בעיות בהטענת M500

• פותח הנושא chai
  • פורסם בתאריך

chai

New member
בעיות בהטענת M500

לאחרונה רכשתי מכשיר M500 חדש, ההטענה הראשונה (בחו``ל) בוצעה ללא כל בעיות. כאשר ניסיתי להטעין שוב (בארץ, בתוספת שנאי) נורת ההטענה (שעל כפתור ההפעלה) נדלקת אך הבטריה לא נטענת וכן לא מופיע סימון הטעינה שאמור להופיע על תמונה הבטריה שבמסך. כשאני מזיז את הפאלם לצדדים וכיו``ב על תושבתו, מפעם לפעם מופיע הסימון הנ``ל לכחצי שניה ונעלם. האם יתכן שזהו בגלל השנאי? או שיש צורך לבדוק את החיבור בין הפאלם לתושבת? אודה מראש על עזרת המבינים.

מגוון רחב של בעיות

לא הזכרת איפה רכשת, לכן בינתיים לא אזכיר את הבעיות השונות שנובעות מהבדלי מתחים, שלעיתים קטלניות ביותר לפאלם. אתה מזכיר כי סימן ההטענה אכן מופיע כשאתה מזיז את הפאלם על תושבתו, לכן נראה לי כי זאת בעיית חומרה, בין אם של התושבת, בה חיבור אחד או שניים אינם נמצאים במקומם או נשברו או בעיה פנימית בפאלם, משהו בחיבורים רופף. בכל מקרה בדוק אם אתה משתמש בשנאי מתאים והכל מחובר כמו שצריך. סימן טוב הוא שכפתור ההדלקה (הנורה) נדלק, זה אומר שהפאלם בטעינה ואם אתה משתמש ב-Launcher אחר מזה שסופק עם הפאלם, יש סיכוי שהתוכנה פשוט לא יודעת להחליף בין אייקון לאייקון כשמטעינים, או שהבטריה מלאה. (הנורה דולקת בכל מקרה)

גיא .ל.

New member
רוב הסיכויים שזו בעיית חומרה

היום החליפו לי בהראל את העריסה מכיוון שהיא התקלקלה יש להם בעייה קשה עם העריסה הזו. היא מאוד עדינה יש לה שיניים קטנות למטה שנשברות מהר (היה עוד אחד שזה קרה לו) בכלל נראה כאילו פאלם לא כ``כ השקיעו מחשבה בעריסה החדשה או בכל אופן לא השקיעו זמן נסיון איתה. בהצלחה בכל אופן.

הוראות שימוש לעריסה...

חשוב מאוד להכניס ולהוציא את הפאלם בדרך מסויימת בכדי למנוע את המצב הזה... את הפאלם יש להכניס בצורה ישרה ישירות על העריסה עד שנשמע קליק, אך להוציא בתנועה שונה. למשוך את הפאלם אליכם עד שנשמע קליק ואז להוציא... אני כופפתי את שיני הכסף קלות פנימה... וזה הקל על המלאכה.. אבל לשיקולכם ובאחריותכם...

shukyn

New member
לחבר שלי היתה אותה בעיה......

תנסה שקע אחר בבית שיש לו הארקה. אצלו זה הסתדר. דווח באם זה עזר.

chai

New member
תודה לכל המסייעים, אבל...

הבעיה עדיין נמשכת, ועל ראשון ראשון: את המכשיר קניתי בארצות הברית. לא קניתי טראוול קיט של פאלם, אלא שנאי מסוג פשוט (7 סטאר ac-convenrter). מה יכולות ההשלכות של שימוש בשנאי כזה או אחר (לכאורה כולם מבצעים את אותה הפעולה?), והאם יש שנאי ישראלי פשוט שניתן לחבר ישירות לחיבור לעריסה (או משהו מתאים יותר לשנאי של הפאלם)? מדובר במכשיר חדש לחלוטין ולא נראה לי שהיתה איזו פגיעה בשינים של העריסה או הפאלם. ניסיתי לחבר את השנאי בשקע אחר בבית (עם חוט מאריך) ונוצר אצלי הרושם שאכן זו בעיית מתח, מאחר שכעת סימון הטעינה מהבהב לסירוגין בצורה משונה ולא קבועה, מה שלא היה קודם. אגב, האם טעינה באופן כזה עלולה להזיק לפאלם (אחרי לילה שלם אוכל לדעת אם הסוללה אכן נטענה). וראה זה פלא (ותודה ל-shkin): העברתי את הפאלם ועריסתו לשקע בחדר אחר בבית, סימן הטעינה מופיע כדרוש והסוללה נטענת! למישהו יש הסבר (והצעה לפתרון שלא לטלטל את המכשיר ועריסתו)? בתודה מראש.

chai

New member
תיקון קל, ותודה לשוקי

הבעיה, כמובן, כבר לא ממש נמשכת, אם כי - כנ``ל - יש עוד מה לברר. ההודעה הקודמת נכתבה תוך כדי הנסיונות ולכולכם - תודה.

למעלה