בעיה

goblin572

New member
בעיה

אני בן 19 גובה 1.82 ושוקל 67. יש לי מספר שאלות: 1.אני מנסה להוריד במשקל ולא הולך לי, ההפך. אני עושה דיאטות "רעב", צם ממש, כמה ימים, ואחרי זה, כשאני ממש מורעב אני זולל ומעלה הכל בחזרה תוך פחות מיום (כמה שזה נראה לי מוזר). אחרי זה אני שוב נכנס לדיאטת רעב, שוב מוריד ושוב, הכל חוזר מהתחלה. מה לעשות כדי להפסיק את הרוטינה הזאת? 2. כמה קלוריות, בערך, יש בק"ג 1?

yuvalfrr

New member
בן אנורקס??

תגיד לי, מה לעזזאל נסגר איתך? אתה בערך 13 ק"ג מתחת למשקל ואתה מנסה לרדת, ועוד בדרך של רעב? תתאפס על עצמך מהר.

goblin572

New member
אל תדבר שטויות

אני ממש לא 13 ק"ג מתחת למשקל. לפי הטבלאות ועקומות הגדילה, המינימום, לגילי, לגובה שלי ולמבנה גוף צר, הוא 67.5 ק"ג. כך שאני במינימום. ה-BMI, שלי הוא 20, ורק מ-18.5 ומטה זה מתחיל להיות תת-משקל. אבל, כבר מזמן הגעתי למסקנה שהטבלאות האלה מאד לא אינדיבידואליות. איך שזה נראה לי, האחוז שומן בגוף שלי לא ממש נמוך. עדיין יש עלי שומן למרות המשקל. סביר להניח שזה בגלל שלא עשיתי את הדיאטה בצורה הטובה והמבוקרת וככה איבדתי יותר מסת שריר משומן (בגלל העובדה הידועה שהגוף מעדיף להתחיל בשריפת הגליקוגן ורק אחר כך לעבור לשומנים). בכל מקרה, אני לא יכול להתווכח איתך על העניין של דיאטת ה"רעב" שעשיתי, זה בהחלט לא בריא ולא יעיל. אבל אני רוצה לשנות את זה. אני רוצה להיות רזה, כמה שאפשר. אני לא רוצה להעלות במסת שריר וכל השטויות האלה. להיות רזה, ולהוריד כמה שאפשר את אחוז השומן בגוף שלי. דרך אגב, איפה אני יכול לבדוק את אחוז השומן בגוף? דרך איפה?

yuvalfrr

New member
אם כך ,תתחיל ללמוד ותפסיק לרעוב,

דיאטות הרעב שלך גרמו לך נזק רציני , בין אם אתה מרגיש אותו או לא. לכל הפחות , נגרמה לך ירידה בכמות השרירים , מה שמשפיע על המראה החיצוני (השומן בולט עוד ועוד ברגע שמאבדים שריר) כמו גם על ההוצאה הקלורית שלך (פחות שרירים , משמע פחות קלוריות נשרפות). אם אתה רוצה באמת לשפר את איך שאתה נראה , קרא מאמרים כאן בפרוום , כמו גם בפורום "חדרי כושר" בנושא חיטוב וירידה באחוזי שומן. כדי להצליח תצטרך לעשות סוויץ' בראש בנושאי תזונה וכדאי להיוועץ לתזונאי/ת. כדי להצליח בתהליך תצטרך לאכול בגירעון קלורי (את הסך תקבע לך התזונאי/ת) , לאכול בריא ללא שטויות , לאכול מגוון , והכי חשוב לאכול תדיר , כלומר 5-6 ארוחות ביום , כל 3 שעות - כן שמעת נכון , 6 ארוחות. עם זאת קטנות. בנוסף , תצטרך לשלב אימוני אירובי ואנ-אירובי. האירובי הוא מומלץ בלבד , ולא חובה כל עוד אתה בגירעון קלורי , אך אימוני אנ-אירובי הם חובה היות והם באים לשמר את מסת השריר הקיימת שלך , ובמידה ולא תתאמן אנ-אירובי (כוח/משקולות) תאבד שוב מסת שריר , חילוף החומרים יירד , המראה שלך יהיה "שחיפי" במקום "מחוטב" וייתכן ותעלה את המשקל שהורדת. שוב , אני מבקש ממך להיוועץ בתזונאי/ת ולא לעשות דברים טפשיים באופן עצמאי היות והמשקל שלך לטעמי נמוך.

goblin572

New member
חביבי, שב, תקשיב, אולי תלמד...

