בעיות בדירה מושכרת

tamirri

New member
בעיות בדירה מושכרת

שלום לאחרונה שכרתי דירה ולאחר כחודשיים המזגן התקלקל ,מערכת הביוב נסתמה והבית הוצף. דרשתי מבעל הבית לתקן את המזגן ולהחזיר לי את עלות השרברב (220 שקלים), לטענתו אין הוא אחראי על תיקון המזגן מכיוון שלא צוינה אחריות זו בחוזה במפורש (בחוזה כתוב כי בעל הדירה יתקן את אשר מחייב אותו החוק ,מהו החוק??? החוזה הוא חוזה סטנדרטי קנוי). ואשר למערכת הביוב אין הוא מוכן לשלם מכיוון שלטענתו אין לזרוק נייר טואלט לבית השימוש ואני גרמתי לסתימה בכך שזרקתי נייר טואלט (יש לציין שבעל הדירה לא ציין זאת לפני הסתימה ). כמו כן מתוך רצון טוב הוא מוכן לשלם חצי מעלות השרברב ולממן חצי מעלות מזגן חדש ואני את החצי השני וכאשר אני יעזוב את הדירה המזגן ישאר בדירה מה לעשות ? האם החוק לצידי או לצדו?

יא

New member
דירה בשכירות

שלום רב, יש לבדוק בהסכם מה נקבע לגבי חלוקת האחריות לגבי תיקון קלקולים בדירה. על פי הנוהג, נזקים הנגרמים חרף שימוש סביר ו/או בשל בלאי סביר, יתוקנו על ידי חשבונו של בעל הדירה , בעוד שנזקים הנגרמים בשל שימוש שאינו סביר יתוקנו על ידי השוכר. משכך, אם נקבע בהסכם כי על הבעלים של הדחירה לתקן נזקים שהוא מחויב על פי חוק לתקנם, נראה כי בית משפט יפסוק לפי הנוהל, כמפורט לעיל. לעניין תיקוןם המזגן - אם המזגן מוגדר בהסכם כחלק מהמושכר ואם לא נקבע אחרת בהסכם, הרי על תיקונו חלים הכללים הכלליים, המפורטים לעיל, לעניין תיקון נזקים (דהיינו - אם הקלקול נגרם חרף שימוש סביר במזגן, הרי על בעל הדירה לשאת בעלויות התיקון). לעניין הצעתו של בעל הדירה כי תחלקו בחלקים שווים ביניכם, הרי להדבר עומד לשיקול דעתך אם להסכים לפשרה זו אם לאו. בברכה, יהודה

למעלה