בעיות בכבישים ברעננה

עומר247

New member
בעיות בכבישים ברעננה

בחודשים האחרנים עבדו בעירייה על חידוש צנרת ברחובות ששת הימים והטייסים. לאחר שסיימו את העבודה, במקום לסלול את הכביש מחדש פשוט סללו רק את השטח שבו עבדו. כתוצאה מכך ובמיוחד בגלל שזו לא הפעם הראשונה שעובדים ברחובות האלה הכבישים שם נראים זוועה. יש פסים בכל גווני השחור לאורך ולרוחב הכביש. לא רק שהכביש כולו מחורץ, גם את המדרכות לא ממש החזירו למצבן הקודם ויש הרבה מקומות עם מרצפות שבורות או עקומות. ואם ברחובות האלה הבעיה היא בעיקר חזותית, בדרך כפר נחמן הבעיה קשה יותר ומסוכנת. גם שם סללו רק פס אחד ארוך לאורך הכביש, כנראה לאחר עבודות ביוב. הבעיה היא שהפס נסלל גבוה יותר מהכביש מה שגורם לכביש להיות מסוכן מאוד ולא נוח לנסיעה. בכביש כמו כפר נחמן, שהוא לא מואר ומאוד מעוקל זה מסוכן אפילו יותר מבכביש רגיל. חייבים לתקן את הכבישים האלה!

עומר247

New member
ומילה טובה לאיזון

לפני כמה חודשים התקיים בעיר כנס ההי-טק הראשון והיו כמה אנשים שהתלוננו על הסכומים הגדולים שהעירייה משקיעה בכנס, לכאורה ללא תמורה. עיריית הרצליה שעורכת השבוע את הבינאלה לאומנות הראשונה בעיר, השקיעה במיצג 2.5 מליוני שקלים! (הרבה יותר מהמליון שעיריית רעננה השקיעה בכנס), בעוד התמורה הכספית היא אפסית, לכאורה. היא גם מקימה סינמטק ראשון ובית חדש לתיאטרון העירוני. עיריית הרצליה משקיעה מליוני שקלים ועשרות מליונים באמנות והיא לא רואה הכנסות ישירות מזה. אלא מה- היא מרוויחה ברווח תדמיתי. היא מרוויחה במשיכת אנשים לסוקולוב המחודש והיא מרוויחה אוכלוסיה איכותית שמכירה את העיר, שמכירה את העסקים בעיר ושחלקה לפחות יחזור שנית. יעל גרמן מבינה מה שגם חופרי מבין. השקעה במיתוג העיר מחזירה את ההשקעה פי כמה. ואם בהרצליה לקחו את האמנות כנושא המוביל, ברעננה בחרו בהי-טק. בחירה לא פחות טובה. אני מקווה שהכנס הראשון הוא רק יריית הפתיחה למה שיבוא בהמשך. לכנסים נוספים, להשקעה גדולה הרבה יותר באיזור התעשיה- במיוחד בחלקו הישן והמוזנח וגם באיזור בנייני המשרדים החדשים. כל מליון שקל שהעירייה משקיעה- יחזיר כמה מליונים לפחות, תהיו בטוחים. וממש עכשיו שמתי לב - האתר של העירייה התחדש סוף סוף - הוא נראה הרבה יותר טוב!

גור 2

New member
אל תחשוב שאני הורס מסיבות גם אם זה נכון

איזון זה לא הכל בחיים. הבעיות שהעלית בקשר עם ליקויי הסלילה לא מתאזנות עם כנס ההי טק. אלה שני דברים שונים בתכלית. הצבעת על בעיה בטיחותית ואסטטית שדורשת תיקון ויפה עשית. לא פגעת במישהו או במוסד כלשהו אלא הפנית את תשומת הלב לבעיה. להבנתי הפורום אינו בא לשפוט את העיריה או לחלק לה ציונים. יש מפגע. צריך להתריע ולדרוש תיקון. זה הכל. ובעצם, אולי נרד קצת מהעיריה...יש כמה דברים בחיים כאן שאנחנו יכולים לעצב בעצמנו (כל אחד בתחומו ובמקומו כמובן). ובקשר לאזור התעשיה ההי טקי. למרות שהתשתית שם נבנתה יחד עם האזור עצמו היא לא מתאימה לו. הכבישים לא מספיקים לנפח התנועה במקום. ההשערה שלי לסיבת העינין: על הכבישים אין ממי לגבות ארנונה. אני יכול לחשוב על עוד כמה אבל אני מסרב להאמין שעד כדי כך.

qrst1 האחת

New member
כשיש אנשים ילדים וטף רעבים ללחם...

