בעיות בבזק שלא נפתרות

wantToBeSure

New member
היי, אני מחובר לבזק "עד 100 מגה" עם נתב VTEC שמחובר לGOOGLE WIFI MESH, הVTEC מחייג ומוגדר כNAT וWIFI מכובה בVTEX.
הGOOGLE WIFI בעצם משמש כNAT שני. עד ללפני שבוע הכל עבד כמו שצריך, יש PACKET LOSS אם אני עושה PING מהמחשב של 0.5% בערך אבל זה לא הפריע לי. (אין לי דרך לבדוק קווית, יש לי רק מק). שמתי לב לפני כמה ימים שיש איטיות נוראית, בדקתי מהירות והיא על 4 MB, לאחר בדיקה בעמוד STATUS MODE ראיתי שהDSL מסונכרן על 6Mb. טכנאי הגיע והחליף לי פורט בDSLAM ועכשיו אני על סנכרון 70 Mb אבל המודם כל כמה שעות מתנתק (נורות כבות), לטענת בזק הקו תקין והם עכשיו מציעים לי להחליף מודם כי אצלם במחשב מופיע אתחול מודם ולא נפילת DSL.

האם זה הגיוני שהמודם והקו התקלקלו באותו זמן בערך?
האם קניית VDSL של TPLINK מרשימת הVDSL המומלצים באת ריכולה לשפר את היציבות של הDSL?
אני עובד מהבית ומאוד חושש שבזק לא יצליחו לפתור לי את הבעיה (היו לי בעיות בעבר עם הוט שנפתרו רק עי מעבר לבזק).

תודה!

k-don

Well-known member
קודם כל לוקחים מכשיר בהשכרה מבזק ורואים שהבעיות נפתרו ומשם ממשיכים

levrob

Active member
כדאי אולי לעבוד עם הנתבים של בזק כי הם מותאמים למשימה

levrob

Active member
היי, אני מחובר לבזק "עד 100 מגה" עם נתב VTEC שמחובר לGOOGLE WIFI MESH, הVTEC מחייג ומוגדר כNAT וWIFI מכובה בVTEX.
הGOOGLE WIFI בעצם משמש כNAT שני. עד ללפני שבוע הכל עבד כמו שצריך, יש PACKET LOSS אם אני עושה PING מהמחשב של 0.5% בערך אבל זה לא הפריע לי. (אין לי דרך לבדוק קווית, יש לי רק מק). שמתי לב לפני כמה ימים שיש איטיות נוראית, בדקתי מהירות והיא על 4 MB, לאחר בדיקה בעמוד STATUS MODE ראיתי שהDSL מסונכרן על 6Mb. טכנאי הגיע והחליף לי פורט בDSLAM ועכשיו אני על סנכרון 70 Mb אבל המודם כל כמה שעות מתנתק (נורות כבות), לטענת בזק הקו תקין והם עכשיו מציעים לי להחליף מודם כי אצלם במחשב מופיע אתחול מודם ולא נפילת DSL.

האם זה הגיוני שהמודם והקו התקלקלו באותו זמן בערך?
האם קניית VDSL של TPLINK מרשימת הVDSL המומלצים באת ריכולה לשפר את היציבות של הDSL?
אני עובד מהבית ומאוד חושש שבזק לא יצליחו לפתור לי את הבעיה (היו לי בעיות בעבר עם הוט שנפתרו רק עי מעבר לבזק).

תודה!
אם אתה עובד מן הבית אולי תשקול לעבור לסיבים ששם עד כה לא היו לי נתקם בכלל כבר חודשיים אבל אצלי גם עם עד 100 Mhz לא היו. בזק דוחפת היום לכוון סיבים אופטיים לכן נראה לי שלא יתאמצו במיוחד

sys_admin

Active member
אם אתה רוצה להיות בטוח ושלבזק לא יישארו יותר תירוצים וסיבות למה לא לטפל בתקלות שלך תזמין מודם מבזק, כל מודם, רק לא את BE. וכמובן תגדיר אותו כ BRIDGE בכדי שלא ייווצר לך NAT כפול, שקיים לך כרגע, והוא לא מוסיף לך ליציבות ולאיכות של חיבור.

wantToBeSure

New member
הNAT הכפול הוא כי הGOOGLE WIFI לא מחייג טוב PPPOE של בזק, לא יציב. הNAT הכפול לא הפריע לי (עובד ככה כמה שנים).
הבעיה היחידה כרגע היא הניתוקים של הDSL (או ריסטרט של המודם לטענת בזק).

