בעיות בהנקה - דחוף

tmiraa

New member
בעיות בהנקה - דחוף

הרגלתי את התינוקת לבקבוק חלב שאוב במקביל ליניקה, ומזה מספר ימים היא נהיית עצבנית כשהיא צריכה לינוק ומעדיפה בקבוק. שמתי לב גם שתנועות היניקה שלה חלשות יותר (בעבר הן היו חזקות מאד). אני יודעת שיש חלב והרבה - בכל שאיבה יוצאת כמות גדולה ואני מעוניינת שהיא תמשיך לינוק ממני. מה לעשות? איך "לגמול" אותה מהבקבוק?איך לתרגל אותה בחזרה לתנועות היניקה? האם "להתעקש" (במחיר בכי וכו’)?

zimes

New member
בת כמה בתך?

תניקי לפני שהיא ממש רעבה, אז תהיה לך סבלנות לינוק. תניקי מתוך שינה. אלה שני מצבים בהם סביר שהיא לא תזכור שיש אופציה של בקבוק. (זה מה שעולי לי בראש עכשיו, בטח יהיו פה עוד הצעות) אולי אתן בקפיצת גדילה (מכירה את המושג?). אז היא רוצה לינוק יותר מכרגיל, ובקבוק באמת קל יותר. כדאי להפגש עם יועצת הנקה. אם תכתבי איפה (בערך) את גרה, ניתן יהיה להמליץ לך על יועצת.

טיפים

גם לי היתה אותה בעיה - בשל בעיות הנקה, בהתחלה נתתי בקבוק עם חלב שאוב, אבל מצאתי טריק להעביר לציצי - נותנים לילד/ה בקבוק לדקה, מנתקים ומעבירים לציצי, עד שהילד מתרגל לציצי בלבד. או ששימי בבקבוק רק 20 מ"ל, וכשיגמר לה והיא תרצה עוד, תני לה ציצי והיא תינק. בהצלחה!

tmiraa

New member
המצב אבוד?!

תודה על העצות. אני אנסה, אבל כרגע פסימית. זה נראה לפי איך שהיא יונקת שהיא פשוט "שכחה" את טכניקת היניקה. היא לא "תופסת" ויונקת חזק כמו פעם, אלא חלש-חלש, כאילו היא מחכה שזה יטפטף לה לפה. ד"א, היא בת 7 שבועות.

zimes

New member
לא. תמיד להיות אופטימית

בתי למדה לינוק רק בגיל חודש וחצי.

tmiraa

New member
אז מה עשית בחודש וחצי הראשונים?

העניין הוא, שעכשיו כשהיא צריכה להתחיל לינוק - היא פשוט לא עושה את התנועות הנכונות. האם תרגלת איכשהו את הבת שלך? איך? והאם היא נשארה רעבה בחודש וחצי הראשונים?

zimes

New member
היא ניזונה מפורמולה, ואני הנקתי

את אחיה. יש הנקות שכן הולכות לך טוב? נגיד - בלילה - איך הולך?

בשום אופן לא להתייאש כל כך מהר!

תתעקשי תתעקשי תתעקשי. רק ככה זה יצליח. חברי אותה לציצי כל היום אם צריך. אל תניחי לה, תני לה כל הזמן. אל תתני לה בקבוק. בסוף היא תשתכנע. גם לי היו בעיות כאלו אבל עם כוח רצון חזק הצלחתי והנקתי כמעט עד גיל שנה. בהצלחה, ואנחנו פה ! טל

tmiraa

New member
זה מה שניסיתי לעשות היום אבל...

היא היתה עצבנית ואפאטית (לסירוגין) במשך כל היום עד שנשברתי... יצא שהיא כמעט ולא אכלה (פה ושם 3 דקות מצד אחד בלבד). אז להשאיר אותה רעבה?

אולי היא לא רעבה?

תינוק לא מרעיב את עצמו וכמו כל אדם יודע ומרגיש שצריך לאכול. תבדקי שהיא אוחזת טוב את הפיטמה ונסי שוב, בסוף היא תאכל, לא תהיה לה ברירה. אולי היא לא מרגישה טוב? גם כשאנחנו חולים אין לנו תיאבון האם זה אפשרי? נסי לא להתייאש, זו הדרך הכי קלה. ותשתדלי לא לתת בקבוק. המון בהצלחה. אני כל כך מבינה אותך, עברתי את זה בעצמי. טל

אני פתאום רואה שכתבת שהיא אכלה

פה ושם שלש דקות מצד אחד. גם שחר ינק מעט מאוד ומהר. הוא ינק בערך מספר דקות כל פעם , לכן כל היום הייתי מחברת אותו לציצי כי חשבתי שהוא רעב. והוא היה גם עצבני. אבל לא נתתי בקבוק וראי זה פלא, הוא גדל והשמין ופרח. שווה. טל

triniti_b

New member
עצה שקיבלנו מיועצת הנקה

כשאת מאכילה מבקבוק השתמשי בפיטמת בקבוק האיטית ביותר (מספר 1 - נקרא גם זרימה איטית במיוחד), כך שגם בשתייה מבקבוק היא תצטרך להתאמץ מעט. מקוה שזה יעזור.

