בעיות בגלל שירות בצה"ל

amirshuval

New member
בעיות בגלל שירות בצה"ל

מעבר לעיסוק שלי בתחום ההגירה יש לי גם ניסיון אישי שעשוי לעניין חלקכם. לקח לי קרוב ל4 שנים(דרך ספונסרשיפ של בת זוג!) להשיג את ויזת ההגירה בעקבות החלטה בנציגות (לא תל אביב) להפנות את התיק למחלקה לפשעי מלחמה בעקבות שירות סטנדרטי בחיל התותחנים באמצע שנות ה90.רק לאחר שערבנו לובי יהודי באוטווה שפעל מול הדרגים הבכירים ביותר במפלגה הקונסרבטיבית העסק נפתר.קשה להניח שמצב שכזה ייקרה למגיש בקשה בתל אביב אך כדי תמיד לבדוק מקרוב את השתלשלות הענינים.ישראלים בקנדה-המנעו מהגשת בקשות לבאפלו או אלברטה בקטגוריית בן זוג.

shipy1234

New member
האם נתקלת בעוד מקרים כאלו?

כי היו כאן אנשים רבים בפורום שהגישו בקשות במיקומיים שציינת וזו פעם ראשונה שאני שומע על בעייה כזו. אולי סתם עלית במדגם?

amirshuval

New member
אני יודע עלמקרה אחד נוסף

ממקור ראשון,חבר לעבודה שהגיש באלברטה ספונסרשיפ ולקח לו שלוש שנים כולל צליה של 4שעות ע"י סוכן ביון קנדי בנוגע לשרות בצבא--שוב בתותחנים.כנראה שאם לא הולכים דרך תל אביב נתקלים באנשים שלא אוהבים ירי ארטילרי לשטח לבנון.אבל חשוב לציין שהקונסרבטיבים הם סופר פרו-ישראלים:איך שהפסקתי לדבר עם באפלו ובירוקרטים נמוכי דרג,ופוצצתי את הסיפור כענין פוליטי קיבלתי טלפונים מאוטווה שאמרו לי שהקונסרבטיבים זעמו על היחס שקיבלתי.הלובי היהודי חיבר אותי עם בכיר במשרדה של השרה דיאן פינלי שטיפל בעיניני באופן אישי.הוא קשר את כל הקצוות ושבועיים לאחר מכן נסעתי לבאפלו לאסוף את הויזה ונכנסתי כלנדד.

מוזר

מה הקשר למפלגה הקונסרבטיבית? הייתי רוצה לקוות שהחלטות בעניינים כאלה (ואחרים) לא נבחשות על ידי דרגים פוליטיים. אם רשויות ההגירה מצאו משהו חשוד בתיק שלך, הדרך הנכונה היא להפיס את דעתם שאין ממש בחשד שלהם או לפנות לערכאות. מחרתיים יתערב מישהו באיזה מפלגה לטובת טרוריסט מאלג'יר, איזה טענה תהייה לך נגד זה? חבל. וחבל שזה בא מהמפלגה הקונסרבטיבית דווקא. לא חשבתי שהארפר הוא מועמד מתאים, אבל אז התברר לי שבפועל הוא ר"מ לא רע בכלל. עכשיו לאור העניין הזה ולאור הגיבוי שהוא נותן למלרוני בפרשת השוחד אני שוקל שוב את עמדתי.

amirshuval

New member
מוזרה מאוד התגובה שלך

שירות שיגרתי בתחתית שרשרת המזון של צהל גרם לחקירתי כפושע מלחמה במשך שלוש שנים בגלל החלטה של קצין הגירה בבאפלו.אולי הוא/היא לא רגילים לטפל בתיקים של ישראלים או שיש להם משהו נגד ישראל אבל ההחלטה לא עולה בקנה אחד עם המדיניות הרשמית של קנדה גם תחת שלטון ליברלי.אין לך זכות ערעור אם הבקשה לא סורבה או שיש באפשרותך להוכיח התנהלות לא תקינה של הממשלה.הדבר החשוד אצלי הוא ששרתתי שלוש שנים בחיל התותחנים הישראלי,אם אתה משווה את זה לטרוריסט מוסלמי אז זה ענין שלך.נפגעתי מהחלטה פוליטית והעוול נפסק אחרי התערבות פוליטית.חבל רק שחיכיתי לסוף התהליך אחרי שטחנו אותנו שנים. דרך אגב אני ממליץ לך לקרוא את COLD TERROR של סטיוארט בל.רוב הטרוריסטים שחדרו לקנדה עשו זאת בגלל פוליטיקה ליברלית.