לא משקיעים מיליונים במיתוג...!!! בהרצליה קיימות שכונות שנראות כמו העולם השלישי... נסעתי השבוע לאולם הספורט בשכונת שביב... והתביישתי!!! במקרה של גרמן, הרי שהיא זקוקה למיתוג של עצמה ולא של העיר שכבר ממותגת...לא בחינם היא נבחרה לאחת הנשים המשפיעות בארץ...הכל עניין של פרסום ויחסי ציבור...והכל על חשבון הרעבים ללחם... ואצלנו ברעננה - האם שמת לב, ושאלת פעם למה ומדוע בצד ימין של כביש ויצמן ישנה חומה המפרידה בין קרית גנים לכביש בעוד בצד השני של הכביש שזהו הצד של קרית שרת אין חומה המפרידה בין הכביש לבתים...???!!! ובכן, לי זה צרם מאוד ושאלתי בזמנו את ביילסקי מדוע ולמה...? והגאון ענה לי כך" את יודעת כמה שווים השטחים שלהם...מיליונים!!!" וכאשר שאלתי מה הקשר, שכן גם השטחים של קרית גנים שווים מיליונים? הוא ענה, שהשטחים בקרית שרת גדולים יותר... ואני מבינה שחומה הייתה מעלה לבעלי הבתים מקרית שרת את ערך הנכס... ועל כן הוחלט שהם יסבלו מהרעש והליכלוך של הכביש הסואן, שהרי הם תושבים מדרגה ז'... והגאון ביילסקי - (גאון לכל הדיעות...) החליט כי משלמי המיסים בעיר יממנו חומה רק לעשירים מקרית גנים ולא "למתעשרים" מקרית שרת... וביילסקי גר... בקרית גנים... והעולם שותק...ואף אחד מקרית שרת לא מקים קול צעקה...ואף אחד מנבחרי העיר לא מעיר את תשומת ליבו לעוולות, שלצערי קיימות כמעט בכל רשות- ("צרת רבים נחמת שוטים"...) - את סדרי העדיפויות יש לתכנן בתבונה במידתיות וברגישות יתר...

עומר247

New member
צריך להפריד

מה הקשר בין העניים הרעבים ללחם שיש ברעננה ובהרצליה (לדברייך) לכנס ההי-טק? את חושבת שלעירייה חסר כסף? אני חושב שמחלקת הרווחה עוזרת למשפחות הנזקקות ברעננה וההשקעה בהי-טק לא באה על חשבונן. ואם העייריה לא תשקיע עכשיו בהי-טק אז בעוד כמה שנים יהיו פה יותר עניים. ההי-טק מביא כסף, הוא מביא עובדים שמפרנסים את העסקים בעיר, שקונים ושוכרים בתים, הוא חברות שמשלמות מליוני שקלים לעירייה בארנונה וכו'.. לגבי החומה שחסרה בקריית שרת וברחוב ויצמן, שאלתי, וראש העיר טען כאן בערב ראש השנה שאין צורך בחומה כזו מכיוון שהבתים רחוקים מהכביש. = כנראה שזה לא ממש חשוב לו. אני מתאר לעצמי שהוא לא היה גר שם. הבעיה היא שהתושבים שגרים שם שותקים ולא דורשים את החומה הזאת.

qrst1 האחת

New member
אין קשר בין העניים שיש ברעננה לכנס ההייטק...

