בעיות איזון - התייעצות

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

DDN

New member
בעיות איזון - התייעצות

היי
אם אתם זוכרים, אז חודש שעבר, אחרי הביקור אצל האנדוקרינולוגית היא שינתה לי את הכדורים (אני סוכרתי סוג 2).

מה היה קודם?
ג'נוביה - שהייתי לוקח בבוקר
גלוקומין - שהייתי לוקח בצהריים ובערב.
תוספות שלי שלא כשורות לסוכרת: ויטמין D שהייתי לוקח בבוקר (חלק, ביניהם רופאת המשפחה שלי טוענת שהוא חשוב לסוכרתיים), וויטמין C (כי היתה לי שנה חולנית, אז התחלתי לקחת אותו כל יום, וזה עזר)

מה עכשיו?
ג'ינואט (שאמור להיות שילוב של גלוקומין וג'ינוביה) - 1 בבוקר ואחד בערב.
האנדוקרינולוגית גם אמרה לי להפסיק עם הויטמינים.

במצב הקודם - הסוכר שלי היה "פלס", כלומר, התנהגות מובנת - הייתי קם עם בין 100 ל120, אחרי ארוחת הבוקר הייתי יורד לבין 100 ל110, אחרי ארוחת הצהריים הייתי גג 154 ואחרי ארוחת ערב בין 100 ל130. הA1C שלי היה 6.4

במצב הנוכחי - אני קם בין 88 ל140, למרות הכדור בבוקר, אחרי ארוחת הבוקר אני עולה ולא יורד, עכשיו לפני ארוחת צהריים אני 96, אחרי ארוחת הצהריים אהיה בין 150 ל198 (עוד לא עברתי אותו לפי הגלוקומטר), וגם שעתיים אחרי ארוחת הערב, כולל כדור, אני מסוגל להגיע ל190.

כשאני מנסה להגיע טלפונית אל הרופאה, אז "אי אפשר", הם קבעו לי תור למחר (לפחות זה, אבל זה אומר שאני מפסיד יום עבודה בגלל זה כי יש לי עוד תור רפואי חשוב בבוקר)

מה יכול להיות?
המנהל שלי (סוכרתי סוג 1) אומר שכבר קרו מקרים שסטים של כדורים היו פגומים.

חשבתי שאולי הויטמין D כן משפיע?
או שהעובדה שהייתי לוקח את הג'נוביה בבוקר, ואת הגלוקומינים בצהריים/ערב פרסו לי את הההשפעות על כל היום, ושהכדורים החדשים משאירים חלל ריק מדי. זה עדיין לא יסביר את התוצאות הגבוהות של הערב.

אני מודה, שאני לא מקפיד על הדיאטה, ומרגיש גם ששמנתי קצת.

DDN

New member
בגלל זה לא קפצתי ישר בשבוע הראשון

אבל. . .
ראיתי את הרופאה ב19.5
התחלתי את הכדורים החדשים ב25.5
כלומר, אני עכשיו מתחיל שבוע רביעי איתם.
השבוע של ה1.6 היה השבוע השני של הכדורים.
אני עכשיו בשבוע הרביעי של הכדורים, ויש לי תוצאות שלא ראיתי בעבר (מאז אני עם גלוקומטר)

LaSaponaria

New member
כשאני הפסקתי עם הכדורים...

לקח כמעט 3 חודשים עד שהפסקתי להרגיש את השפעתם.
אגב מפליא אותי שאתה צריך לקחת בבוקר ובערב (אתה לא הראשון שאני שומעת את זה). לי אמרו צהריים וערב, עם הארוחות העיקריות ואחרי חודש בכלל עברתי לפעם ביום.

DDN

New member
קראת את ההודעה המקורית שלי

אני הייתי על צהריים וערב, והכל היה לי סבבה.
את הכדורים החדשים, הרופאה אמרה לי לקחת בוקר וערב.

אני לא רוצה לשנות דברים על דעת עצמי, אבל האינסטינקט שלי אמר לי לחזור חזרה אחורה. . ..

לבינתיים, אני מרגיש שרופאת המשפחה שלי קולעת יותר לטיפול הנכון בי מהאינדוקרינולוגית שלי.

LaSaponaria

New member
סליחה, לא שמתי לב. אני חושבת שאתה צריך

לשאול את האנדוקרינולוגית שלך אם אתה יכול לנסות לחזור לצהריים וערב כדי לא להכעיס אותה (מקווה בשבילך שהיא לא מה"סנובים" שמחשיבים עצמם), אבל כן לנסות מה שנראה לך.