לא אמרתי שום דבר בזכות השיטות של הליברלים

ואני בעד לתלות מהבייצים (או מהשחלות) כל פוליטיקאי שלוביסט משפיע עליו לעקוף את שיקול הדעת הנתון בידיו של השירות הציבורי, ולא אכפת לי מאיזו מפלגה אותו פוליטיקאי ולא מעניין אותי מה תלוי ועומד בפני אותו בירוקרט. ברגע שפוליטיקאי בוחש מאחורי הקלעים לזרז משהו זה מסריח. זה לא שקוף, זה מעלה חששות של שמור-לי-ואשמור-לך וגם הפוליטיקאי וגם אותו בירוקרט צריכים לעוף. אם היתה לך איזו טענה שלא מכבדים את זכויותיך החוקיות, יש בתי משפט. אני לא השוויתי בין תותחן לטרוריסט (אם כי יכול להיות בהחלט שעברת על החוק הבינלאומי כתותחן ישראלי, זה לא סותר), ההשוואה שלי היתה בין מקרה שפוליטיקאי מתערב לטובת פלוני, למקרה שפוליטיקאי מתערב לטובת אלמוני.

amirshuval

New member
אוקי מקובל אבל הפרשנות

של קצין ההגירה לנהלים שמופיעים ב ENF18 שזה המנואל הרלוונטי היתה אנטי ישראלית ושגויה מיסוד ואין סמטה משפטית שאתה יכול לפנות אליה כי רמת המחויבות של השיטה הקנדית כלפי מהגר זר מצומצמת.גם לאחר שהגיעו למסקנה שלא עברתי על שום חוק כחייל המשיכו להמרח עם התיק שלי,ולולא ההתערבות של משרד השרה היה לוקח סך הכל חמש שנים לטפל בספונסרשיפ של בני זוג.תעודות המשטרה הקנדית והישראלית שלי נקיות אז מבחינתי השיטה הבירוקרטית פספסה וקרקסה אותנו שלא לצורך.אם לא היה לי קייס ברמה הפוליטית וברמה השירותית לא היו עוזרים לי.אתה יוצא מתוך נקודת הנחה שהבירוקרטיה פעלה בסדר.קנדה היא מדינה הוגנת אבל גם מדינה של בירוקרטיה מרובעת שלעיתים טוחנת אנשים דקיקות שלא לצורך.

איך אתה יודע שהיא היתה אנטי ישראלית?

הוא הרי לא נתן החלטה בתיק. ואם אין מועדים קבועים בחוק למשך הטיפול של הרשויות בבקשות (וכולנו יודעים את המצב שבוכים עליו פה בפורום ואני גם נוטה להאמין שאין קביעות גם לגבי בקשות של אזרחים), אז צריך להעלות את העניין העקרוני, שאילתא בפרלמנט, משהו כזה. וזה שאין לך הרשעה פלילית בתועדת היושר לא מעידה כלום על פשעי מלחמה שביצעת או לא ביצעת. ישראל ידועה בקנדה כמקום עם בעייתיות של עבירות על החוק הבינלאומי וסביר בעיני שפקיד יבדוק את הנושא ולא יתן פלומבה אוטומטית למי שבא מישראל/אלג'יר/שוויץ רק בגלל שהוא חושש מלובי כזה או אחר. אני לא אומר שהבירוקרטיה פעלה בסדר, ואני לא אומר שהיא פעלה לא בסדר. סחיבה של תיק 4 שנים זה לא עניין נדיר בקנדה (לצער כולנו) ולא רק בהתייחסות למהגרים. אם יש איזה מבחן של "פרק זמן סביר" יש מקום לשר להגדיר מהו, אבל בצורה גורפת, לא להתערב עבור פלוני. ואם השר לא מגדיר כזה פרק זמן, אז בית המשפט יגדיר. וכל עוד אין הגדרה חוקית, אז אין לך קייס. בכל מקרה השיטה של התערבות פוליטיקאים בהחלטות של בירוקרטים היא פסולה. אם יש חשש שבירוקרט חורג מהמנדט שלו זו עניין אחר. אני מבין מדבריך שאתה לא טוען שהוא חרג מהמנדט. ובקשר לתגובתך הקודמת, נמאס כבר מכל אלה שצועקים "אנטי ישראליים" או "אנטישמיים" על כל מי שלא עושה בול מה שהם רוצים במהירות שנראית להם. אתם מוציאים שם טוב לאנטי ישראלים בצורה הזו.