גם אין קשר בין העניים של הרצליה לכנס האומנויות... יש קשר בין ההוצאות הגדולות שמוציאים על מיתוג עיר על חשבון העניים שזקוקים לחינוך טוב כדי שיעצרו את מעגל העוני...והתשובה תמיד תהיה, שנכון לעזור להם אך אין תקציב...(מוכר לך...?) - מחלקת הרווחה עוזרת למשפחות נזקקות - אולם רק בסלי מזון ובהנחה קטנה בחוגים - וזה לא מספיק
אילו אני הייתי מחליטה הרי שהייתי מצמצמת בהוצאות, ומגדילה למי שזקוק...ולא לחכות שהממשלה תדאג להם... אגב, זה לא נכון, שתושבי שכונת קרית שרת שותקים - הם מתרעמים אך קולם אינו נשמע...נבחריהם, בגדו בהם עד להבטחות בבחירות הבאות... והאמן לי עומר, דברים אלה שמעתי באוזני מתושבי השכונה הממורמרים... מה גם שהדובר של שכונת קרית גנים היה ביילסקי בכבודו ובעצמו... כך שמיותר להשוות...

qrst1 האחת

New member
אין קשר בין העניים שיש ברעננה לכנס ההייטק...

גם אין קשר בין העניים של הרצליה לכנס האומנויות... יש קשר בין ההוצאות הגדולות שמוציאים על מיתוג עיר על חשבון העניים שזקוקים לחינוך טוב כדי שיעצרו את מעגל העוני...והתשובה תמיד תהיה, שנכון לעזור להם אך אין תקציב...(מוכר לך...?) - מחלקת הרווחה עוזרת למשפחות נזקקות - אולם רק בסלי מזון ובהנחה קטנה בחוגים - וזה לא מספיק
אילו אני הייתי מחליטה הרי שהייתי מצמצמת בהוצאות, ומגדילה למי שזקוק...ולא לחכות שהממשלה תדאג להם... אגב, זה לא נכון, שתושבי שכונת קרית שרת שותקים - הם מתרעמים אך קולם אינו נשמע...נבחריהם, בגדו בהם עד להבטחות בבחירות הבאות... והאמן לי עומר, דברים אלה שמעתי באוזני מתושבי השכונה הממורמרים... מה גם שהדובר של שכונת קרית גנים היה ביילסקי בכבודו ובעצמו... כך שמיותר להשוות...

אני מסכימה לחלוטין עם עומר

אני עוסקת בחומרים חסרתיים לא מעט - הזנחת העניין לא באה מחוסר כסף ויוזמות כמו כנס ההייטק הן יוזמות שיש בהן - לטווח הארוך - אף פוטנציאל של יצירת מקומות עבודה. ולא רק שאינני מתנגדת למיתוג - אלא שאני חושבת שהוא חשוב, מהותי. עיר שממותגת גבוה - עושה טוב לתושביה, מכל העשירונים. ולא ניתן להפיל בעייה לאומית על רשות מוניציפאלית, שאינה יכולה לפתור סדרי עדיפויות מעוותים או מדיניות כלכלית נאו-ליבראלית עם קשרים מושחתים של הון-שלטון בצמרת המדינה ובמשרדיה. ברעננה, הרשות מטפלת ככל יכולתה בשכבות המצוקה, ויכולתה הגבוהה יחסית ניגזרת ממיתוגה הגבוה. אבוי לנו אם נחייה בעיר ללא כנס הייטק או יוזמות תרבותיות גדולות היקף (בדומה לזו שיש כעת בהרצליה).

qrst1 האחת

New member
נסי להיכנס לנעליים של הנזקקים...

- אולי תביני על מה אני מדברת ומהן כוונתי... אני לא אומרת שהמדינה צריכה לחיות ללא מיתוג או יוזמות תרבותיות כאלה או אחרות... אני מדברת על סידרי עדיפויות מעוותים... אסור לנו רק להבין את סוגיית מעגל העוני - על כולנו לנסות להקטין מעגל זה אשר לצערי הרב רק גדל וגדל... אגב, רעננה ממותגת בעיקר בשל תושביה... ובשל החינוך הטוב שהם מקבלים...הכל מתחיל ונגמר בחינוך וכדי לעצור ולהקטין את מעגל העוני יש לתת את אותו חינוך גם לנזקקים - גם אם הוא בא על חשבון יחסי ציבור כאלה או אחרים... חג שמח

