בעיות אכילה

karmit20081

New member
בעיות אכילה

בני בן 4.5 היה אוכל נהדר, בחודשים האחרונים הוא לא מעוניין לאכול דבר וכשהוא יושב לאכול הוא מתחיל ל"שחק" לקום מהשולחן באמצע הארוחה משחק עם האוכל, לפני שהוא מתחיל לאכול הוא שואל: "מתי אני מסיים" או כמה עוד יש לי לאכול, נימוסי שולחן אין בכלל וזה מגיע לרמות שהוא פשוט מקיא את האוכל בכוונה. אני ובעלי כבר התייאשנו, ניסינו הכל וכלום לא עוזר. אשמח לקבל את עזרתכם. תודה
 
איך את מסבירה את המהפך...

שלום רב, איך את מסבירה את המהפך בחודשים האחרונים? מה ההשערות שלך? עינת גבע
 

karmit20081

New member
בקלי קלות..

הי עינת נולד תינוק חדש היום בן 3 חודשים וברור לי שאוהד זקוק לתשומת לב ומנסה אותה דרך האוכל, למרות שאוהד מקבל המון תשומת לב ברור לי שעד היום היה רק אוהד וכעת הוא צריך לחלוק את תשומת הלב עם אחיו בעיקר בגלל שאני מניקה. אשמח לקבל הנחיות כיצד לנהוג איתו, האם בכלל להגיב למה שהוא עושה או להתעלם וכו'.. תודה (-:
 
גישות מעשיות ויישומיות...

שלום רב, דברייך מתקפים את השערתי. אני שומעת מדברייך שאת מבינה שאוהד מבטא קושי להסתגל למצב החדש. מעברים הם שלבים רגישים בחיי ילד. אחד המעברים הנפשיים המאתגרים ביותר הוא המעבר מהיותך בן יחיד לנוכחות של עוד אחד שדורש ומקבל התיחסות עדינה ותשומת לב רגישה. מטבע הדברים הזרקורים, והמשאבים ( כולל משאב אימא) מתחלקים. אין זה קל כלל ועיקר. זו חווייה כואבת. ילדים חווים תסכול, אכזבה, כעס, תחושת דחייה ואף בגידה ( החוזה שלהם עם ההורים הופר באחת, בלי שנשאלו). ילדים מחפשים דרכים להשיב לעצמם את תחושת הנראות והמורגשות הבלעדית. הם מוצאים דרכים יצירתיות, בדרך כלל כאלה שמרשימות, מדאיגות או מרגשות, את ההורים באופן כזה שהם נרעשים, נזעקים ומגיבים. אוהד החכם ניסה כנראה עוד ווריאציות של התנהגות, מבחינתו ההתנהגות שהניבה הכי הרבה יחס היא האוכל. ואכן, את מספרת שניסתם כל מיני... ... מה עושים? מחפשים דרכים להשיב לו את תחושת השייכות, שמשמעותה: אני נראה, נשמע, מורגש, אהוב, חשוב, רצוי ומועיל. א. קובעים עם אוהד זמן קבוע " חוג אימא" ," חוג אבא", זמן המוקדש רק לו ( בנפרד מאחיו), בזמן זה מאפשרים לו בחירה ועושים איתו כיף משותף. ב. משקפים לו התנהגויות ופעולות נאותות, רצויות ומועילות. ג. מאפשרים לו להיות מועיל עוזר ותורם . ד. מכירים ומעריכים את תרומתו. ה. מספרים לו כמה הוא מוסיף לכם, כמה חסר לכם בשעות הבוקר(כשהיה בגן) וכמה התגעגעתם אליו בהעדרו . ו. משתפים, מתייעצים ומבקשים ממנו עזרה. ולגבי האוכל, מבינים שהוא פועל בעד עצמו ( לקבל יחס) ולא נגדכם. כעת לאחר תקופה שידושן בדשן ההתייחסות היזומה והנדיבה יש סיכוי שהילד ירגיש מסופק ושייך בדרך חיובית ויצמצם את הדרכים המפריעות לקבל התייחסות. מהלך זה דורש מכם הבנה, אמפתיה, סבלנות והתמדה. בקשר לאוכל: מקיימים איתו שיחה חד פעמית בה מספרים לו שכנראה טעיתם בהתיחסות שלכם לאוכל. הוא גדול, יודע מה הוא רוצה ומה מתאים לו ואתם סומכים עליו שיאכל מה, מתי ואיך שהוא רוצה. ומכאן ואילך, אני מזמינה אתכם לפנות את המרחב הזה, לאפשר לו בחירה ועצמאות. האמינו בו והגיבו כמו שלושת הקופים: לא רואים, לא שומעים ולא מדברים (בסוגיה זו) מה דעתך? בהצלחה עינת אגב, הנושאים הנ"ל נלמדים בהרחבה ולעומק בבית ספר להורים. ממליצה לך בחום להצטרף לקבוצת הורים לומדת ולהרוויח ידע בהתפתחות הילד ודרכי חינוך עדכניות הבונות תחושת ערך ומאפשרות קשר חם במשפחה. עינת גבע.
 
למעלה