בעיות בעיות

F 0 X

New member
בעיות בעיות

שלום אני סטודנט. שבקושי סוחב. אני בתחום המחשבים. הרבה מקצועות מתמטיים. רובם ככולם למעשה. הבעיה היא שאני לא משקיע. אולי 5% מהדרוש. ואיכשהו שורד. לא מרוכז בהרצאות. לא מספיק לסכם. ואם מסכם אז כמו תוכי. נלחץ לפני ובזמן המבחנים. איכשהו עובר את מועדי ב'. לא מצליח להושיב עצמי על התחת ללמוד. כל רגע קם. לא ישן בלילות. מעשן כמו קטר. מקבל סטרסים עצבניים. תקופות שאני פשוט ישן רוב היום וער כל הלילה. ובכלל אני בן-אדם עייף. כל הזמן עייף. זה בגלל הלחץ וחוסר פעילות גופנית. פעם בחודשיים אני משכנע את עצמי להתחיל בספורט, רץ קצת ואז נח חודשיים. זה קטע מטורף שאנשים רוצים ללמוד איתי. אני מסביר להם את החומר. בסוף הם מוציאים ציונים גבוהים יותר ממני. עשיתי אבחון באונ' ת"א. קיבלתי הארכת זמן למבחנים. היא התרשמה שיש לי בעיה בהתארגנות לכן מבזבז זמן יקר. אז נתנה. וזה עוזר לי ממש. כי אני איטי בטרוף עם חישובים. כתיבה וחשיבה. מאבד ריכוז כמו כלום. מקבל סטרס ועוזב הכל....ואז חוזר...ושוב עוזב. לוקח לי זמן להטמיע את החומר יותר מלמישהו אחר. בפרוייקטים שאנחנו מקבלים לבית. הציון המינימלי יהיה 100 עגול. אבל מבחנים יהיו תמיד נמוכים יותר. אני חושב שאין לי לקות למידה. וגם אין לי אופי. אין משמעת עצמית. כל יום עושה החלטות עם עצמי ולא עומד בהם. איפה קונים אופי? אז מה עושים? אני חייב להוסיף משהו. זה לא היה כך בעבר. אם היום אני כמו סמרטוט. אז שנים קודם, נאמר בתקופת הצבא הייתי אדם שונה לגמרי! אני הייתי קם ב05:00 כמו שעון. מעיר את המחלקה שלי. ועד 01:00 לפחות הייתי עסוק בפעילות שדורשת אחריות ומסירות. לאיפה נעלמתי? אני ממש לא יודע. אני כאילו פחות מחצי ממה שהייתי. הפכתי להיות אותם אנשים שהייתי לועג להם. הכתיבה שלי לא מאורגנת. מצטער על זה.

chen23b

New member
היי FOX

חשבת לעשות איבחון ל- ADHD/ADD? לפי מה שאתה מתאר, אתה מתאר כמעט ב-99% אותי...
גם אני אובחנתי רק לפני שנה (אחרי שהתחלתי לטבוע בלימודים - דו משמעי...) לגבי אירגון של זמן ההמלצה היחידה שלי היא לנהל מערכת שעות לכל היום - משהו שאולי יכול להיות שבועי קבוע. למשל: 7:00 לקום, 7:30- קפה.... 15- חזרה מהאוניברסיטה, 18- ללמוד, 19 הפסקה וכו' וכו'. אני יודעת שלי זה מאוד עזר - ממש לבנות סדר יום כמו בצבא.... אולי זה יעזור. בלי שום קשר הייתי ממליצה לך שוב לנסות לגשת לאיבחון, אני יודעת שאצלי הריטלין עזר מבחינת התארגנות. אם יש לך שאלות אשמח לנסות מנסיוני הקצר....

F 0 X

New member
היי חן

תודה על התגובה. מעניין אותי לדעת איך משפיע הריטלין. למה זה גורם? אני יודע שאט אט המינון עולה. ויש גם תופעות לוואי. אבל האם באמת הריטלין היא תרופת קסם שגורמת לך לשבת וללמוד? פתאום אתה הופך מרוכז בשיעורים? הופך מאורגן? מה עם עייפות? היכן מבצעים אבחון לADD/ADHD? האם את מתנהלת ע"פ לוח זמנים קבוע, וכל זאת בזכות הריטלין? בזכות האבחון? זה נשמע טוב מדי. קבלי את הערכתי הכנה. אני גם הייתי כזה בעברי. אולי עצם זה שקיבלת הגדרה לבעיה שלך החזיר לך את האמונה העצמית. את ההבנה שיש לך כישורים שכליים מתאימים ללימודים? אז נאמר שאעבור אבחון. ויגידו לי, אתה ADD, יש לך קשיים בקשב וריכוז. מה זה כבר משנה לי? לא צריך אסמכתא. כי אני יודע שאני יכול על הלימודים האלה. אני למשל ביומיים האחרונים אולי השקעתי אולי שעתיים בלימודים. לא מסוגל להביא את עצמי לשולחן. המום מעצמי. טוב, אני מקווה שלא "נפלתי" עלייך ככה. אני פורק מטען שהצטבר :) שוב תודה רבה