יש לי שכנים שמוגדרים ענים

ואני רוצה להגיד לכם ממקור ראשון שהם מקבלים מעל ומעבר מאנשים טובים וממחלקת הרווחה בעיר. לצערי הם במצוקה כבר שנים רבות ועוזרים להם בכל. אני חושבת שטוב עושה העירייה שלא מפרסמת ברבים מה היא עושה למען אותם נחשלים. יש אמרה שדברים טובים עושים בסתר או משהו כזה ואני חושבת שזה נכון גם פה. המשפחה לא רוצה כל כך להיחשף וטוב שיש עירייה חזקה שיכולה לעזור. ועוד נושא אחד... לפני כשלוש שנים גרה בשכנות משפחה אומנת לילדה יתומה מרוסיה. הינו בשכנות טובה ואני זוכרת שהמשפחה תמיד שיבחה את המדינה! והעירייה בעזרה שהם מקבלים עבור אותה ילדה. לא הכל רע והעירייה משקיעה גם במצוקות וגם בהייטק וכך צריך להיות. חג שמח

qrst1 האחת

New member
לעניים דרגות עוני שונות...אני לעומתך מכירה-

עניים מרודים תושבי העיר רעננה, אשר חיים 'על השקל'...המקרר שלהם ריק באופן קבוע, עד אשר מישהו מהרווחה או מעמותות הצדקה השונות - בטוב ליבם תורמים להם מזון... אז יש מי שדואג להם לאוכל - ?...So- המדובר, לא על האוכל לבדו... - איך את יכולה לומר בביטחון שכזה שאותם עניים מקבלים מעל ומעבר??? (ואיך את רואה אם העירייה נותת בסתר?!) - האם ילדי העניים מקבלים את שאת מאפשרת לילדייך??? - אני לא מבקשת מהעירייה לתת בגלוי...ולא שמעת ממני אומרת מילה רעה על מחלקת הרווחה, אשר עושים עבודת קודש מהמעט שניתן להם לתת... אני מבקשת מהעירייה לתת יותר!!! - גם אם זה בא על חשבון מיתוג העיר... אני מתכוונת על מתן אפשרות לילדי העניים, פרט לאוכל - לקבל חינוך כולל , פורמאלי ובלתי פורמאלי ולו רק כדי לעצור את מעגל העוני, שאותם ילדי עניים לא ימשיכו להיות עניים וחוזר חלילה... זו מבחינתי ההשקעה לטווח ארוך - הראשונה במעלה, בסדרי העדיפויות של הרשות וכמובן של המדינה כולה...

אני אומר לך מה יקרה אם הצדק ינצח

ומעבר לסיוע הרב שמעניקה עירית רעננה (בשונה מהרבה רשויות אחרות) - הכסף ילך לעניים במקום למיתוג.... ראית את האייטם בחדשות אתמול על ההבדל בהקצאת משאבים לבתי חולים ממשלתיים, למשל, במרכז ובפריפריה? גם תרומות ופעילות עמותות רואה בתדמית משהו אטרקטיבי וממגנט פעילות. כל ששת בתי החולים בצפון קבלו בשנים שעברו סך של 170 מליון ש"ח, ביחד, כתרומות. בילינסון לבדו קיבל באותה תקופה 250, ותה"ש ואיכילוב - סכומים דומים. יולדות בפריפריה יולדות בחדרי לידה ואשפוז דומים לאילו שאמא שלי מספרת שהיו באסותא ב- 1948. כח הדימוי מושך כל מיני דברים: מושך אוכלוסיה חזקה, מושך תקציבי ממשלה, מושך תכניות ניסיוניות בחינוך, מושך השקעות של ארגונים ציבוריים, פותח לכן הרבה מאוד אפשרויות תעסוקה, וכולי וכולי. ה"צדק" שאינני מזלזלת בו, הוא בבחינת לצאת צודקים, אבל לא חכמים - ומפסידים בגדול. וכשמפסידים - שכבות המצוקה מפסידות הרבה יותר. אני הראשונה שאתמוך במדינת ישראל במדיניות סוציאל-דמוקראטית ותמיכת המדינה בפרט. העניין הוא שהעיריה היא לא הכתובת לכך. אולי ניתן בחשיבה יצירתית לעשות יותר פעולות לקידום שכבות מצוקה, אולם זה לא הדיון כרגע (בשמחה נפתח כזה). הדיון הוא על סדרי עדיפויות. ובכן, הייתי מחדדת את סדרי העדיפויות ועורכת כאן עוד כמה כנסים כדוגמאת כנס ההייטק. זה יעזור לעניים יותר מסל מצרכים לשבת.

qrst1 האחת

New member
איך זה בדיוק יעזור לעניים...?!

