בעיונת:

בעיונת:

טוב.. אין לי איזה לקויי למידה עד כמה שידוע לי, גם הציונים שלי די טובים (90 ומעלה..), רק יש לי בעיה קטנה.. ללמוד למבחנים... עכשיו, מילא מקצועות כמו מתמטיקה או פיזיקה.. שזה נחמד וקל אני מצליחה ללמוד, הבעיה מגיעה כשיש לי מבחנים במקצועות הומניים (ספרות, סוציולוגיה ובעיקר הסטוריה ותנ"ך).. זה הרבה לקרוא, הרבה לזכור וכשאני לומדת למבחן כזה אני לא יכולה לשבת אפילו 2 דק' במקום ולהתרכז בחומר... אני חייבת כל 5 דק' לקום (ממש ככה), וכשיש הרבה חומר ללמוד ביום, הזמן שלי בצורה הזאת מתבזבז בצורה קטסטרופלית ולרוב אני לא מספיקה ללמוד את כל החומר.. (איכשהו אני ניצלת תמיד ומקבלת ציון טוב.. אבל זאת לא שיטה ככה ואני יודעת שבעתיד זה ממש יפריע לי..) אז זהו, מישהו יכול לעזור לי?

ברוכה הבאה, אפלולית ../images/Emo168.gif

אז ככה, הבעיה שהעלת, כלומר, למידת חומר למבחן שיש בו הרבה מלל, כבר נדונה בפורום זה והועלו הצעות שונות: החל מהתיידדות עם החומר (כלומר קריאת כותרת, התבוננות באיורים, קריאה של התחלה וסוף של פסקאות או סתם מהאמצע, העיקר שמשהו יהיה מוכר וידידותי) והמשך ברעיונות כמו לעצור בסוף כל פסקה ולשאול את עצמך על מי מסופר? ומה מסופר עליו? ועוד רעיונות כגון: לעשות על זה מצגת במחשב, הכנת שליפים - שלא לשימוש בשעת המבחן ועוד. אז אנא שוטטי, וחפשי את העיצות. מקווה שהן יהיו יעילות עבורך. תוכלי גם לנסות להעזר ב"טאגליינס". בהצלחה!!!

תודה.. אבל

מה בקשר לבעיה השניה? שאני לא יכולה לשבת ולהתרכז בחומר למבחן יותר מדי זמן? אני לא יודעת אם זה הובן מדבריי, אבל זה לא קורה רק במקצועות עם הרבה חומר.. זה גם קורה במקצועות כמו מת'..

אבא של...

כל הכבוד לך - אני רואה שאם יש לי איחור בתגובות אפשר לסמוך עליך
תודה

זה מה שאני הייתי עושה:

אני הייתי מוצאת מישהו (חבר, ידיד, בן כתה או סתם מישהו מהרחוב) ו מספרת לו את החומר כ"סיפור", באמת.זה מה שאני עושה. מספרת יותר מפעם אחת. כל פעם עם עוד ועוד פרטים. כך אני בונה את המגדל, בהתחלה הסיפור פשוט ואז הוא נעשה מסובך. הכי טוב אם הידיד גםצריך ללמוד את אותו החומר והוא לומד בשיטה דומה. אז אתה מספר, הוא מספר- אתה מקשיב, אז אתה מספר- הוא מקשיב וכו... כך אתה גם לא משתעמם ויכול להיות מצחיק ומענין לשמוע איך מישהו אחר מסביר את הדברים. (אבל זה טוב ל"מקליטים" מבינינו)

הרעיון ללמוד עם חברים

הוא בהחלט רעיון טוב. יחד עם זאת, כדאי לזכור - אם המבחנים נעשים בכתיבה - חייבים להתאמן בבית בכתיבה, אחרת מה שקורה - מתאמנים בעל פה, יודעים את החומר, אך כשצריך לכתוב אותו, זה לוקח זמן יותר ממה שמצפים, החשיבה צריכה להיות יותר מסודרת, ואם לא מתאמנים... חבל"ז...

למעלה