בעיות בהנקה

בעיות בהנקה

בני בן 3 חודשים וניזון מהנקה ותוספת של 3 בקבוקים ביום. (בוקר צהריים וערב) הוא מאוד אוהב לינוק אך לא שבע, הוא יכול לינוק במשך 40 דקות עד שעה ולאחר חצי שעה הוא שוב רוצה לינוק, גם בשעת ההנקה נראה לי שאין לי מספיק חלב. כשהוא אוכל מבקבוק הוא רגוע לעד 3 שעות בערך וזה דבר שממש לא קורה בהנקה. האם אין לי מספיק חלב? יכול להיות שבמשך הזמן מבקבוק לבקבוק (זמן של הנקה) הוא בעצם רעב? האם יש צורך להוסיף עוד בקבוק במשך היום? אבל אז באופן טבעי הוא ירצה לינוק פחות. מבחינת המשקל הוא עולה באפן תקין יחסית. אשמח מאוד לקבל ייעוץ האם להמשיך במתכונת זו או לשנות משהו?

בעיות בהנקה

שלום נורית, לא ציינת ממתי הוא מקבל בקבוקים ומה היתה הסיבה להוספתם. כעיקרון את צודקת ומנגנון יצור החלב מבוסס על היצע וביקוש. ככל שהילד יונק יותר, מיוצר יותר חלב. התמ"ל שבבקבוק מתעכל לאט יותר מאשר חלב אם, שמותאם בדיוק למערכת העיכול של התינוק, ולכן הוא ממלא את קיבת התינוק למשך יותר זמן. יניקה של 40 דקות יכולה להיות תקינה ויכולה גם להעיד על תפיסה לא אופטימלית של השד. קשה לאבחן זאת בצורה וירטואלית. האם תוכלי לכתוב ממתי את מוסיפה את הבקבוקים ולמה? האם העלייה במשקל היתה מועטה מדי כשהנקת מלא? אם את חוששת שכמות החלב שהוא מקבל ביניקה הולכת ומתמעטת, ואת מעוניינת להמשיך באותה מתכונת, או להקטין את כמות התמ"ל שהוא מקבל, אולי תוכלי לשאוב חלב – את החלב השאוב תוכלי לתת לו במקום תמ"ל, והשאיבה עצמה תגרה את הגוף לייצר יותר חלב. את החלב את יכולה לשאוב בשעות שבהן הוא מקבל בקבוק – יתכן שבהתחלה הכמויות שתצליחי לשאוב יהיו קטנות – שאיבה היא מיומנות נרכשת ולגוף לוקח כמה ימים ללמוד לייצר חלב בשעות האלה. אני גם מזמינה אותך להגיע למפגשי לה לצ'ה שמתקיימים ברחבי הארץ. בהצלחה!

בעיות בהנקה

תחילה תודה לך אביטל על ההתיחסות. את הבקבוק הוא מקבל כבר מגיל שבועיים משום שבשקילה הראשונה שעשינו (שבוע לאחר שהשתחררנו מבית החולים) הוא ירד במשקל ובכה המון וההנקה היתה מלאה, בלי שום תוספות. כולם המליצו לי לתת לו בקבוק כתוספת. בהתחלה הוא קיבל בקבוק או שניים ליום ובתקופה האחרונה הוא מקבל שלושה בקבוקים. לגבי השאיבה ניסיתי גם עם משאבה חשמלית של יד שרה שרק הכאיבה לי ובעצם לא הצלחתי לשאוב יותר מ- 50 cc .בחודש האחרון עברתי למשאבה של אוונט ולאחר שאיבה של 40 דקות אני מצליחה לשאוב בין 50 ל- 60 האם זה מעיד על כך שאין לי מספיק חלב? האם עליי להמשיך ולשאוב? כשהצעת לי לשאוב בזמן שהוא מקבל את הבקבוק אז אני לא חושבת שיהיה לי מה לשאוב כי לרוב הוא מקבל את הבקבוק מיד או מס' דקות אחרי הנקה. אני מנסה לשאוב כחצי שעה בערך אחרי הבקבוק והתפוקה שיוצאת זה עד 60 cc. אשמח לקבל תגובה נוספת.

שאיבות

כמות של 60cc לאחר הנקה היא כמות יפה מאד! האם את שואבת בשעה קבועה מדי יום? שאיבה קבועה מאותת לגוף לייצר יותר חלב, אך זהו תהליך שלוקח כמה ימים. יש נשים שמצליחות לשאוב כמות גדולה יותר בעזרת משאבה חשמלית. יתכן שהמשאבה מ"יד שרה" היתה מיושנת ולכן הכאיבה לך. יש מקומות שבהם ניתן לשכור משאבות חזקות - אולי תוכלי לעשות זאת ולהגביר את תפוקת החלב. בנוסף, הוכח מחקרית שאצל חלק מהנשים חילבה מגבירה את יצור החלב. אם אינך סובלת מלחץ דם נמוך או מרמת סוכר נמוכה, אולי תרצי לנסות לקחת כמוסות חילבה ולבדוק האם יש שינוי. בהצלחה.

בעיות הבנקה

תודה אביטל על התשובה. עד עכשיו לא שאבתי בשעה קבועה, האם עדיף לשאוב בשעות קבועות או שזה לא ממש משנה? אני אמשיך לנסות לשאוב עם המשאבה של אוונט כי היא דווקא די מתאימה לי ולא מכאיבה. בעניין השאיבות: 1. האם מותר לי לשאוב באותו בקבוק מס' פעמים, ז"א להוסיף חלב חדש על ישן? ובכך לצבור כמות למנה אחת שלמה? 2. מה הכמות שמספיקה למנה? האם זו אותה כמות כמו בקבוק של תמ"ל? (הבן שלי אוכל כמות של 180 cc והוא בן 3 חודשים במשקל כמעט 6 קילו ). תודה על העזרה נורית

תשובות:

עדיף לשאוב בשעות קבועות, אבל אם זה לא אפשרי אפשר לשאוב גם בשעות משתנות. היתרון בשאיבה בזמן קבוע היא שהגוף לומד לייצר יותר חלב בזמן הזה. לגבי שאר השאלות: 1. מותר להוסיף חלב לבקבוק שכבר נמצא במקרר, אך רצוי לקרר את החלב החדש לפני הערבוב. 2. לגבי הכמות - זה מאד אינדיווידואלי. אין נוסחה שמתאימה לכולם, אם כי תינוקות יונקים בממוצע ליום 700-800 מ"ל. מכיוון שחבל לשפוך חלב שאוב, עדיף לשמור אותו במנות קטנות יחסית, ולהוסיף במידת הצורך, אם התינוק עדיין רעב. עם הזמן תראי איזו כמות משביעה אותו.

בעיות בהנקה

תודה רבה אביטל על התשובות. אני אנסה לפעול לפי מה שכתבת לי, מקווה שזה יצליח.

למעלה