אני רואה, מדברייך,- כי העניים ישארו עניים והעשירים יתעשרו יותר... מה שקורה ברמה המדינית ידוע ומובן אך אין זה אומר שאני להצדיק את צעדיהם... אין פה צודק או חכם... יש פה סדרי עדיפויות מעוותים... אקח אותך פעם לביקור אצל משפחות עניות בעיר - אני מניחה שתשני את דעתך ואם לאו, אזי אין בנינו ויכוח...

סוגיית העוני כאובה

ולא פחות ממנה - הגדלת הפערים, שהיא הבעיה האמיתית כיום (פצצת זמן כלכלית, חברתית ואפילו בטחונית). יע"ז סדרי העדיפויות של הרשות בעניין זה - במקומם. הרשות אינה יכולה לתקן עיוות לאומי, יותר משהיא כבר משקיעה בתיקונו, ולמשוך את כלל העיר לבינוניות תרבותית, עסקית, כלכלית, חזונית - יגרור לא רק את העניים לתהום עמוקה יותר, אלא גם את מי שסובלים ממצוקה. כשאין לאן לשאוף - זה הרבה יותר טראגי ממצב עכשווי של מצוקה, כי זה אומר שניתן להיות סמוכים ובטוחים שלא יחול שום שינוי לטובה. אני תומכת בהגברת פעילותה האסטרטגית של העיר בנושאים האמורים - וכתושבת, אתמוך גם בהגדלה משמעותית של תקציבים לכגון זה. יע"ז ראוי, כדבריך, להמשיך ולהיות אחראים לחלוטין לאספקת בסיס לקיום מינימאלי לכו-לם, כלומר: מזון, תרבות, חינוך, בריאות. זו משמעותה של מדינה סוציאל דמוקראטית. מה שאת מדברת עליו - זו גישת הנאו ליבראליזם שמפריט את אחריות המדינה לתושביה. אני נגד, כל כולי.

lul5

New member
הפיתרון להייטק יגיע מהשקעה בכבישים ונגישות

כל נסיון למתג את רעננה בכנס זה או אחר הוא חסר טעם ונסיון סרק במציאות של היום הנגישות היא זו שקובעת ההשקעה צריכה להיות קודם ביצירת נגישות תחבורתית לאזורי התעשיה ולמרכזי העסקים של ת"א והרצליה למשל אזור התעשיה החדש של כ"ס שצמוד לכביש 531 זוכה לכניסה מאסיבית של חברות הייטק מהשורה הראשונה שכן הכניסה והיציאה לאזור קלה ונגישה. כמו כן הגישה דרך 531 לכביש 4 ומשם למרכז גוש דן מהירה וקלה. לעומת זאת היציאות של אזור התעשיה של רעננה סתומות אין גישה נוחה לאזור התעשיה של הרצליה וגם לאיילון ולת"א. לכן על ראש העיר להתמקד קודם בהשקעה של מיליונים בתשתיות ליזום ולקדם מול משרד התחבורה ומע"צ את בניית הכבישים המובילים לאיילון והרצליה ולקדם את הרכבת רק אחרי שתהיה גישה טובה אז נכון יהיה לעסוק בשיווק ומיתוג כל נסיון לעשות זאת לפני זה לזרוק כסף לחינם!!! לאחרונה נכתב בעיתונות כי ראש העיר נוטל חלק במאבק כנגד כביש 531 ואפילו אם אני זוכר נכון העירייה הגישה עם התושבים בג"ץ כל הפעולות האלו פוגעות בעיר כולה שכן אם יצליחו מנהיגי המאבק לתרפד את בניית הכביש שמתוכנן כבר יותר מ15 שנה ,ושהמכרז לבניתו כבר צריך להתפרסם ,אזי התכנון של הכביש ידחה לשנים נוספות של דיונים על מינהורים והקמת וועדות ומחקרים והכנות למכרז חדש ,וכל התהליך ידחה למספר שנים נוספות ולא כמו שמנסים לצייר כי המכרז ידחה למספר חודשים קטן היום הכביש מתוכנן להיות משוקע עמוק מיתחת לפני השטח כל הרוחב של הכביש להערכתי כ150 מטר הכביש יחבר את רעננה למרכז העסקים של הרצליה ות"א יתן גישה מהירה לאיילון ולערי השרון כ"ס והוד השרון ויוציא את רעננה מהפקק .זה יתן דחיפה גדולה לעיר ויחזיר אותה למרכז העינינים בשרון. שלא לדבר שיקטין את העומסים וזיהום האויר בתוך העיר ,באחוזה, ובעוקף רעננה דה פקטור פרדס משותף. חג שמח

