בעיות באוכל - ריפלוקס??
שלום לכולם, הייתי שמחה לדעתכם המקצועית מחד והפחות מקצועית מאידך. בני בן חודשיים ימים גיל כרונולוגי, שבועיים גיל מתוקן. בארבעת השבועות האחרונים יונק באופן מלא, ועולה במשקל יפה (בערך 250 ג' לשבוע). משקלו היום כ - 4 ק"ג. עד עתה ינק כ - 9 פעמים ליום, כל פעם בערך 15-20 דק' (יונק יעיל
). במהלך הימים האחרונים הוא מתחיל ביניקה, עוזב אחרי מספר דקות מועטות (2-3 דקות) ומתחיל לבכות בכי של כאב. חוזר לינוק, יונק מעט וממשיך לבכות. פולט כמעט כל ארוחה (אך זה היה כבר קודם) והקיא בשתי ארוחות ביומיים האחרונים (פעם אחת ממש הקיא בקשת הרבה). יש לציין כי היו לו גם שלשולים יומיים, אך נראה כי זה עבר. בשבוע האחרון גם עבר חיסון מחומש של גיל חודשיים. ועכשיו לשאלתי - אני מרגישה כי משהו ממש כואב לו תוך כדי אכילה. האם יכול להיות ריפלוקס? מתגובות שאני מקבלת, ריפלוקס נמדד בהקאות תכופות, אך למרות זאת אני מכירה מקרים של ריפלוקס שהילדים לא הקיאו לאחר כל ארוחה. האם יכול להיות? איך מאבחנים? עד עכשיו כולם אמרו לי כי כנראה מדובר בסתם גאזים. אני לא כל כך בטוחה. זה קורה במהלך כל היום, וזה מתחיל ממש לאחר מספר דקות של האכלה. תכשירי הגאזים שניסינו (גליכל, גרפווטר) לא עזרו. אשמח לתגובותיכם, תודה רבה ליאת.
שלום לכולם, הייתי שמחה לדעתכם המקצועית מחד והפחות מקצועית מאידך. בני בן חודשיים ימים גיל כרונולוגי, שבועיים גיל מתוקן. בארבעת השבועות האחרונים יונק באופן מלא, ועולה במשקל יפה (בערך 250 ג' לשבוע). משקלו היום כ - 4 ק"ג. עד עתה ינק כ - 9 פעמים ליום, כל פעם בערך 15-20 דק' (יונק יעיל