בעיות בכניסה להריון שני

בעיות בכניסה להריון שני

היי לכן,

אשמח לעידוד/ ייעוץ/ אוזן קשבת, בעיקר בפן הנפשי ופחות בפן הרפואי/ מעשי.
אנחנו מנסים להיכנס להריון שני כבר שמונה חודשים וזה לא מצליח. בהריון הראשון לא היתה בעיה.
אני לא בלחץ נפשי לקראת ההריון אבל הוא התחיל להתגבר סביב הנסיונות האחרונים וחוסר ההצלחה. לפני חודש היו שתי בדיקות ביתיות חיוביות ובטא שלילית יומיים לאחר מכן.

אני בת 32... ובתי בת כמעט שלוש. היא מקסימה ומתוקה. התחושות שלי די קשות נכון לעכשיו (קיבלתי אתמול ווסת אחרי שהתחלנו החודש מעקב זקיקים וקיימנו הרבה יחסי מין סביב לביוץ- אשר התאחר מאוד). אני מנסה להתרגל לכך שאולי תהיה בת יחידה.
חלמתי על הפרש קטן יותר (רוצה רק עוד ילד אחד) וכבר חשבתי שבגיל שלוש יהיו לה אח/ אחות קטנים...

כל האמהות האחרות בגן (ובפייסבוק http://timg.co.il/f/Emo13.gif">), חוץ ממני ומעוד אחת, בהריון או ילדו לאחרונה וזה צובט בלב מחודש לחודש יותר ויותר.
מהבחינה המעשית/ רפואית, אני לא ממש מתלהבת ללכת כרגע לרופא פוריות ולהתחיל באיזשהם תהליכים, חודש שעבר עשיתי מעקב זקיקים יחד עם מעקב עצמי עם סטריפים לביוץ וההתעסקות בזה לא עושה לי טוב, מעבר לזה שנאלצתי להמציא תירוצים להיעדרות מהעבודה ואח"כ להשלים את כל השעות האלו. יש לציין שמאז שילדתי כנראה שהגוף שלי לא חזר לעצמו. הנקתי הרבה זמן ונטלתי גלולות למניעת הריון, הספקתי גם לפתח הפרעת חרדה, להיות על תרופות שלא עשו לי טוב, עם מלא תופעות לוואי שנראות על פניו ממש הורמונאליות ולהחליף כדורים. ז"א האקלים בכניסה להריון לא היה מדהים, אבל, עדיין... עכשיו טיפלתי בכל זה, יותר מאוזנת מזה לא אוכל להיות (לצערי אני לא מכירה את הגוף שלי מאז שילדתי והמחזורים שלי התארכו מאוד חוץ מחודש אחד שהמחזור התקצר פתאום לשלושה שבועות, די משוגע) וההריון לא מגיע.

הייתי שמחה לשמוע שיש עוד זמן לנסות באופן טבעי וקצת להתנחם ביחד במקום שמבינים אותי בו, כי כולן מסביבי ביומיום בהריון או סתם אוהבות/ים להעיר דברים כמו למה אין לבת שלי עוד אחים/יות, למה אנחנו מחכים (מה זה עניינכם?) ועוד פנינים שעושות לי רע.

anguly

New member
ברוכה הבאה

לשהות קצרה בלבד מהסיבות הנכונות....

התחושות שלך הן התחושות של רבות מהגולשות בפורום, ההצקות בגן השעשועים של אמהות אחרות, שדוחפות את האף שלהן איפה שלא צריך
, בלי רגישות כלשהי. וגם התחושות הצובטות עם כל חודש של בטא שלילית שהולכות וגדלות.
לא כל כך כתבת פרטים ולכן קשה לענות אם יש לך זמן להמשיך בטבעי, הייתי עושה פרופיל הורמונלי (אם עוד לא עשית), כדי לראות איפה את עומדת מה מצב הFSH שלך, שיעיד על הרזרבה השחלתית והאם אפשר למשוך עוד קצת זמן או לא.
בנוסף כדאי לעשות בדיקת זרע אולי הבעיה בכלל לא אצלך, ואולי אפשר לפתור את זה בכל זאת בהזרעות או אף בהפריות.

ההחלטה מה לעשות תלויה בכמה זה בוער בך, אם זה לא מאד בוער ואת מרגישה בסדר גמור עם האפשרות שתהיה ילדה נהדרת אחת, אז אפשר להמשיך לדשדש ולקוות שיצליח אבל לא נורא אם לא, אם זה בוער בך העוד ילד הזה, אז ההתמהמהות הזו עד שמחליטים לבדוק לעומק וכו', רק מבזבזת זמן יקר.

שיהיה בהצלחה

תודה!

אז איך מתנחמים ומה עושים?

לפני ארבעה חודשים הווסת שלי הקדימה בשבוע ותפסה אותי בחופשת פסח, עשיתי פרופיל הורמונאלי אבל שישה ימים אחרי היום הראשון של הוסת.

אלו התוצאות:

Estradiol (E2)
290

FSH
7.5

LH - Luteinizing Hormone
2.1

Progesterone
1.7

Prolactin
56

PTH:
32

סה"כ הרופא אמר שהכל תקין. את הבדיקה עשיתי בגלל תופעות הלוואי של התרופה שהפסקתי שנראו לי מאוד הורמונאליות (אבל הספקתי להפסיק אותה לפני
).

האם צריך לעשות פרופיל במקביל למעקב זקיקים או משהו כזה?
כמו כן, במכבי, איך פונים לרופא שמטפל בנושא הפוריות, אני לא מצליחה בכלל לתפוס את הרופאה הגניקולוגית שלי, בקושי להפנייה...

anguly

New member
קודם כל פרופיל עושים ביום 2-3 למחזור

אז אומנם זה נראה תקין (אבל קצת גבוה ) ולכן כדאי לעשות בדיקה בתזמון הנכון כדי לקבל תמונה אמיתית בנקודת הזמן אליו נוהגים להשוות וFSH נוהגים למדוד ביום 2-3 ולא ביום 6, וסביר שאם היית עושה קודם היתה מתקבלת תשובה יותר טובה.

לגבי הפניה, את צריכה לקבוע תור לגניקולוגית שלך ואז בביקור לבקש הפניה למומחה פוריות..

לגבי מה עושים בגינה הציבורית, אין לי עצות טובות, זה חנק אותי כל פעם מחדש, והיו פנינים רבות, אשכנזיות הן עצלניות (אני חצי אבל מי סופר), לא טוב לילדה לגדול לבד (נכון אבל זה לא בשליטתי), ועוד כהנה וכהנה פנינים נהדרות. היו פה שרשורים שלמים כאלה על מה יש לאנשים להגיד לאמא לילד אחד שהוא כבר בן 3 ומעלה.

נראה שפספסתי אותם

עשיתי אתמול, יום 4 למחזור, הרופאה אמרה שבסדר...

מצרפת!

היא גם נתנה לי הפנייה אחרי ששוחחתי איתה בטלפון ואני צריכה לקבוע תור באמת...

למעלה