זהירות

אני עשיתי את אותה טעות עם קשת, היא הבינה שבקבוק עדיף. החלטתי (בעיצת אחות טיפת חלב) להפסיק לתת לה חלב שאוב בבקבוק, אז היא עשתה לי שביתה, ולא הסכימה לינוק בכלל, היא בכתה לסירוגין משהו כמו 6 שעות, רעבה מדי מכדי לישון, עייפה מדי מכדי לינוק. והסכימה לקבל רק בקבוק (נתתי לה תחליף). אחרי זה היא העדיפה בקבוק תחליף על הנקה
ודי מהר הפסקתי להניק. אז אני חושבת שהטריקים ההדרגתיים הם יעילים יותר; בשינה, לפני שהיא רעבה, אחרי כמה שלוקים מבקבוק. לא להשאיר אותה רעבה, ולא לגרום לה להתעצבן מהנקה. אם היא מתעצבנת, אפשר לתת לה כמה שלוקים מבקבוק ולחזור. היא חכמה, היא משקיעה מינימום מאמץ (לא לבזבז אנרגיה לחינם...), אבל זה עניין של שרירים, ואין בעייה בכל גיל, עם האימונים בא הגובה. את יכולה לנסות להתחכם לה, אבל לא ללכת נגדה, כי זה פשוט לא יצליח.

נורית מ.

New member
חשוב לספור חיתולים

כדי לוודא שהיא מקבלת מספיק נוזלים (בין אם מהנקה או בקבוק). אני לא בטוחה במספרים אבל משהוא בסביבות 5-6 חיתולים רטובים ביום (חיתול רטוב כבד יותר מחיתול יבש).

or3

New member
כמו כמה שהציעו פה,,,תנסי לחכות

שתהיה ממש רעבה,,כמה פעמים לא מהר זה הולך,, ואם אחרי כל מה שכתבו לך פה לא ילך אני מציעה פשוט לרדת מזה כי בסופו של דבר גם את וגם היא תהיו עצבניות ואז,,,,כלום לא שווה בהצלחה

Iris-1

New member
הבת שלי כבר בת 9 חודשים אומנם אבל

בשבועיים האחרונים רצתה רק בקבוק (היה לה יותר קל לאכול כי היתה מאד חולה ועם אף סתום) וכמעט שכחה מה זה ציצי. לאט לאט עם המון סבלנות ניסיתי שוב ושוב להציע ולא התייאשתי למרות שגם שאבתי. ואכן ביומיים וחצי האחרונים הילדה חזרה לציצי ובגדול והיום גם קיבלתי סוף סוף ליטוף בלחי בסוף הארוחה בתור תודה וחיוך עם פה מלא חלב. בקיצור אל תייאשי. כל פעם שהיא בוכה מרעב להציע לה דווקא ציצי, אבל אם היא צורחת ומסרבת לא להרעיב ולתת לה את האופציה השניה. מנסיון - בהתחלה ניסיתי במשך 5 שניות, מפעם לפעם זה עלה עד שהגעתי לנסיון של חצי דקה ביום הראשון ולא הצלחנו. למחרת התחלתי מראש עם חצי דקה כשהיתה מאד רעבה והגענו לזה שהילדה למדה לאט לאט שהציצי עדיף מבקבוק הוא חם יותר ומקבלים יותר חלב. תמיד כשהבקבוק הראשון נגמר והיא רוצה עוד היא צריכה לחכות בין התוספות. פה לא צריך לחכות יש זמין ומיד המשך. אז באמת אל ייאוש והמון חיבוק מאתנו.

tmiraa

New member
עדכון

קודם כל - תודה על העידוד והעצות. הלילה היא אכן רק ינקה , קצת עצבנית מדי פעם אבל זה עבד. מה שמדאיג הוא שהיא ינקה 6-5 דקות מצד אחד (ולפעמים גם מהשני). לא ברור לי איך היא שבעה מזה - היא נהגה לינוק הרבה יותר, חוץ מזה שמעתי שהחלב המזין מגיע רק אחרי 10 דקות (זה נכון אצל כולן??) ואולי היא לא מגיעה אליו. האם זה יגרום לאי עליה במשקל אם זה ימשך כך לאורך זמן?

אנחנו בדפוס כזה של יניקה כבר

חודשיים. ויעל רק בת 3 חודשים. כנראה שעם הזמן באמת הזמן מתקצר והם נהיים מיומנים יותר ביניקה

למעלה