בעיות בהנקה

patzi1

New member
בעיות בהנקה

ביתי בת 9 שבועות, היא יונקת צלא ועולה יפה במשקל. עד כאן הכול טוב ויפה הבעיה היא שהיא יונקת רק מצד אחד ומהצד השני היא לא מוכנה. אני מנסה לתת לה מהצד השני כשהיא כבר די שבעה ואחרי גרעפס כי כשהיר רעבה היא בכלל לא רוצה. אבל גם ככה היא לא מוכנה. בצד שהיא יונקת יש לי סדקים וכאבים שפחתו לתקופה מסויימת וחזרו שוב. אני משתדלת לאוורר ולשים משחה לפטמות סדוקות אבל זה לא ממש עוזר מה גם שבצד השני כבר כמעט שאין לי חלב והגודל בינהם מתחיל להיראות בעייתי ואני חוששת שזה ישאר כך גם בגמילה מההנקה, מה עושים? ניסיתי שאיבה אבל זה מתיש אותי. האם כדי לבקר אצל יועצת הנקה? איך מגיעים לאחת כזאת? לפעמים הצד שהיא יונקת ממנו בהרגשה של מלאות תמידית גם כשהיא מסיימת לאכול, ז"א זמן קצר לאחר הארוחה.ואני מרגישה שאני צריכה לשחרר את החלב ובצד השני אין לי מלאות כזאת. אשמח לקבל תשובה

בעיות בהנקה

את מעלה מספר קשיים : 1) פטמות סדוקות: כאשר אימא מתלוננת על פטמות סדוקות לאחר התבססות ההנקה, זה יכול להיות גם סימן של פטריה. האם לתינוקת היתה לאחרונה פטריה בלשון או תפרחת חיתולים ממקור של פיטריה? עוד אפשרות זאת התחברות לא נכונה- כדאי לודא סהיא תופסת טוב את הפיטמה, עם פה גדול. 2) צד אחד גדול לעומת צד אחד קטן: זאת לא בעיה מבחינת התינוקות, כי היא יכולה לקבל מספיק חלב משד אחד. לאחר הגמילה הגדלים מתאזנים. לא הבנתי אם היא בכלל לא יונקת מהצד הקטן או אם היא קצת יונקת משם. בכל מקרה, אפשר להציע לה הנקות ביניים, אולי כאשר היא קצת ישנונית. לפעמים מצליחים לשכנע את התינוק לינוק קצת יותר מהצד "הקטן" ולפעמים לא. אני מכירה אימא שהניקה 3 שנים רק משד אחד. הבעיה היא נפוצה, ונובעת מכך שאנחנו לא סימטריות ויש תינוקות שמאוד מעדיפים צד אחד. 3) איך משיגים יועצת הנקה? אנא תאמרי באיזה איזור של הארץ את גרה, וארשום לך שמות.. 4) הרגשת מלאות תמידית: אל תהססי לשחרר קצת חלב להקלה. את עדיין בשלב התבססות ההנקה. בעתיד יהיה איזון בין הביקוש והיצע ולא תרגישי את המלאות כל כך. תרגישי טוב! אורית מדריכת לה לצ'ה

patzi1

New member
מדריכת הנקה

אני גרה באזור ירושלים אבל רציתי לשאול אם את חושבת שנחוץ שיועצת הנקה תבוא אליי הביתה או שאפשר רק להתיעץ בטלפון. הכאבים מהסדק הם די חזקים והיא לא יונקת בכלל מהצד השני. תודה על העזרה

יועצת מוסמכת

אי-אפשר לדעת בלי לראות. את יכולה לנסות קודם רופא משפחה או רופא עור. את יכולה גם להיעזר במרפאת הנקה שיש בה גם רופאה: המרכז להנקה ירושלים מרפאת טרם דרום (טיילת) רח' דניאל ינובסקי 7 תלפיות ירושלים מספר הטלפון : 02-6724111

למעלה