בעיות אכילה

LiatGad

New member
בעיות אכילה

עינת שלום! נעים לראות שיש פורום לכל אילו שלא מצליחות "לתפוס" את מיכל..
אני גרושה ואמא לתאומות זהות בנות 3.5 ילדות מדהימות , חכמות וכ"כ כיף לי לגדל אותן ואפילו קל .... העניין הוא לגבי האוכל. הבנות שלי לא בעייתיות באוכל בכלל ! ולהיפך הן אוכלות הכל, מנסות כל טעם חדש , מסיימות את הצלחת תמיד עד הסוף, תמיד מבקשות תוספות , פירות בין לבין ובקיצור - הבנות שלי (כמו ההורים שלהם) אוהבות לאכול אני באופן אישי מאוד מקפידה על תזונה נכונה, אין לי שתייה מתוקה או מוגזת בבית , אין גבינות שמנות , אין טיגונים או פאסט -פוד , יש חסות ועלים (שהבנות מנשנשות ). על מנת שלא לגרום להן לחסך אני נותנת ומאפשרת להן מתוק ביום או חטיף בנוסף לשוקו בבוקר ,אני משתדלת לא להגביל בארוחה אלא אם יוצא שהן אוכלות יותר מסבא שלהם (שאוכל הרבה) אני מסבירה להן על תזונה נכונה וגם על בריאות השיניים ועל השמנת יתר והן מבינות אותי אבל הרצון לננשנש ולאכול גדול יותר בתקופה האחרונה התחילו לקרוא לבנות "בטן שמנה" או "שמנה" "בטטה" "בהריון"למרות שהן לא נחשבות לשמנות כרגע. שאלתי את הדס איך היא מרגישה שקוראים לה ככה היא אמרה שלא אכפת לה כי היא אוהבת לאכול הרבה מעיין לעומתה לא אוהבת שקוראים לה ככה ולפעמים היא אוכלת פחות ואומרת שהיא לא רוצה בטן שמנה אין לי מושג איך להתמודד עם זה אין לי מושג האם לקחת מהן אוכל שהן לקחו מהמטבח למרות שכרגע הן סיימו ארוחת בוקר אני מפחדת שאני מסבירה יותר מדיי, נוברת יותר מדיי בעניין הזה האירי את עיניי מנסיונך ליאת

LiatGad

New member
מוסיפה..

אני נמצאת הרבה אצל ההורים שלי ואצל חברים והבנות כל הזמן רצות למקרר או לארונות על מנת לחפש אוכל אני לא מחסירה מהן אוכל . יש בבית הכל . אבל אני מפחדת שהן ישמינו אז אני מגבילה אותן

מחשבות ועוד...

שלום רב ליאת, אני שמחה לשמוע שאת מגדלת בגפך בהנאה ובנחת שתי בנות תאומות. אני מבינה מדברייך שחינוך להרגלי תזונה נכונים ובריאות הם ערכים חשובים בעיניך. נפלא! ערכים מעבירים במספר אופנים במופת – אותו את מדגימה בהלכותייך ובשיחות תווך. תיווכת לבנותייך באופן נעים ומושכל את הערכים לאורם ברצונך לגדלן. הבנות הבינו את המסר. אין צורך לשוב השכם וערב ולתזכר. כעת תפקידך להמשיך לדאוג לאוכל בריא בזמני ארוחה קבועים. ומכאן להמעיט בדיבורים בנושא, לאפשר להן לבחור, לסמוך ולהאמין בהן. וכן, גם עידוד מנוסח באופן חיובי יכול להשפיע לכיוון הרצוי. יחד עם זאת, עלינו כמלווי התפתחות של ילדות צעירות לזכור שאחד הגורמים המשפיעים על התפתחותן הוא הדימוי העצמי שהן תפתחנה. דימוי עצמי כולל גם דימוי גוף. דימוי עצמי הוא הערכות שאדם מייחס לעצמו. בשנים הראשונות של חייהן מסיקות הילדות מסקנות ומגלות את עצמן על פי המראה שאת מציגה להן אודותיהן. דיבור על השמנה במקום על ערך הבריאות עלול לחבל בתפישה העצמית של הילדות. דימוי עצמי חיובי מקנה לאדם בטחון עצמי. חשוב לפתח בקרב הבנות את השיפוט העצמי בין כדאי ללא כדאי, טוב ורע, מתאים לא מתאים בשטחים שונים. הדרכה מחושבת ומושכלת יכולה להשפיע על הילדות בבחירותיהן. הגבלה מפחד שישמינו עלולה לפעול כבומרנג. הילדות עלולות לפתח מטרה אחרת סביב האוכל למשל, להפעיל, להדאיג, להעסיק אותך, להראות לך מי קובע? ולהבין בטעות שאיתך קשר והתייחסות מקבלים דרך האוכל. אני מציעה לך להמשיך בקשרים חמים וטובים עם בנותייך. לצמצם את הקשר דרך האוכל ובכך לעזור להן לטפח אחריות אישית, ערך עצמי וקשרים המבוססים על נושאים אחרים. מה דעתך? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