DDN

New member
בתכלס, זה לחזור לתרופות הקודמות

וזה מה שהיא אמרה (בהודעה שלי למטה, שעדכנתי. לא ראיתי את ההודעה הזו שאני מגיב אליה בזמן שעדכנתי)

הכדור שהיא נתנה לי, בכל מקום כתוב שממליצים לקחת אותו בוקר-ערב.
את הגלוקומין שאליו אני חוזר אפשר לקחת 3 פעמים ביום - בוקר, צהריים, ערב. כנראה משהו במבנה של הג'ינוואט אומר שצריך לקחת אותו במרווחים גדולים יותר.

LaSaponaria

New member
לא יודעת לכבי האחרים, אבל תפקידו של...

הג'נואט הוא למנוע מעבר של סוכר מהמעיים לדם. לכן הגיוני שצריך לעשות זאת בעיקר בארוחות הגדולות.

DDN

New member
והנה, עכשיו חזרה אליי הרופאה

אמרה לי לחזור לתרופות הקודמות. אמרה שהיא מכירה מקרים שזה קורה.

LaSaponaria

New member
בזה אין לי מה להגיד. יש לי רק ניסיון...

עם ג'נואט שאצלי עזר. אבל כדי שהכדורים האלו באמת יעזרו, אתה חייב לעזור לעצמך ולהקפיד על תזונה נכונה ומתאימה. לא רוצה להשמע כמטיפה, אבל זו האמת

DDN

New member
ידוע

ידוע. אני לא חדש פה.
יכול להיות שקצת הגזמתי פה ושם, אבל תמיד נשארתי בגבולות מה שהצבתי לעצמי שראיתי שהכדורים מסתדרים איתו.

LaSaponaria

New member
חולקת על הגישה. מבלא לפגוע זו גישה...

של "עצלנים"
(כמו אח שלי).

DDN

New member
לגישתך בן אדם צריך להיות מסכן ולאכול חסה?

שיניתי את התפריט שלי,
מצאתי את האיזון בין דברים שמקפיצים לי את הסוכר ודברים שמשאירים אותי שטוח כדי לדעת איפה ובמה אפשר לחטוא ובמה לא לגעת
מה הבעיה עם זה?

ראיתי שמזון X מעלה אותי ל140, ומזון Y משאיר אותי מתחת ל120. את שניהם אני אוהב, אז דבקתי במזון Y.
למחקר עצמי את קוראת עצלנות?
מה עדיף? להידבק לחסה ולמים?

LaSaponaria

New member
לא להידבק לחסה ומים אבל לאכול דברים אחרים...

שלא מקפיצים לך הסוכר ובעיקר שיורידו לך את ההמוגלובין. לאחר שהוא ירד, תוכל לחשוב על לחטוא קצת. אח שלי למשל אמר שהוא לא רוצה שהסכרת תהפוך לחלק מחייו. אז היא לא חלק מחייו והוא מקבל לכך תזכורת פעמיים ביום כשהוא בולע כדורים.
אני מעדיפה שהתזכורת תהיה ע"ע תזונה מתאימה.
יש לך הזדמנות לנסות להפטר מהכדורים עכשיו. ככל שהזמן יעבור יהיה יותר קשה כי הגוף מתרגל אליהם ונהיה עוד יותר עצלן.
אבל זה בעיקר עניין של בחירה.

DDN

New member
אני מתנצל אגב

אני מרגיש שתגובתי הקודמת הייתה מעט עצבנית (האם זה התרגום הטוב לsnapish?)

אולי באמת הפכתי לעצלן
בחצי השנה הראשונה שלי, ירדתי מ13.4 (שבו גילו לי את המחלה) ל6.4 (שלדעתי לולא חודש פסח, היה 6.0 או פחות)
שיניתי את התזונה, למדתי מה משאיר אותי בין 100 ל120 ומה מקפיץ אותי. התרגלתי למספרים מסויימים, וגם בדקתי מה מהדברים שבחודשים הראשונים נמנעתי מהם, אפשר לחטוא פעם ב בלי השפעה גדולה מדי.