chen23b

New member
התקפה... ../images/Emo3.gif - תגובה עוד יותר ארוכה

היי FOX, אני אשתדל לענות על השאלות שלך הכי מסודר שאוכל. 1. הריטלין - עלי הריטלין השפיע ממש כמו קסם. אני נוטלת כדור אחד כל פעם(אני לא יודעת לגבי העלאת המינון) והתחושה שלי (עד כמה שזה ישמע ציורי) היא כאילו נפתחות לי העיניים. לגבי תופעות לוואי, אצלי הדבר היחיד שהיה זה קצת כאבי ראש בהתחלה, דבר שנורמלי עקב כך שנטלתי כדור ואחרי פעמיים זה נעלם כלא היה. 2.לגבי היות הריטלין תרופת קסם - תראה אין ספק שיש כאן גם עניין פסיכולוגי, כלומר אתה יכול לקחת ריטלין ולא לנצל אותו ללמידה אבל ברגע שאתה מתחיל ללמוד, או ברגע שאני מתיישבת ללמוד אני בהחלט מרוכזת, לא נמשכת לקולות ורעשים חיצוניים ומסוגלת לשבת וללמוד נטו. כמובן שאני עושה הפסקות כדי לא להעמיס על עצמי (אחרי פעם אחת שישבתי 5.5 שעות מול המחשב חוץ מפעם אחת שקמתי להכין לי קפה - כאב הראש שהיה לי אחרי זה...
3. לגבי העייפות - אני יודעת שיש אנשים שנטלו ריטלין כתרופה לעוררות, אצלי אני יכולה להירדם גם בהשפעת הריטלין (אם אני ממש ממש עייפה). אני לא לוקחת את הריטלין במטרה הזו, ופשוט משתדלת לתת לעצמי את שעות השינה שהגוף שלי זקוק. 4.את האיבחון ל-ADHD עשיתי במכון אניגמה בר"ג. אתה יכול להיכנס לפורום תמיכה של ADHD ושם הם יתנו לך את כל הפרטים לגבי איפה וכמה זה עולה. 5.התנהלות לפי לו"ז - עד לזמן האחרון לא התנהלתי עפ"י לו"ז מפוט כפי שהצעתי לך, אלא יותר לפי לו"ז כללי. בתקופה האחרונה שמתי לב שאני קצת מתחילה להתפזר ולכן אני צריכה לשבת ולבנות לעצמי לו"ז. דבר נוסף שמאוד עוזר לי זה רשימת מטלות. תמיד יש איתי דף ועט שבהם אני רושמת מה אני צריכה לעשות (עם ריבוע קטן צד שעליו אני מסמנת
כשעשיתי את הרשימה - זה הדבר שהכי עוזר לי. 6.דבר אחרון (אני חושבת) - לגבי האמונה העצמית. אני בחורה נטולת כל אמונה עצמית, אני לא מאמינה בכלל ביכולות שלי. אומנם אני מודעת להם ויכולה לבוא ולספר לאנשים שאני יכולה לעשות כך וכך... אבל אני לא חושבת כך בעצמי. את זה הריטלין לא פותר, ובשביל זה אני עושה דברים אחרים - שעליהם נדבר בהזדמנות אחרת.... דבר אחרון בהחלט!!! אני רוצה להמליץ לך על ספר שקראתי שממש גרם לי להבין את מקור ה- ADHD ועד היום אני לפעמים קוראת חלקים ממנו כדי להיזכר ולרענן... הוא לא ספר כבד להיפך, ממש ממש קריא: "מריטת עצבים" של האלוול. מקווה שעזרתי ולא התשתי....

