בעיות אכילה

בעיות אכילה

ילדי בן שנתיים וחצי והוא פשוט לא רוצה לאכול בבית למרות שבגן הוא אוכל טוב ארוחת בוקר וצהריים. מהרגע שאנו חוזרים מהגן הוא לא מוכן לאכול, זה פשוט לא מעניין אותו למעט חטיפים ושטויות. הייתי רוצה שיאכל אוכל "אמיתי" למרות המאמצים שלי בהכנות ובכל הטקס הנילווה לארוחת הערב, הוא מסרב. אודה אם תוכלו לעזור לי

סרבן אכילה

ע"פ התאור שלך הילד אוכל יפה מאד בגן וברגע שהוא חוזר הביתה הוא לא מסרב לאכול אלא בוחר פריטים שאת היית מעדיפה אחרת. מכאן- שלא מדובר בסרבנות אכילה אלא בניסיון -אולי?! למניפולציה התנהגותית /גבולות/ מאבקי כוחות עם אמא על רקע האוכל שכן ללא ספק הוא מודע לכך שלך חשוב שהוא יאכל אחרת . מומלץ לפנות לאיש מקצוע אם הבעיה חריפה/חמורה מבחינתך או פשוט להניח לנושא לזמן מה ולראות האם יש שינוי ? בכל מקרה ניתן תמיד לפנות לקבלת ייעוץ בנוזא עבורך .

SimpleAim

New member
תוכלי להוסיף עוד מעט פרטים כגון:

א. האם בסופה של הסאגה (המתישה והלא נעימה, אני מניחה) הוא זוכה לממתקים ולחטיפים שהוא דורש ? ב. האם הוא בסופו של דבר מתרצה ואוכל את מקצת האוכל שאת מכינה לו אך מסיים מהר ומייד דורש ממתקים או שהוא בכלל מסרב לאכול את האוכל הזה? ג. האם ניסית להתנות את האכילה של ממתק אחד באכילה של ארוחת ערב טובה? חשוב - הכוונה למאכלים שהוא אוהב ובגודל סביר? אם כן, מה בדיוק הייתה תגובתו? ד. האם הבעיה הזו צצה רק עכשיו, מאז שהוא בגן? או שתמיד הוא היה "בעייתי" עם אוכל וזה רק התגבר לאחרונה.

הוספת פרטים לבעיות אכילה

שלום! תודה על ההתייחסות, באיזה שהוא מקום זהו משחק כוחות ביני לבינו ואני יודעת שהוא מנסה למתוח את הגבול.איני מתנה את ארוחותיו בקבלת פרס כל שהוא חטיף או ממתק כיוון שאח"כ זה יחזור אלי כמו בומרנג.הוא מנסה לדרוש את החטיפים / ממתקים כשאנו חוזרים הבית ואני מסרבת כי אני יודעת שלאחר מכן הוא לא יאכל אוכל "אמיתי". מאז שהוא נולד יש לנו בעיות בנושא האוכל, לילד היה רפלוקס, איני יודעת אם זה קשור אבל רציתי לציין זאת. הבעיה התחילה מאז שהילד התחיל ללכת, לא הייתה גדילה משמעותית במשקלו מגיל שנה שבה הוא שקל 8 ק"ג והים הוא שוקל 10-10.5 ק"ג. ישנה ימים שאני נשברת ונותנת לו את מה שהוא דורש אבל הם מעטים ביותר ולרוב אני חזקה ולא נכנעת לדרישותיו. ישנם ימים שהוא לא אוכל דבר בבית גם לא את הארוחה שלו, אני יודעת שילד לא ירעיב את עצמו אבל אני לא מבינה מאיפה יש לו את הכוחות לתפקד ללא מזון בכלל. אם תוכל/י לי ליעץ לי עוד אני אשמח.

SimpleAim

New member
אולי כדאי להתייעץ עם פורום הורים

היי, דבר ראשון, אני חושבת שבסה"כ הגענו למסקנה שמדובר בבעיה התנהגותית ולא בבעיה תזונתית גרידא ולכן אני חושבת שטכניקות התמודדות התנהגותיות כדאי לחפש בפורום הורות / אצל בעל מקצוע כפי שהדיאטנית יעצה לך. לי נראה שניסית לא מעט טכניקות ושהמצב עדיין לא השתפר... בנוגע לעצה שאני כן יכולה לתת: חשוב לי לציין ראשית, שאני בעצמי, אינני אמא אבל נתקלתי לא מעט כבייביסיטר בהרבה הורים שכן מגיעים עם הילד להסכם שיאכל ארוחת ערב סבירה ולאחר מכן יאכל את הממתק. נכון, זה לא מושלם, אבל לדעתי זה הרע במיעוטו. מאותו מקום (וזה משהו שאני בהחלט חשתי באופן אישי!) אני יכולה להגיד לך שהרבה פעמים ילדים אכן מרגישים את הלחץ של המבוגרים בנושא מסויים ומשתמשים בנק' הלחץ הזו, כך שסביר להניח שכל עוד שהילד חש שאת מודאגת מהנושא הוא ימשיך בהתנהגותו. לפעמים ל"שדר" חוסר עניין בנושא ולעשות אותו אגבי (אך לכוון את הילד באסרטיביות!) זה פתרון אפקטיבי.

למעלה