בעיות אכילה

בעיות אכילה

הבן שלי בן שנה ועשרה חודשים, סובל מפיגור פסיכומוטורי ומהיפוטוניה קשה במסגרת מגוון הבעיות שלו הוא לא יודע לאכול בכפית רק בבקבוק, אנחנו נותנים לו כמעט רק דייסה (כי גם הוא לא כל כך מתלהב מדברים אחרים). אנחנו לא יודעים אם זה שהוא לא אוכל מכפית זה בגלל ההיפוטוניה או בגלל חוסר ההבנה שלו, אנחנו מטופלים אצל קלינאית תקשורת שלא מצליחה להתקדם איתו בנושא. בגן שלו יש ילדים עם רמת הבנה נמוכה משלו אבל מסוגלים לאכול בכפית. שאלתי היא - האם משהו נתקל במקרה דומה , האם יש איך לטפל בזה? מה קורה אם לא מצליחים להאכיל בכפית? יש ילדים בוגרים שאוכלים בבקבוק? אציין גם שהוא סובל מריפלוקס ובגלל שהאוכל שהוא אוכל נוזלי הוא מקיא הרבה , ובמסגרת ההקאות הוא עושה אספירציות מה שגורר אותו לדלקות ריאה שכיחות. הפתרון שהרפואה מציעה הוא כמובן הגסטוסטרום שאליו אנחנו מאוד מתנגדים. תודה פני

שלום פני

הבת שלי כיום בת 11. יש לה היפוטניה קשה מאד, פיגור עמוק ועיוורון קורטיקלי. היא סבלה מריפלוקס עד גיל שנה ומשהו, אני כבר לא זוכרת בדיוק, אבל באיזה שהוא שלב זה נעלם, ללא טיפול. כשהתחלתי להאכיל אותה בכפית היה די קשה, כי לפעמים היא הייתה בולעת ולפעמים (בדרך כלל) היא הייתה נותנת לאוכל ליזול החוצה. גם אני לא ידעתי אם זה בגלל ההיפוטוניה או בגלל חוסר ההבנה. העצה שקיבלתי מפיזיותרפיסטית הייתה ללחוץ בעדינות עם הכפית על הלשון שלה. כנראה שזה מגרה את רפלקס הבליעה. בכל מקרה זה עבד. כיום היא אוכלת מכפית בלי בעיות. היא עדיין שותה מבקבוק כי לא הצלחתי ללמד אותה לשתות מכוס. לא נראה שיש קשר בין רמת ההבנה לאכילה מכפית, כי רמת ההבנה של הבת שלי מאד מאד נמוכה. בכלל קשה לי לדבר עליה במושגים של הבנה, כי זה פשוט לא קיים. מה שכן, כשאני מקרבת את הכפית (או את הבקבוק) לפה שלה, היא פותחת אותו. לגבי הרפלוקס, לי אמרו לתת לה דייסה סמיכה והושיב אותה אחרי האוכל במשך חצי שעה לפחות. לפי מה שאני זוכרת, זה די עזר. מקווה שעזרתי קצת ולא אמרתי לך את אותם הדברים שכבר אמרו לך... שיהיה בהצלחה, סו

שלום סו

האם הריפלוקס גרם לה לדלקות ריאה ? גם לנו אמרו שהריפלוקס יכול לעבור בגלל ההתפתחות הגופנית. עשיתם לה גסטוסטרום? או ששרדתם בלי זה? תודה פני

שלום פני

לא, למזלנו זה אף פעם לא גרם לדלקת ריאות. לנו אמרו שזה רפלוקס קל...yeah right - בחצי השנה הראשונה לחייה היא הקיאה אחרי כמעט כל ארוחה (הנקה או בקבוק). הנושא של גסטרוסטום אפילו לא הועלה, לשמחתי הרבה.

shohamye

New member
בעיות אכילה

פני שלום! מה שלומך? בגן אמורה להיות מישהי שהתמחתה בבעיות אכילה, והיא אמורה לדעת כיצד לנסות לעבוד איתו בנושא האכילה. בבאר שבע היתה מרפאה בעיסוק שהתמחתה בזה, והיא עשתה את זה נהדר, אני בטוחה שגם היכן שבנך נמצא יש מישהי כזו, אם לא, אז תישאלי, ואם עדיין לא, אז יש קלינאיות תקשורת שמתעסקות גם עם הפרעות אכילה, ואני יכולה להמליץ לך על אחת כזו. בתקווה שמצאי עזרה בגן. יעל.

למעלה