מרצה לי על לעשות אימוני אירובי ואנ-אירובי, גירעון קלורי. טוב זאת אשמתי אבל. לא ציינתי, אני מתאמן במכון כושר כבר כמה שנים. אני מתאמן שם כוח 4 פעמים בשבוע. נכון, בגלל הדיאטה החריפה הרגשתי שהכוח שלי ירד קצת, אבל ממש לא באופן משמעותי. בחלק מהשרירים (רגליים וחזה) אפילו התחזקתי. בנוסף אני רץ, כל יום 12 ק"מ, ריצה של שעה ורבע בערך, או שאני רוכב שעתיים על אופניים. כך שאימוני אירובי, יש לי בשפע. וחוץ מזה, קראת מה שכתבתי? אני 1.82 ושוקל 67, כמה שומן נראה לך שיש עליי? עד לפני 4 חודשים שקלתי 87, ומאז בגלל הדיאטה השומן התקצץ מהגוף שלי בהרבה. גם הכושר השתפר משמעותית. אם היית נותן לי לפני שנה לרוץ, להיות גומר 2 ק"מ אפילו. ובקשר לבקשה שלך. הקדמתי אותך, התייעצתי כבר עם תזונאית, שנתנה לי תפריט. בהתחלה היא יעצה לי להעלות במשקל קצת ונתנה לי תפריט של 1900 קלוריות, אבל לא רציתי אז לקחתי תפריט של 1600, כך שאני יודע בדיוק איך לאכול. בקיצור, אני בריא בגופי (עשיתי גם בדיקות לא מזמן), ועושה המון פעילות גופנית. אבל, הבעיה שלי היא ככל הנראה בעיקר הדימוי. אני הייתי שמן מאז שאני זוכר את עצמי. בתיכון, בחטיבה ובעיקר ביסודי, היו תמיד צוחקים עליי, ובמשך הזמן התרגלתי לתדמית של "השמן" וגם עכשיו קשה לי לראות את עצמי אחרת, גם אם זה לא ככה. טוב, אבל זה כבר בשביל פסיכולוג, לא לכאן. בכל אופן, עדיין ישנם דברים שנראים לי לא הגיוניים. למשל אחרי שאני "צם" יומיים שלושה (אוכל מעט מאד), אני אוכל ארוחה אחת גדולה, והמשקל מראה שעלתי ב-3 ק"ג. זה נראה לי מוזר. בגלל זה אני רוצה לדעת, כמה קלוריות יש בק"ג, בערך?

yuvalfrr

New member
צר לי, אתה מתנשא ואדיוט,

ואני לא מתכוון לנסות לעזור לך, כשאתה רק מגונן על עצמך. כנראה שזו בעיה אצלך כפי שציינת ב"דימוי" שיש לך בעיה כשאתה ב SPOTLIGHT. תהיה בטוח שהארוחה שאכלת לא שווה 3 ק"ג. תהנה עם השטויות שאתה עושה לעצמך.

זקוק לעזרה

ע"פ הסיפור שלך נראה שאתה פשוט "מתעלל" בגוף שלך. רצוי מאד לפנות לפנות לדיאטנית לקבלת הנחיות ברורות כיצד להתנהל נכון תזונתית. כמו כן חשוב שתברר לעצמך מדוע אתה כ"כ רוצה לרדת במשקל שכן סה"כ המשקל שלך לגובה שלך תקין לחלוטין.

למעלה