בעיות ביציאות..

שגיב5

New member
בעיות ביציאות..

שלום דוקטור: מזה שבועיים וחצי אני סובל משינוי בצואה? אני לא מבין למה זה קורה. הכול היה בסדר עד עכשיו. אני בן 22 בריא בעיקרון.בדיקות דם תקינות גם הבדיקת שתן + תרבית שתן יצאו תקינות. גם בדיקות צואה יצאו תקינות יש לי מדיי פעם גזים, ואני מרגיש אותם עוד בבטן לפעמים שלשום היה לי צואה רגילה עם קצת ריר. היום זו צואה ירוקה. ..ובמשך ה3 שבועות האחרונים יש לי צואה רכה מאוד (צהובה) . אני נכנס לשירותים בערך פעמיים ביום. זכור לי שכאשר הייתי בקולנוע ואכלתי פופקורן, מייד שחזרתי לבית שלשלתי, האם זה קרוהן? ולאן להמשיך? האם זה מעיד על גידול כלשהו בגוף? זה קטלני? לעיתים רחוקות יש לי יציאות בערב, האם זה תסמונת המעי הגס, או שאין סיכוי בגלל שהיו לי יציאות בערב? איזה עוד בדיקות לעבור? עוד שאלה, האם קיים וירוס שיכול לגרום לשינויים בצואה לתקופה כזו ארוכה? או שאין סיכוי?. בתודה מראש. ושבוע טוב לכולם.

שינוי ביציאות

שלום רב לא ברור עם יש תלונות נוספות, כגון כאבי בטן, חום דימום מפי הטבעת. הסיבות לשינוי ביציאות הן רבות. החל מזיהום חולף על יד חיידק או וירוס, מחלות מעי דלקתיות כרוניות, גידולים (נדיר בגיל צעיר) ועוד. יתכן גם שמדובר במעי רגיז (שינוי ביציאות וכאבי בטן מבלי שיש גורם ברור) אבל זה פחות סביר כי אין לך תלונות קודמות. לכן ממליץ לפנות לבדיקת רופא גסטרואנטרולוג שבהתאם לממצאים יחליט אם יש צורך בבירור נוסף כגון תרביות צואה, בדיקות דם, קולונוסקופיה. דר קריב

למעלה