בעיות בהנבטה

בעיות בהנבטה

שלום, שלשום התחלתי את ההנבטה ה-1 שלי... החלטתי להנביט שעועית כי היה לי בראש מתכון לממרח שאפשר לעשות עם שעועית.. אממה? אחרי שהשעועית נחה בערך יום בצלחת שהוסבה למגש הנבטה יש לה ריח לא אי אי אי... זה נומאלי או שזה אומר שהשעועית התקלקלה או משהו כזה... יש לציין שזה לא ריח נוראי סתם פשוט ריחני טיפה... (הסתקרנתי והרחתי שעועית שלא הנבטתי ולה אין בכלל ריח...) מה עושים? ונצלוש.. מתי יודעים שההנבטה הסתיימה??

gs1234

New member
לזרוק לפח

תקרא טוב טוב כמה מאמרים על הנבטה... להשרות במים, ואחר כך רק לשמור על רמת לחות קבועה, לא יותר. לשטוף 3-4 פעמים ביום ולנער טוב טוב את עודפי המים. אם יש יותר מדי מים, מתפתחים חיידקים שגורמים לריח לא טוב. הריח מעיד על קלקול. ההנבטה באה לידי ביטוי בנבט ירוק קטן שמבצבץ מתוך השעועית. אפשר להשתמש בה כשהנבט קטן, בינוני או ארוך. בכל מקרה, זה לא אמור להדיף שום ריח בשום שלב. אם זה לא מריח טוב, עדיף לזרוק.

shushu10

New member
הנבטת שעועית

בד"כ שעועית נובטת כעבור יומיים שלושה (אם היא לא מקולקלת) וזה אומר שיש להשרות אותה במים עד שהיא תופחת ומציץ ממנה נצרון קטנטן. בזרעים קטנים יותר התהליך זריז ואפשר לראות נביטה כעבור שעות ספורות (למשל בעדשים אדומות). עד לתפיחת הזרע יש לשטוף את הזרעים לפחות 2 פעמים ביום, ולהחליף את המים. מה שתארת אינו קלקול כי אם ריח טפה שונה (לזרע יבש לא יכול להיות שום ריח) וזה טבעי. לא הייתי זורקת את הזרעים אלא פשוט מנסה להשרות עוד יום - יום וחצי. לאחר שיצא שורשון יש לשטוף את הזרעים, לסנן ולהניח בקערית רחבה( שיהיה מקום לנבוט). והכי חשוב!!! יש לבחור זרעים שלמים , לא חצויים או נגועים.

למעלה