בעיות בבטן -ולשון מכוסה בכיבים

irisa4

New member
בעיות בבטן -ולשון מכוסה בכיבים

אשמח לשמוע את דעתכם- אכילת פרי הדר (לבד- ללא תוספות אחרות) גורמת לי לצריבה איומה בבטן , השבוע עשיתי טעות והלכתי לישון אחרי אכילת תפוז,התעוררתי באמצע הלילה מתפתלת מכאב (שנוטרל רק ע"י אכילת לחם) ולמחרת הופיעו לי על הלשון כיבים אדומים-במספר מקומות. מצטערת על אריכות הסיפור -ותודה מראש

איריס

לפי התאורך יש לך אלרגיה למזון ורגישות לחומציות בקיבה ( האם יש דברים נוספים הגוררמים לזה?)אולם זוהי אבחנה שיטחית וכדאי לעשות איבחון מעמיק ע"י סידרה של שאלות. הכיבים האדומים בלשון מעידים בד"כ על חום שכלוא בגוף ואם הם מופיעים בתדירות רבה יש לבדוק את תזונתך , האם אין חסרים של ויטמינים כמו ויטמין C . צריך לבדוק תסמינים נוספי כמו האם את מעשנת? איך את ישנה בלילה? האם קשה לך להרדם? האם את סובלת מעצירויות? דימומי חניכיים? - כל אלא ועוד מעידים על חום בגוף ואם חלק מהתשובות הינם כן - יש מקום לטיפול מעמיק. הרבה בריאות יעל

m_katzmann

New member
הרבה שאלות../images/Emo35.gif

היי איריס בעיות בקיבה מראות שיש לך בעיה רגשית ולכן הטיפול הנכון ביותר הוא אכן טיפול אלטרנטיבי של גוף נפש. למרות שאת חושבת שהארכת בכתיבת הפרטים חסרים הרבה מאוד פרטים ,כדי לראות את התמונה הכוללת. אז אני אשאל כאן הרבה שאלות,חלקן ייראו לא שייכות , חלקן קצת פולשניות. אם תרצי לענות עליהן אני מניחה שחברי הפורום יוכלו לעזור לך כל אחד בתחומו. ממתי את סובלת מתופעה זו של צרבת? האם סמוך להופעת התופעה נכווית גם רגשית? איזה טיפוס את האם אפשר להגדיר אותך כאדם מאוד אקטיבי ואולי אפילו אקטיבי מידי, אדם שצריך להיות כל הזמן בתנועה? האם יש לך בעיות של חוסר גמישות,דלקות חוזרות ונשנות, חוסר מנוחה, בעיות בריאות או בגרון,נפיחויות? מהם הרגלי האכילה שלך? האם את אוכלת אוכל מאוד מחמם:תבלינים חריפים,אוכל חם,אלכוהול? האם יש לך תחושה של אי נוחות ברום הבטן? האם את עייפה בעיקר בין 7-9 בבוקר? האם את סובלת מחוסר תיאבון,חוסר טעם, או דווקא מרעב מוגבר? האם יש לך צמא למשקה קר תחושת חום בעיקר אחר הצהריים, האם את סובלת מעצירויות או שלשולים? ולבסוף איזה מההגדרות הבאות הכי מתאים לך איזה הכי פחות : טיפוס כועס, טיפוס שמח, טיפוס דואג, טיפוס עצוב, טיפוס פוחד? קצת קשה לעשות אבחון אינטרנטי מבלי לראות את האדם שעומד מולך ובמיוחד ברפואה האלטרנטיבית שרואה את האדם כשלמותו ולא מטפלת רק ספציפית בצרבת. מאיה

irisa4

New member
ובכן - תשובות לשאלות

תודה מאיה על ההתיחסות להלן התשובות : אני סובלת מהבעיה רק באכילת פירות הדר , לא נכוותי רגשית אלא יותר נכון עברתי טלטלה רגשית כלשהי, אני לא טיפוס אקטיבי אבל גם לא פאסיבי משהו באמצע , למזלי אני עוזה יוגה הרבה שנים כך שאין לי בעיות גמישות (פיזית) או בעיות בריאות כלשהן (טפו טפו טפו ) רק פצעים בפה -לאורך כל השנים , אין לי בעיות באכילה ובד"כ אני אוכלת מאוד מסודר , אם כי יש לי לעתים בעיות אי נוחות בבטן (לפעמים עצירות ולפעמים שלשולים ). אני מגדירה את עצמי כטיפוס דואג. ובברכת חג שמח לכולם איריס

m_katzmann

New member
מרידיאן הטחול והקיבה

היי איריס, קצת קשה לאמר בוודאות מה אצלך נפגע יותר הטחול או הקיבה. למזלך את מתרגלת יוגה וחלק מהתרגילים שם עוזרים גם לזה וגם לזה ( לדוגמא נשימות בטן, חתול ) אני כן הייתי מנסה בשלב מסויים לחזור אל הטלטלה הרגשית שעברת ומנטרלת שם את המתח השלילי שצברת, כי היא לדעתי הגורם המעיץ את בעייתך. בנוסף ניתן לבחון את רגישותך לפרי הדר ואולי אפילו לנטרל רגישות זו. משפט חיובי כמו: אני נהנית מחיי, שיאמר הרבה פעמים ביום, יכול לעזור במימושו. השתדלי לאמר משפט זה כאשר את שרה אותו, או אפילו רוקדת אותו בקלילות. חג אביב שמח, מאיה

למעלה