F 0 X

New member
חן יקרה

בהחלט מאוד עזרת! אני מאוד סקפטי מטבעי. מאמין בעבודה קשה על פני ניסים. אבל נראה שהגעתי למצב שלא יזיק לי איזה נס קטן :) אני בהחלט מתכוון לבדוק את עצמי. ולנסות להשיג מרשם לריטלין. השתכנעתי מאוד ממה שרשמת ותקווה קטנה נדלקה לה. אצלי קרה דבר הפוך ממה שאת סיפרת לגבי אמונה עצמית. אני נכנסתי ללימודים עם הרבה אמונה עצמית. כימעט יוהרה. וחטפתי לפרצוץ כמו שאומרים. לא תיארתי לעצמי שיהיה לי כל כך קשה. אצלנו כ40% כבר נשרו. אנשים עם פוטנציאל לימודי גבוה משלי. אני שמתי לב שלאחר שנכשלו בקורס אחד זה גרר רצף כשלונות עד להרמת ידיים מוחלטת ופרישה מהלימודים. אבל יש את אלו שיודעים שלכל אדם קצב מיוחד משלו. בין אם זה ללמוד לנהוג על רכב. או צליחה של קורס. האמונה העצמית חזקה מכל כדור קסם. כך נראה לי. תודה :)

חזור למרכז הסיוע של האוניברסיטה

ודרוש מהם: חונכות לארגון זמן (חלק נכבד מהמוסדות האקדמים נותן), סדנא למיומנויות למידה ללקויי למידה וריכוז ((חלק נכבד מהמוסדות האקדמים נותן), מיכשור הקלטה מיוחד לסיכום שיעור ולא להקלטת מוסיקה (חלק נכבד מהמוסדות האקדמים נותן). אם מי שהפנה אותך לאבחון לא שמע על כל זה, יתכן שהוא פשוט לא יודע שפקיד אחר של האוניברסיטה נותן זאת. במקרה כזה, צור קשר עם גיא פינקשלטיין, מנכ''ל עמותת לשם. הוא יומר לך לאיזה פקיד לגשת. אשמח לתת לך את הפרטים של גיא.

דליה.ד

New member
שלום fox וברוך הבא../images/Emo140.gif

מצטערת שלא יכולתי לענות קודם פשוט היו לי קשיים להתחבר (מרחיבים לנו ת'פס...). התרשמתי מאוד ממה שכתבת, אתה מתאר בהחלט קשיי התארגנות שפוגעים בך, אבל הבנתי שזה לא היה כך בעבר. איני יודעת איך אתה מבחינת חייך האישיים יכול להיות שאתה פשוט לא בתקופה טובה?.... אני יודעת שבאוניברסיטאוות יש שירותי ייעוץ וגם תמיכה רגשית, האם ניסית לבקש? אני מצרפת מספר קישורים שיעזרו לך לעשות קצת סדר, מקווה שתוכל למצוא בהם סיוע ועזרה:

הוא מאוד לא מעודכן.

אפילו פחות מעודכן מהפרסומים האחרים שלהם. אני אומר זאת בביטחון גמור כי אני הקמתי להם את האתר וגיליתי שמתנדב לא יכול לעדכן אותו בזמנו החופשי. זה אתר שדורש צוות ממומן כדי להיות מעודכן. החוברת השנתית שלהם מעודכנת יותר אבל גם לא משהו.

יונה שו

New member
רק עניין נוסף אחד

כבר ענו לך על הכל - אסטרטגיות, אבחון קשב וריכוז, פגישה באוני' עם הקשורים בעזרה, אתרים... שכחתי משו ? אבל עניין אחד נוסף ואולי שנים יש לי - 1. זה שהיית בתיכון אחר - ללא בעיית התארגנות - כי הלחצים היו קלים כנראה, לגביך. כשאחרים נלחצו בתיכון - לך לא היה קשה. עכשיו, כשאתה בתחום התמחות בו כולם אמורים להיות ברמה דומה לשלך, יצוצו הבעיות ביתר שאת.. זה לא אומר שפתאום עכשיו יש בעיה, אלא שקודם התגברת באמצעים רגילים 2. "הפכתי להיות אותם אנשים שהייתי לועג להם"... האמירה הזו מאד קשה להגיד... .ואתה פשוט אמיץ שאמרת כך על עצמך. לכן קבל ח"ח... עם זאת, זו כנראה ההזדמנות שלך ללמוד משו בחיים הללו, כמו שנאמר - השיעור שלך בחיים... ואחרי שתצליח להתגבר על כל הקשיים הללו, ויותר כבר לא תלעג להם, כי במקום שהיית הבנת.. אני מניחה שתרגיש אחרת. והאמת, אני די מסוקרנת לשמוע אותך בהמשך הדרך. וחוצמזה - ב ה צ ל ח ה !!!!

למעלה