ורק בשביל להבהיר

אני לא בא *אליך* בטענות. אתה בתור הנפגע משתמש בכל הכלים הזמינים לך. אני בא בטענות לפוליטיקאים שלא זרקו את הלוביסטים מכל המדרגות כשבאו עם בקשה כזו. צריך לבדוק טוב-טוב אח"כ אם כשהשרה/הפקיד יסיימו את הקדנציה, איזה סוג יחסים מתקיימים בינם לבין ארגונים/חברות/עמותות שבשליטת הלוביסטים.

amirshuval

New member
ומאיפה אתה יודע

שלמי שתטפל בתיק שלי אין בן דוד לבנוני או אח פלסטיני?אולי הם לקחו אותי ואת אשתי לסיבוב?ההחלטות שלהם נהנות מחיסיון כך שכל מה שאני יודע זה שדפקו אותי.

ואם יש בן דוד כזה?

ויותר מזה - אולי הוא בעצמו פלסטינאי, או אפילו יותר גרוע: אשכנזי (השם ירחם). עדיין, אין לך בסיס להטיח האשמות כל עוד הטיפול עומד במבחן הסבירות. תכף גם תדרוש שבבקשות של ישראלים לא ידונו פקידים שאינם יהודים טהורי גזע. ואם גילית שלא עומד במבחן הסבירות ופנית לפוליטיקאי, והפוליטיקאי התערב מאחורי הקלעים בדרך שאין בה שקיפות, צריך לתלות אותו מהביצה. על זה שניסית (והצלחת) להציל את עורך, אין לי כלום עליך. אבל זה שאתה פתאום מנבא דברים ומפריח סברות כרס מראה משהו עליך. דוחה.

amirshuval

New member
הטיפול לא עמד במבחן הסבירות

ההנחיה בENF18 היא לבסס החלטות בהתאם למידיניות החוץ של קנדה ורשימת המשטרים העבריינים שישראל לא חלק ממנה.תהליך ההגירה איננו שקוף MPS מתערבים בתיקים כל הזמן זה חלק מהמנדט שלהם כי יש הרבה בעיות עם מערכת ההגירה.החלטות לגופו של מקרה מתקבלות כל הזמן אחרי שהן מועברות לדרגים שמעל לקצין ההגירה.אתה ממהר להשמיץ בלי שליטה בעובדות.תקופה ארוכה חשבתי שמה שעשו לי סביר כשכל הסביבה אמרה שלא.אני המשכתי להמציא תרוצים למערכת.למה אתה חושב חיכיתי שלוש וחצי שנים?

על הפרדת רשויות שמעת?

איך חבר פרלמנט מתערב ברשות המבצעת? אם הממשלה לא מבצעת את המדיניות שלה עצמה, חבר פרלמנט יכול להגיש שאילתא, הוא יכול להעלות את הנושא לדיון, לארגן ועדת בדיקה של הסנאט או של הבית התחתון... אבל ללכת לבחוש מאחורי הקלעים? זה בדיוק ההפך משקיפות. אז אותו חבר פתר לך את הבעייה הפרטית שלך, אבל מה הוא תיקן במערכת? כלום. חוסר שקיפות כזה מזמין (בצדק רב) השערות על סירחונות במסדרונות השלטון. מה תגיד מחרתיים כשתתקבל החלטה לגופו של מקרה להקל בעניין מהגר מאלג'יר או של איזה נאצי זקן מאסטוניה?

amirshuval

New member
הוא לא בוחש

הוא או היא עוזרים לאנשים בריידינג שלהם לפי מה שהמנדט שלהם מאפשר ומשרד השר לא חייב לשתף פעולה כמו גם במקרה שלי.אתה לא ממש שולט בעובדות בכל מה שקשור לאיך מערכת ההגירה עובדת אבל מהרת להדביק לי תוית .סבבה מבחינתי הת'רד הזה סגור

סבבה גם מבחינתי

לוביסט שמפעיל פוליטיקאי בשביל להתערב בסדרי עבודה של השירות הציבורי לקדם איזה מקרה ספציפי זה סירחוני. ולפי העובדות שהבאת כאן, זה בדיוק מה שאתה מתאר. אם לא הבאת את כל העובדות, תבוא בטענות רק לעצמך. ושוב אני שואל, נניח שזה לא אתה, יהודי טהור גזע ומושלם, אלא מתערבים לטובת מהגר אלג'יראי או סורי, בדיוק באותו מקרה כמו שלך, זה לא היה מקפיץ אותך? אותי כן. באותה מידה. אם הפקיד לא היה בסדר, הוא צריך לתת את הדין, אם הוא חרג מההנחיות שנתנו לו, הוא לא מתאים להיות קצין הגירה. למה אחרי מה שהוא עשה לך המערכת לא מזדעזעת? כי יש לך לובי שיודע איפה ללחוץ על פוליטיקאים. וכן, בעיני זו ההגדרה של סירחון.

