בעיות איזון - התייעצות

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

tulkin

New member
יש הבדל מהותי בין דיאטה לבין תזונה

דיאטה זה שינוי קצר ועד עם מטרה ברורה (הפחתת משקל). ברגע שמגיעים למטרה המוטיבציה להמשיך בשינוי נעלמת. כיוון שמדובר במאמץ קצר טווח היא לא מלווה בעניין, הבנה או מעורבות בתהליך הזה שנקרא תזונה. הולכים על האופנה האחרונה. מנסים. מצליחים לפעמים, וכשזה נגמר חוזרים ברוב המקרים לנקודת ההתחלה.

תזונה לעומת זאת היא אוסף של תפיסות והרגלים בנוגע לצריכת מזון ולקשר שיש לזה לבריאות ולפעילות שלנו. תזונה טובה אף פעם לא מפסיקים. היא לא נעשית למען השגת יעד כלשהו בעתיד. היא נעשית כחלק מתהליך מתמשך.

אוכלי החסה שאתה מדבר עליהם עושים דיאטה. ונכשלים.
גם אני וגם אתה ורוב יושבי הפורום המכובד כבר מזמן לא עושים דיאטות. אנחנו דואגים לתזונה שלנו. כשאני נמנע מפחמימות אני לא עושה דיאטת אטקינס (או תקרא לזה איך שאתה רוצה). אם הייתי עושה אחת כזו כבר מזמן הייתי יכול לחזור בהדרגה לאכול פחמימות. אבל לצערי אין לי משקל יעד אליו אני מנסה להגיע. ורמת הסוכר בדם היא משתנה (אקראי?) רציף ומתמשך (עם דגש על "משתנה").

ומכאן גם כדאי לגזור את ההתייחסות שלנו לאסטרטגיות תזונה, ולהעריך אותן לא כדיאטה אלא כתזונה.

tulkin

New member
ראשית, נשמע שאתה עושה עבודה סבבה

קשה לדעת מה גרם לשינוי והאם זה יימשך. סוכרת זו מחלה דינמית מאד כל שינוי משפיע, ולפעמים גם אי אפשר לחזור אחורה ולצפות שהדברים יחזרו להיות כפי שהיו.
זה טוב שאתה מודע לכל השינויים ומנסה להבין אותם, והדרך הכי טובה היא לנסות ולבדוק, לשנות, לבדוק שוב וחוזר חלילה.

יחד עם זאת, אני חושב שאתה מזניח קצת את החלק הכי חשוב בתהליך - תזונה. אם אתה מוכן לבדוק ולשנות בדבקות כזו את תזמוני והרכבי התרופות, אין שום סיבה שלא תוכל לעשות משהו דומה עם התזונה. אני חושב שבמצבך (הטוב יחסית) תהיה לזה השפעה גדולה יותר מכל תרופה.

DDN

New member
זה מה שאני חושש

מצאתי את האיזון (או לפחות חשבתי) בין שמירה לבין להמשיך לאכול את מה שאני אוהב.
מקווה שזה לא נפגע.

tulkin

New member
איזון זה סבר חמקמק

ולא רק של סוכר בדם.

למעלה