sys_admin

Active member
GOOGLE WIFI לא מחייג פחות טוב " PPPoE של בזק " מאשר סבוניות סיניות אחרות מהסוג שלו. ובכל מקרה, אם מדובר על מודם שמוגדר תקין במצב של BRIDGE, אז הוא עובד יותר טוב מאשר שימוש ב NAT כפול. ובקשר למה צריך לעשות בכדי שבזק יסכימו בכלל להתחיל לטפל בקו המדובר כבר כתבתי מקודם.

levrob

Active member
הערה לגבי "סבוניות סיניות" חלק לא קטן מן הנתבים האיכותיים נבנים היום בסין. ישנם מפעלים עם מספר קוי ייצור כל אחד עם דגם אחר של נתב. אז להעתיק נתב איכותי עם שינויים קטנים ומחירי ריצפה זה פשוט כך שאין צורך לשלם על המותג.

sys_admin

Active member
הערה לגבי "סבוניות סיניות" חלק לא קטן מן הנתבים האיכותיים נבנים היום בסין. ישנם מפעלים עם מספר קוי ייצור כל אחד עם דגם אחר של נתב. אז להעתיק נתב איכותי עם שינויים קטנים ומחירי ריצפה זה פשוט כך שאין צורך לשלם על המותג.
יש "טיפ טיפה" הבדל באיכות בין סבוניות סיניות לבין יצרנים אמתיים שיש להם קווי יצור בסין, שבהם חברות כאלה מייצרים מוצרים. מוצרים שהם השקיעו בתכנון מוצרים אלה ובתוכנה של מוצרים אלה. מצד שני, מוצרים שהם סבוניות סיניות, לא רק שמבחינת חומרה הן לא שוות כלום ואפילו, אם הם מבוססים על סט רכיבים של יצרן אמתי, מה שנדיר בקרב יצרנים סינים עלומי שם, אז סינים אלה בכדי להוזיל את היצור דואגים להשיג רכיבים כאלה שמוצג זה יהיה באיכות תת רמה גם מבחינת אמינות וגם מבחינת תוכנה שלו יהיה כזה שמבחינת תפעול שלו הוא יהיה לא שמיש כלל, מבלי כבר לדבר על מנגנוני דיאגנוסטיקה, דיבוג, או אפילו מבחינת יציבות התוכנה, בגלל שה"מוצר" זה עולה פחות מהאריזה שלו. זו בדיוק הסיבה שבגללה נולדו לפני עשור וחצי פרויקטים לפיתוח תוכנה חילופית לסבוניות אלה, כאלה כמו למשל OpenWRT, בכדי לתת להם אפשרויות שלא קיימות בתוכנה העלובה של היצרן ויכולות להביא את הסבונייה זו לרמת עבודה כלשהיא. כך ניתן להפוך מוצרים מסויימים של כמה עשרות דולרים של חברות כמו TP-Link , D-LINK , LINKSYS ואחרים לרמה שניתן יהיה כבר להשתמש בהם.

cheif

Member
מנהל
יש "טיפ טיפה" הבדל באיכות בין סבוניות סיניות לבין יצרנים אמתיים שיש להם קווי יצור בסין, שבהם חברות כאלה מייצרים מוצרים. מוצרים שהם השקיעו בתכנון מוצרים אלה ובתוכנה של מוצרים אלה. מצד שני, מוצרים שהם סבוניות סיניות, לא רק שמבחינת חומרה הן לא שוות כלום ואפילו, אם הם מבוססים על סט רכיבים של יצרן אמתי, מה שנדיר בקרב יצרנים סינים עלומי שם, אז סינים אלה בכדי להוזיל את היצור דואגים להשיג רכיבים כאלה שמוצג זה יהיה באיכות תת רמה גם מבחינת אמינות וגם מבחינת תוכנה שלו יהיה כזה שמבחינת תפעול שלו הוא יהיה לא שמיש כלל, מבלי כבר לדבר על מנגנוני דיאגנוסטיקה, דיבוג, או אפילו מבחינת יציבות התוכנה, בגלל שה"מוצר" זה עולה פחות מהאריזה שלו. זו בדיוק הסיבה שבגללה נולדו לפני עשור וחצי פרויקטים לפיתוח תוכנה חילופית לסבוניות אלה, כאלה כמו למשל OpenWRT, בכדי לתת להם אפשרויות שלא קיימות בתוכנה העלובה של היצרן ויכולות להביא את הסבונייה זו לרמת עבודה כלשהיא. כך ניתן להפוך מוצרים מסויימים של כמה עשרות דולרים של חברות כמו TP-Link , D-LINK , LINKSYS ואחרים לרמה שניתן יהיה כבר להשתמש בהם.