גם וגם

אני מסכימה שהפתרון לצמיחת איזור התעשייה, פריחת ההייטק ותוספת אפשרויות תעסוקה אינו חד מימדי ופשוט. הוא אכן מורכב גם מכל מה שאמרת, וגם מעבודת מיתוג מקצועית ורצינית, שאני מקווה שתעשה כאן. תיקון, though - לא רק שראש העיר אינו מתנגד לכביש, הוא אף מדוחפיו המרכזיים. נושא המינהור הוא חלק אינטגרלי מתכנון נכון, ואני ממליצה לך בחום לקרוא את תשובותיה של מלי פולישוק לסיבות מדוע המעשה האסטרטגי והיחיד שייצור כאן תכנון נכון, הוא המנהור. ראשי הערים בשרון (חופרי, גרמן ואחרים) אינם "מתאבדים פוליטית" - אלא בחרו בערוץ שיאפשר win win גם בדורות הבאים: פתרונות תשתית, תחבורה, אדמות חופשיות ואוויר נקי. אם בשביל זה צריך לחכות עוד שנתיים-שלוש - עדיף. שכן המהירות במקרה זה היא מן השטן ואישור משרד התחבורה לכביש כפי שהוא - ללא קירוי וסינון הולמים ותוך הלאמת אדמות - יהיה בכיה לדורות. בסופו של דבר - ההייטק הוא תחום עתיר ממון ובטווח הארוך גם א/נשי ההייטק יברחו מהמקום המזוהם שנהפוך להיות אם וכאשר יסלל כאן כביש לא ממונהר.

lul5

New member
אין למינהור לצורך טיהור אוויר דוגמה גם בארץ

וגם בעולם עד כמה שידוע לי חופרים מנהרות כדי לחצות הרים או מכשולים כמו נהרות גדולים אבל לחפור מנהרה לצורך טיהור האוויר לא קיים ועוד להכניס רכבת שחייבת מסלול ישר ומאוזן שתרד לעומק האדמה ואחרי מ"ס קילומטרים תעלה שוב..עד כמה שאני מכיר את מערכת השלטון ותכנון התשתיות לא יהיה לזה סיכוי ואם יהיה לחץ ציבורי אז יקברו את תכנון הכביש לשנים רבות כדי לא לעשות תקדים לכבישים אחרים בערים אחרות. כרגע למע"צ יש כסף לבצע את הפרויקט שגם ככה יעלה מיליונים רבים, מי יודע עוד שנתיים צפוי להיות מיתון או התקררות במשק ואז שוב נחכה לשנים טובות יותר שלמע"צ יהיו תקציבים. זו דעתי . שמחתי לשמוע כי שבוע שעבר התפרסם כי ראש העיר מכיר בחשיבות כביש 531 להתפתחות העיר וקצת תפס מרחק מחיבוק הדוב של מלי פולישוק בנסיונות לטרפד את המשך בניית הכביש במתקונתו הנוכחית. חג שמח

ארזS

New member
בדיוק היום עברתי שם ,

ושמתי לב בפניה ימינה מששת הימים לאחד העם שהבטון שמסביב לקולטנים [המלבנים שעל הכביש לקליטת הגשם] כבר מתפורר ווכל רכב שעולה על הקולטנים משמיע דפיקה חזקה.

אם באמת אכפת לך.... תתקשר למוקד 107 ודווח.

אני מסכים שהפורום לא בא לתת ציונים לבקר גם אנחנו יכולים לעשות מעשה. במקרה הזה, עברת וראיתי מפגע אל תחכה תודיע ל 107 ואני סמוך ובטוח שיתקנו. זאת דרך נכונה ויעילה להיות שותפים.

למעלה