אני הפרדתי בתים
היי מורכבות,
חייבת לפני הכל להצטרף לדברים של זהב. לו היו מדברים אלי ב"ברכות" כאלה - הייתי מתחפפת מהבית. כאמור , אף אדם בשום גיל לא אמור לדבר כך.
אני שומעת את המצוקה, את חוסר הסבלנות, העלבון..הכל. רוצה לספר לך שלפני כשלוש שנים הפרדתי בתים. הפרדנו בתים אך לא פירקנו את הזוגיות.
המצב היה דומה לשלך מאד - ילדים השקןעים בטינה, שנאה, קנאה, חוסר קבלה,
אב (בן הזוג) הטובע ברגשות אשם, לא עושה סדר ביחסים, חסר אונים, זורק את כל האחריות והציפיה לשלום בבית - עלי.
ילדים (שלי) שחיים כמו עכברים - שקטים וחסרי ביטחון מהאוירה הקשה בבית.
ואני - מוטרפת ממחשבות, חסרת ביטחון בבית שלי, לא ישנה בלילות, מוצפת בעצבים עליו ועל הילדים שלו.
אין ספור שיחות היו..גם טיפול מקצועי אצל איש מקצוע רציני, טיפול שלא על מנת לסמן וי.
וביום אחד פשוט הבנתי שהמצב לא ישתנה לטובה..ושמתחת לכל הטינה והאכזבה שלי, יש גבר שאני עדיין אוהבת ומעריכה..ןמבינה שהוא לא יכול כרגע לנהוג אחרת!!
קמתי ועזבתי. מתוך הבנה שאנחנו לא נפרדים!! אלא שיש סיטואציה שמבחינת הילדים ומבחינתי היא כרגע לא אפשרית.
שלוש שנים אחרי - חלק מהילדים עזבו כבר את הבית (בגילאי 20+ זה המון זמן) - התבגרו..רואים אחרת את הדברים...מעריכים..
אבל כנראה היו חייבים שאני אצא להם מהפרצוף. נרגעו, אין את מי להאשים..אין על מי לזרוק את הכעס...
גם הילדים שלי נרגעו, חיים באוירה בריאה, מלאי ביטחון,
ואני - חזרתי לעצמי (ולישון בלילות
)
אני ובן הזוג נפגשים בכל ערב (גרים במרחק הליכה זה מזו), ארוחות בסופ"ש ובחגים - תמיד חוגגים ביחד, ואוירת המשפחתיות חוזרת לאט ובטוח..
היום - מתחילים לתכנן את החזרה למגורים משותפים..(כאמור , נשארנו כמעט רק שנינו).
החלק הקשה ביותר - הנטל הכלכלי להחזיק שני בתים, והוא כאין וכאפס לעומת השלווה שירדה עלי!!
אז אם נשאר משהו בינכם - בעיני זהו הפתרון (הזמני). משפחה מורכבת זה קשה. קשה. קשה!! ואני הבנתי שאין שחור או לבן בצורת חיים, אפשר לעשות גם את מה שלא כ"כ מקובל. הרבה אנשים (חברים נשמות טובות) הרימו גבה, בסגנון: מה אתם מפרידים בתים בגלל הילדים?
כן. זה לא הוגן, זה מקומם, אנחנו לא צעירים ואנחנו רוצים לחיות ביחד, אבל הילדים הם כאן כרגע, והם זקוקים לבית רגוע ולא לסדין אדום בדמות בת זוג..אז פיניתי את השטח לתקופה מסוימת.
מקווה שעזרתי, בהצלחה בכל דרך שתבחרי,
איילה