יכול להיות שהגזמתי. אבל אני בוודאות הרגשתי, שבכדורים הנוכחיים, אוכל שאחריו הסוכר שלי היה יורד בסידור הקודם, מעלה לי את הסוכר.
יכול להיות שהפכתי לעצלן, וצריך להתחיל להקפיד שוב, אז אני מתנצל על תגובתי הראשונה.

tulkin

New member
שזו הזדמנות נוספת להדגיש

שגם אם אני (או אחרים, אבל אני מדבר בעיקר בשם עצמי) נשמע ביקורתי, זה ביחס לדברים הקטנים. השינוי שעשית וההישגים שרשמת הם עדות לכך שהאסטרטגיה שלך, בגדול, נכונה. לא כולם מצליחים וזה לא עניין של מה בכך. (ואחרי שהסכמנו על זה, אפשר להמשיך להתווכח על עוד 0.1% בA1C)

tulkin

New member
אנשים שאוכלים חסה אינם מסכנים

לא מעט אנשים שאוכלים חסה מאד מאד אוהבים חסה. הם גם מאמינים שחסה מהווה עבורם תזונה נפלאה וזה גורם להם להרגיש טוב. הם לא אוכלים חסה מתוך ויתור, אלא עושים זאת מתוך אמונה ותחושת שליחות אישית והזדהות עמוקה. בדיוק כמו שטבעונים רבים לא מוותרים על סטייק, הם באמת ובתמים מאמינים שאכילת סטייק זה דבר איום ונורא. הם לא מרגישים שסטייק חסר להם בחיים.

הכל בראש. באמת.

אז אני לא מנסה להגיד לך נו נו נו אל תאכל ככה או אחרת. למעשה אני חושב שהגישה שלך דווקא די טובה, ובינתיים כנראה עובדת לך לא רע בכלל, ואני חושב שכדאי להתמיד בה. אני רק קצת מתרעם על דרך ההנמקה הזו שמוציאה את אוכלי החסה מסכנים (או את נמנעי הפחמימות או כל קבוצה אחרת שאתה בוחר לא להשתייך אליה). יותר משזה פוגע בהם (ובי, בתור נמנע פחמימות), אני חושב שבטווח הארוך זה פוגע בך כי זה מקטין את מרחב התמרון שלך. אם אתה מציג את אוכלי החסה כמסכנים זה אומר שאתה לא רואה באופציה הזו אופציה ריאלית שראוי לשקול אותה מול אופציות אחרות. פחות אופציות אומר בד"כ בחירות פחות מושכלות ותצאות יותר מוגבלות. אפשר לבחור את אותן בחירות שאתה עושה היום, ולהתקדם בקצב שלך (או בקצב שהמחלה והדינמיקה שלה מכתיבים לך) ולעשות זאת בלי לעשות דמוניזציה לאוכלי החסה, אלא להיפך, לבור ממקום של עוצמה ולומר שבדקת ושקלת את האפשרות הזו ברצינות והיא לא כל כך התאימה לך, אם כי תשקול אותה שוב אם הנסיבות ישתנו.

DDN

New member
לא לא, לא הבנת

אין לי שום דבר נגד נמנעי הפחמימות.
יש לי נגד אוכלי החסה באופן כללי.

יש אנשים שהתפריט שלהם מורכב מחסה! הם קוראים לזה דיאטה, יורדים בכסאח (ואחרי זה עולים בכסאח)

לא סתם חסה הפכה למרור בשולחן הפסח של חלקים מהאוכלוסיה.

ספציפית בנקודה שנגעת, נהפוך הוא, אני מעריץ את נמנעי הפחמימות. הלוואי ויכולתי.
הכל בראש אתה אומר? לצערי אני עדיין לא שם.

LaSaponaria

New member
יורדים בכסח, ועולים בכסח, אבל...

אחד הדברים הראשונים שימדו אותנו בשיעור ביוכימיה (זה היה מזמן) הוא שהגוף משתמש בסוכר (ובפחמימות) כמקור אנרגיה הזמין ביותר לכל פעולות התא ואוגר את השומנים רק למקרה הצורך. (זו הסיבה שמשמינים). אם תסיר סוכר ואת רב הפחמימיות שלך מהמזון שלך ותתמיד, כנראה שתרזה ולא תשמין בחזרה (בנוסף גם כל השומנים למיניהם בדם ירדו)..
אגב, אני אישית לא ויתרתי לגמרי על כל הפחמימות. שומרת את זה למקרה חירום

למעלה