בעיות ביציבה

קישקוש

New member
לאו דווקא!

במכוני הפיזיותרפיה אמנם מטפלים בעיקר בתלונות של כאב, אך בהחלט מגיעים לטיפול גם אנשים שזקוקים להדרכה פשוטה לתרגילי יציבה. בהחלט יש מקום להתייעצות עם פיזיותרפיסט/ית! בקשי הפניה מהרופא. דפנה פיזיותרפיסטית.

רמזורית

New member
בעיות ביציבה

שלום, אני לא בטוחה שזה הפורום הנכון אבל אנסה... אני בת 30, היציבה שלי ממש לא טובה ומרבים להעיר לי על כך, אני נוטה לשבת עם גב כפוף, בהליכה/ עמידה הגב קצת נשען אחורה והכתפיים שמוטות. יש מצבים בהם אין לי שום אפשרות ליישר את הגב- למשל כשאני יושבת עם הרגליים ישרות קדימה... חבל על הזמן. אני לא יודעת אם יש לי עקמת, אבל ברור לי שאני צריכה חיזוק של כמה שרירים שישפר בהרבה את המצב. למי פונים כדי לאבחן? והאם ניתן לקבל הדרכה או טיפול ע"י פיזיותרפיסט?

rafagav

New member
נסי ותיהני...

לישיבה - כ-ו-ל-ם אומרים, שעלינו לשבת, כשהגב צמוד למשענת... ןכמעט כולם 'גולשים' אל קדמת הומשב. למה? בגלל שלא נוח לשבת, כשזווית של 90 מעלות בין הירכיים לקדמת הגוף / לעמוד השדרה. מה לעשות? הניחי מגבת מקופלת בחלקו האחורי של המושב (חס וחלילה לא המשענת, למרות הצעותיהם של "מומחים" לרוב...). לפתע הגב יצמד לבד למשענת = ללא צורך במאמץ מצידך.. לפתע יעלם הלחץ מהברכיים ו - מהעורף...

למעלה