חלק ממה שכתבת כאן הוא ממש לא רציני. יש יצרנים סינים שהמוצרים שלהם - מה שמכונה כאן כ-"סבוניות" - טובים מאוד ומשרתים עשרות ומאות אלפי צרכנים בארץ ובחו"ל. חברות כמו TP-LINK, שיומי, טוטולינק ו-TENDA - שהם סיניות לחלוטין - מיצרות מוצרים טובים מאוד, יציבים שעבור הלקוח הסטנדרטי, עושים עבודה מצויינת. ההכללות שאתה עושה הן לא נכונות כי לא כל אחד צריך מוצר ברמה משרדית.

לגבי אי ההתאמה שאתה טוען עליה, אולי הבעיה היא לא ביצרני המודמים? אולי אי ההתאמה הזו נובעת מכך שבזק שמנסה לדחוף את הלקוחות למוצרים שלה שהם יקרים ונותנים לה הכנסה חודשית נאה? בכל מקרה, עד היום נמכרו בארץ למעלה מ-100,000 מודמים/נתבים מסדרת ה-VR של TP-LINK - בעיקר VR600 אבל גם VR400 ואני לא מכיר טענה גורפת על בעית תאימות שלהם.

wantToBeSure

New member
תודה, כמו שאמרתי הNAT הכפול לא מפריע לי. אני לא יודע מה בדיוק היתה הבעיה של הגוגל WIFI בחיוג PPPOE כי אין לי ממש יכולת לדאבג את המכשיר, אבל הוא זרק פאקטות בצורה מטורפת והיה מתנתק. יצאה גם גירסה שבלוג שלה כתוב שהם תיקנו בעיות בחייגן PPPOE אבל לי אישית גוגל לא הסכימו לעזור כי אין להם תמיכה למוצר בארץ. את PPPOE אני מכיר טוב כמפתח, מימשתי את הפרוטוקול בDSLAM של ECI ומכרנו את הDSLAM לBRITISH TELECOM, לצערי בזק החליטו לקנות מהסינים (huawei). לצערי GOOGLE WIFI לא מאפשר לקרוא LOGS, וגם אני לא בטוח שהייתי מצליח להבין מה הבעיה בלי ציוד בדיקה נורמלי.

את מי שזה מעניין אז מה שמכרנו לבריטים בזמנו מדובר ב PPPOE וEHERNET
one to one double vlan
up to 4094*4094 1:1 connections. בעצם היתרון כONE TO ONE הוא שהDSLAM לא עובד כSWITCH והוא יודע לפי הVLANS לאיזה DSL פורט לנתב בקשות. הבריטים מחברים כמה דיסלמים יחד בכבלים אופטים למכשיר שנקרא L2SSWITCH שמתחבר הלאה לISP.
מכרנו גם GPONים, שבארץ לצערי רק עכשיו נפרסים.
יש למישהו ניסיון עם המודם של VR600 TPLINK? האם ישנה אפשרות שהוא יציב יותר כמודם מאשר הVTECH של בזק?

sys_admin

Active member
טוב, אנסה לעשות טיפה סדר בבלגן. דבר ראשון בתקופה הפרה היסטורית שבזק השתמשו ב DSLAMs של ECI, כל מה שהם קיבלו מכך זה רק היה כאב ראש. זה היה ציוד לא שמיש ברמה של אורכית והם גם גמרו בצורה דומה גם בישראל וגם בחו''ל. לבזק היה מזל שכבר לפני עשור וחצי כאשר תכנתי את הרשת NGN שלהם כבר היה ניתן לזהות שבציוד של ECI לא ניתן להשתמש כלל כב MSAG והוא מתאים רק לשימושים שלא משתלבים ברשתות חדשות.

