בעיות אוזניים ואף

רותם71

New member
בעיות אוזניים ואף

לפני חצי שנה היתה לי ירידה עצבית בשמיעה בתדרים הנמוכים באוזן ימין. כעת הירידה היא הולכתית בתדרים הנמוכים באוזן ימין. בדיקת א.א.ג תקינה ואני לא מצוננת. בחלק מהזמן יש לי תחושת לחץ/מלאות/טנטון באוזניים. כמו כן, בחודשים האחרונים יש לי כאבים או לחץ בכל פעם במקום אחר באף. ברקע יש לי השימוטו ותופעת ריינו. האם הכאבים באף והבעיות באוזניים יכולים להתאים למחלת וגנר, או שמחלת וגנר היתה בהכרח מתבטאת בבעיות נוספות?

בעיות אוזניים ואף

ירידה בשמיעה הולכתית תיתכן בוגנר על רקע דלקת אוזניים ממושכת - ירידה על רקע עצבית תיתכן עקב וסקוליטיס של כלי הדם המזינים את העצב - שני המצבים יתכנו בוגנר אך לא רק - גם בסוגים אחרים של וסקוליטיס - בשלבים הראשונים, אין בהכרח כל המרכיבים של וגנר- למעשה לעיתים החולים סובלים שנים רבות מהפרעות בדרכי הנשימה העליונות כגון סינוסיטיס , אוטיטיס וכוי -חלק מהמקרים אולי לא יפתחו אף פעם תמונה מלאה ורובם כנראה בשלב זה או אחר יפתחו סימנים אחרים טיפוסים לוגנר - מצד שני, צריך לזכור שרוב המקרים של ירידה במשיעה הולכתית אינם על רקע וגנר ! האם עשו לך בדיקות נוספות כגון : CT של הסינוסים, צ חזה, ש"ד CRP ANCA ועוד ?

רותם71

New member
תודה ושאלה

תודה רבה על תשובתך המפורטת. אני לא סובלת מהפרעות בדרכי הנשימה העליונות. בעקבות כאבי ראש ובחילות שהיו בחלק מחצי השנה האחרונה (כל הבעיות התחילו מאז הירידה בשמיעה), עברתי CT ו - MRI מח שהיו תקינים וכן בדיקות דם: ש"ד,CRP, COMPLEMENT RF ,ACL, ANF - כולן תקינות. אני אמורה לבצע בדיקת ANCA. האם יש בדיקות נוספות מומלצות?

למעלה