LiatGad

New member
ממשיכה ...

היי עינת תודה שענית ועוד יותר יפה מצידך ששאלת לדעתי ונתת לי אפשרות לדיאלוג איתך באמת הרגשתי שנושא "האוכל" מוזכר יותר מדיי פעמים ביום וזו הסיבה שפניתי אלייך אני חושבת שהבנות "מחפשות" ועסוקות בלאכול בעיקר אצל ההורים שלי או שהן לא עסוקות החלטתי להעסיק אותן יותר אחה"צ ולהוריד את מינון הטלויזיה כמעט לחלוטין (סדרה אחת ביום) ובאמת ביומיים האחרונים הן "שוכחות" ללכת למקרר .. לגבי הדימוי העצמי שלהן - אני כל הזמן מחמיאה להן אופי ויופי . וגם באופן ספיציפי מפרגנת לגוף שלהן . באמת בלי סוף !! הדימוי העצמי שלהן יותר חשוב לי גם מהשמנת יתר! אני יקפיד לדבר על הקטע הבריאותי ולא על השמנה ותהייה נוספת - למרות שהגירושין עברו על הצד הטוב ביותר והבנות עדיין מרויחות זמן משפחה , אבאמא שמגיעים יחד לגן וכאלה יש מצב שהן עוברות איזו טראומה או משבר והאוכל הוא הפיצוי או החיזוק שלהן ? תודה ליאת

כל הכבוד ועוד משהו...

שלום ליאת, אני שמחה לשמוע על ההחלטות המקדמות שלך. כמו כן ישר כוח על הבנת החשיבות של חיזוק דימוי הגוף והערך העצמי של הבנות. את התהייה הנוספת אני מבינה יחד עם זאת נשאלת השאלה האם יש טעם לחפש אחר הסיבות להתנהגות. הרי כל סיבה היא בגדר השערה. את מספרת על גירושין בהן שני הצדדים עשו ועושים את המירב והמיטב כדי שהבנות לא יפגעו. נראה לי שזה מה שחשוב. מה דעתך? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר

LiatGad

New member
../images/Emo140.gif

עינת לדעתי ? יש לי יותר מדיי נקיפות מצפון שלא הצלחנו לתת להן משפחה מלאה וכנראה שאני "יורה" לכל הכיוונים... הגירושים הם מצב נתון (והכרחי) וכרגע אני צריכה להתמקד בהעלאת הבטחון והדימוי העצמי של הבנות עזרת לי המון תודה ליאת

ישר כוח!!!ועוד משהו...

שלום ליאת, ישר כוח!! ועוד משהו למחשבה, דרייקורס תבע משפט גאוני בעיני :" האומץ להיות בלתי מושלם". ועוד קטן אחד, נקיפות המצפון שלך עוסקות בעבר. קראתי בין השורות שעשית/ם כמיטב יכולתכם למנוע את הגירושין /להתגרש בתבונה. אני מציעה לך לעשות כל שביכולתך להתמקד מעתה בכאן ובעתיד – ביש. את העבר אי אפשר לשנות בעתיד הכל פתוח. מה דעתך? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה