות ועוד כל מיני גם לפעמים קשה לי ואני צריך המון הפסקות בין קטע לקטע עד שאני מרגיש שהחומר "נכנס" לראש, ואני לא מצליח להתרכז לפעמים ועושה דיי הרבה הפסקות, אבל במתמטיקה זה לגמרי מוקצן.

כמה דברים על מתמטיקה שלך

קודם כל צריך לבדוק מדוע במתמטיקה יש עניין. איך ההבנה שלך ואיך הביצוע במתמטיקה ? האם היה אי פעם קושי ? בכל מקרה כדאי לבדוק קשב וריכוז, כי התיאור שלך מאד מתאים למי שיש לו "קוצים" ולא יכול לשבת. אם אתה זקוק להפסקות מרובות, כדאי מאד ליזום הפסקות מראש. כלומר, להסביר לעצמך שאתה עובד עכשיו על נושא מסוים במשך 1/2 שעה ועושה הפסקה של 1/4 שעה, גם אם אחרי חצי שעה אתה מאד מרוכז, אתה עושה את ההפסקה שהחלטת מראש.. כך אתה גורם למוח "להאמין" להפסקה ו"הוא" יכול לחכות עד להפסקה שתהיה. הפטנט הזה עובד טוב, ובהתחלה "עובדים" על המוח, אחר כך הוא "עובד" עלינו, וכך מצליחים לשבת זמן רב יותר. ממליצה לך לבדוק גם בפורום ADHD בנושא ה"ישיבה" על מקצועות מסוימים.

RollerBoy

New member
מממ...

ההורים שלי לא רוצים לבדוק אם יש הפרעת קשב וריכוז. וגם... מה זה יעזור לי לדעת? אני לא רוצה הקלות, אני רוצה שהמצב ישתפר. ההבנה והביצוע שלי במתמטיקה- ההבנה לא מדהימה, והביצוע, השנה, בעיקר בגלל הקושי לשבת ולעבוד... מאוד לא משהו. (ותודה על התגובה.)

זה קשה ללכת נגד ההורים...

מה שיכול לעזור - אם יודעים מה הבעיה, אפשר לטפל בזה. אחרת... את בוודאי מתוסכלת... ונלחמת כל הזמן במשהו שאין לך שליטה עליו...

למעלה