דבר נוסף, כל הרעיות של PPPoE , הוא בזה שהוא רוכב מעל ה ETHERNET . וב DSLAMs של ECI תמיכה ב Ethernet מעל PtM היא עקומה לגמרי ולא שמישה כלל ברשתות NGN. בזק כמובן חייבים להשתמש ב PPPoE מסיבה פשוטה והיא שבכדי לתת ללקוח כלי פשוט לעבור מ ISP אחד לשני תוך רגע בצורה עצמאית ומבלי שיהיה מצב שבשביל כך נדרש להתקשר למוקדים של הלקוחות הפרטיים שהילדים שם כל פעם מתבלבלים עם ההגדרות של הלקוחות. זו הייתה גם הדרישה המפורשת של משרד התקשורת בתכנון של רשת גישה של בזק. כך שכל MSAG של בזק פועל גם עם שכבה של ETHERNET בתוכו וגם מן הסתם תומך ב QinQ, כי הוא מחובר לרשת Metro Ethernet של בזק ומוזן ממנה דרך VLAN שבו עוברת את התעבורה של הלקוחות הפרטיים. כמובן גם לצורך זה לא יעלה על הדעת ליצור סלט ברשת זו להגדיר VLAN נפרד לכל פורט של כל MSAG .
מצד שני, בזק כן משתמשת בטרמינצייה של QinQ ללקוחות, רק מה, היא משתמשת בזה היכן שזה נדרש וללקוחות שצריכים את זה, למשל לקוחות ENTERPRISE ארגוניים ברשת METRO NGN של בזק מקבלים QinQ TAG שלהם ובו הם כבר יכולים להעביר את כל ה VLANs של הרשת הארגונית שלהם בין כל הסניפים, וכך בזק מספקת להם קישוריות L2 מלאה.

כמובן גם שבזק בתור MSAGs לא משתמשים ברכיבים מהסינים (huawei), אלה לרוב לצורך כך רוכשים ציוד של חברה קטנה בשם NSN , שמי שלא מכיר אותה , זה Nokia Siemens Networks .

בקשר ל GPON מדובר על טכנולוגיה די שדומה בתפיסה שלה ל DOCSIS בזה שמודבר על כך שיש רוחב פס משותף שמתחלק ל 128 לקוחות של אותו הענף, וכך יוצא שכל ה 128 ONUs מתחרים על אותו ה GIGABIT בודד ש OLT שהם מחוברים עליו מספק להם את אותו ה GIGABIT בודד זה שמכרו ל 128 משתמשים. כמובן שבחו''ל הרבה מהספקים עברו מזמן ל NG-PON2 שמספק ללקוחות כ 40G של רוחב פס, כך שניתן לחלק אותו ל 128 משתמשים ועדיין למכור להם כ 1G סימטרי ללא המצב שקיים ב GPON שמשתמש אחד של חבילה של 1G גומר לכל הענף את החיבור לאינטרנט.

ובקשר למודם VR600 של TPLINK, לדגם זה יש מספר של גרסאות חומרה וכל אחת מהן בעלת פיצ'רים שונים ומתנהגת אחרת לגמרי, למשל גירסה 1 לא תומכת ב פרופיל 35B וגרסה 3 כן תומכת בו חלקית. ולמה זה רלוונטי לרשת של בזק. בזק כבר שנים מאיימת להפעיל את האפשרות זו ובחודשים אחרונים היא כבר חזרה להתכונן לכך ואפילו חיברה כמה אלפי לקוחות פרטיים שהם בעלי תפקידים ארגוניים שעובדים מהבית וכך הם מקבלים בבית חיבור של כ 200M סימטרי מעל VDSL לעבודה מהבית.

מעבר לזה, כל הגרסאות חומרה של VR600 מתאפיינות בזה שהן לא תומכות בצורה תקינה ב ITU-T G.993.5 וב ITU-T G.998.4 ברשת בזק, שהאפשרויות אלה ביחד נותנות אפשרות במקרים מסוימים לקבל תוספת של עוד כ 50% ממהירות סנכרון ומרוחב פס של חיבור. לצורך הדוגמה, אם המקרה שלך אתה קיבלת סינכרון של 70M ואם ה MSAG שאתה מחובר עליו תומך ב ITU-T G.993.5 וב ITU-T G.998.4 והמודם שיהיה לך גם תומך בכך תוכל לקבל מהירות סנכרון מקסימלית של כ 140M ולמשל ב מהירות של 115M תקבל גם את כל ה 100M של רוחב פס וגם noise margin כזה שבשום מצב לא יהיו שגיאות על הקו. מצורף צילום מסך של נתוני קו שבאורך של כ 800 מטר, שלפני ההפעלה של G.vector ושל G.INP נתן סינכרון של 60M על פרופיל של 17A.

קבצים מצורפים

• vdsl2 17a.jpg
    vdsl2 17a.jpg
    KB 22.5 · צפיות: 5
למעלה