amirshuval

New member
ahah

you are wrong on this one my friend.The minister has the right to intervene in any case ,due to an article she read in the Toronto star,information provided by an individual or a lobby,public outcry, whatever.No one did me a favor here,they corrected a travesty that was ongoing. Does the default view of The Canadian government is that Israelis who served in the IDF are suspected war criminals?is Israel listed on this list? Has any Israeli in the History of Canada ever been labeled as a war criminal without being labeled as a wrongdoer by Israel first,and without holding a senior position in the army?The decision to treat me as a suspected war criminal was WRONG.There was no remedy in this case other than a high level political intervention.There was no right of appeal to the federal court .No one pulled the plug on the investigation of my military service.I had to bite that bullet to the end. sorry for switching to English but I got tired of using the virtual keyboard. Enjoy the remaining hours of your weekend Amir and as we agreed its over...but you can have the last say and reply as I am sure you will:)

הפרדת רשויות? בקנדה? הצחקתני.

כאן זה יותר דומה לארצות הברית מאשר לאנגליה או ישראל. חבר בית נבחרים נבחר באיזורו כדי לעזור למי ששלח אותו לשם, ומצביע עבורו. תפקידו של הפרלמנט גם לפקח על הרשות המבצעת....אז אם אזרח או תושב שהוא אזרח עתידי מתלונן, חבר הפרלמנט פונה למיניסטריון, ואז פקידיו בודקים את הטענות על טעויות ביורוקרטיות במהירות ראויה, ומתקנות את הטעון תיקון. כל נבחר ציבור כאן הוא סוג של "כל-בו-טק" לענייני ממשל עבור איזור הבחירה שלו. ברצות הברית זה בולט עוד יותר.

יש הבדל משמעותי בין טיפול פרטני באזרח

רק בגלל שיש לו לובי יהודי שלוחץ על חבר הפרלמנט וחבר הפרלמנט מקמבן משהו ופותר בעייה נקודתית אבל לא את הכשל המערכתי לבין המצב התקין שבו חבר הפרלמנט פותח את זה לדיון גלוי על השולחן והבעייה הכללית מתוקנת. הראשון לא שקוף, לא תקין ומסריח. השני כשר למהדרין.

amirshuval

New member
זאת מסקנה מאוד הגיונית

הגעתי לקנדה בגיל 23 אז סביר להניח שלא הספקתי להיות הרמטכל ומכוון שישראל לא האשימה אותי בכלום ולקנדה אין יכולת אמיתית לבדוק מה עשיתי בצהל נותרות שתי אפשרויות:או שלא רואים בישראל מדינת חוק או שמנסים להחיל על חפ"ש אחריות של מעצב מדיניות בניגוד גמור להנחיות בENF18 שעוסק בחשד ל INADMISSIBILITY על בסיס עבירות על זכויות אדם.לך נראה הגיוני להתייחס לאזרח ישראלי מן השורה ששירת ביחידת שדה של צה"ל כפושע מלחמה , לי ולמזלי להנהגה הנוכחית של קנדה לא.כל מי שדברתי איתו מאמין שנפגעתי מיחס עוין לישראל שמאפיין את הליברלים ומורשת קרטיין.כולל קנדיים לא יהודיים/ישראליים.

א) אתה מגבב פה כמה דברים

1) לא רק רמטכל"ים יכולים לבצע עבירות על החוק הבינלאומי 2) רוב האנשים שבעולם מתלוננים נגדם על פשעי מלחמה, דווקא במדינת המוצא מגינים עליהם 3) חובת ציות לחוק מוכלת על כל אחד, חפ"ש כרמטכ"ל. ב) לא אמרתי מה נראה *לי* או לא נראה לי כהגיוני להתייחס לאזרח ישראלי מן השורה. אמרתי שבנסיבות הנוכחיות של ההנחיות שגובשו לקציני הגירה, זה לא בלתי סביר מצד קצין ההגירה לבדוק את הנושא לעומק. זה עדיין לא הופך אותו לאנטי ישראלי. ג) גם אני לא אמרתי שבוודאות אין פה יחס עויין לישראל. פשוט לא נראה לי שהיתה פה חריגה מההנחיות שבמסגרתן יש לקצין ההגירה שיקול דעת מסויים ולכן אני גם לא יכול להגיד קטגורית שזה נובע מעוינות לישראל. אבל אתה הוא יוצרם ואתה יודע יצרם, ותשב עליו באמת, אמת כי אתה הוא דיין ומוכיח ויודע ועד ויאמרו הנה יום הדין, כי לא יזכו בעיניך בדין, וכל באי עולם יעברו לפניך כבני מרון כבקרת רועה עדרו מעביר צאנו תחת שבטו, כן תעביר ותפקוד ותמנה ותחתוך קצבה לנפש כל חי. אמת, כי אתה הוא יוצרם ואתה יודע יצרם, בוחן לבבות, גולה עמוקות, חוקר כליות, יודע כל נסתרות. רחם עלינו!

למעלה