בעיות בגלישה דרך טריפלסי

ישי33

New member
בעיות בגלישה דרך טריפלסי

שלום
מאז שעברתי לבנדל של טריפלסי אני חווה בעיות מוזרות - אתרים שמדי פעם מסרבים לעלות (תפוז למשל), גוגל לפעמים לא מסכים לתת לי תוצאות ורוצה שקודם אני אמלא איזה קפצ'ה, וידאו באתר ערוץ הספורט אומר לי שהוא לא זמין במדינה שלי. כל הבעיות האלה הן תמיד זמניות, ואם מעלים כמה פעמים בסוף זה בסדר.
יש פה עוד מישהו שיש לו בעיות כאלה?
יש מה לעשות?
תודה

cheif

Member
מנהל
טריפל C משתמשים ב-DOUBLE NAT

טריפל C משתמשים ב-DOUBLE NAT כלומר ה-IP שאתה מקבל מהם אינו זהה ל-IP החיצוני שנראה באינטרנט. הם עושים זאת בגלל מחסור כרוני בכתובות IPv4 וישנם מקרים בהם זה גורם לבעיות מהסוג אתה מתאר. תדרוש מ-3C כתובת IP אמיתית. אתה יכול לוודא את הבעיה בצורה פשוטה - בדוק בנתב מה כתובת ה-IP החיצונית שלו ומצד שני תכנס לתא noc.co.il. אם אתה רואה שתי כתובות IP שונות אתה אכן סובל מבעיית DOUBLE NAT שיש עליה הסבר מלא כאן -http://www.practicallynetworked.com/networking/fixing_double_nat.htm

ישי33

New member
יש לי מתאם שיחות לפני הראוטר

תודה
מהלינק שהבאת אני מבין שאין לי איך לבדוק את זה אם יש לי מתאם שיחות לפני הראוטר. מה אני יכול לעשות?

cheif

Member
מנהל
שאלה

ואחרי המתאם שיחות יש נתב? כי אם זה המצב גם זו סיבה לבעיות DOUBLE NAT - המתאם שיחות הוא נתב ובנוסף יש לך נתב נוסף.

ישי33

New member
אחרי המתאם שיחות יש נתב שמוגדר כ-IP דינמי

לפני שעברתי ל3C (בבזק בינ"ל) לא היו לי בעיות כאלה.

cheif

Member
מנהל
שאלה

מתאם השיחות הוא גם המודם שלך או שיש מודם בנפרד?

cheif

Member
מנהל
OK

המשמעות היא שבנוסף ל-DOUBLE NAT שככל הנראה CCC מפעילים עליך, יש לך שני NAT-ים בתוך הרשת - אחד של מתאם השיחות והשני של הראוטר. בקיצור - יש לך TRIPPLE NAT...

לשם בדיקה - נתק את מתאם השיחות וחבר את המודם ישירות לנתב. בנתב שלך תגדיר חייגן לפי נתוני ה-ISP שלך ותראה אם יש הבדל בין כתובת ה-IP החיצונית (noc.co.il) לבין ה-IP החיצוני שהנתב מראה.

ישי33

New member
אכן שתי כתובות IP שונות. מה אני מבקש מ-3C?

א. אם אני אגיד שאני רוצה כתובת IP אמיתית יבינו מה אני רוצה מהם? (בשירות לקוחות אני מנחש שלא, ובתמיכה טכנית הם עלולים לדבר באיזה שפה פנימית משלהם).
ב. הם חייבים לתת לי או שהם יכולים לומר לי אין?

cheif

Member
מנהל
כתובת IP "אמיתית"

אני כמעט בטוח ש-3C ידעו על מה אתה מדבר כיוון שמדובר על בעיה ידועה אצלהם.

אני מניח שהם יתנו לך כתובת "אמיתית" אך תכן וידרשו על כך תשלום מיוחד. אם הם יתעקשו - יש ISP שיתנו לך כתובת כזו בלי שום בעיה.

למעלה