בעיות בצנרת

amirgr5

New member
בעיות בצנרת

נכנסתי לדירה ישנה (בניין בן 50~) לפני כחודש וחצי.
המים בבית עכורים, צהובים. יוצאים גם מהברז של הקרים וגם של החמים בכל הברזים בבית.
המים הופכים לבהירים אחרי שמשאירים אותם פתוחים למשך זמן מה, אבל לאחר כמה שעות (והיום גיליתי שגם לאחר פתיחה של דוד החשמל) המים שוב צהובים ושוב יש לחכות עם ברז פתוח.
עקב כך עברתי לשתות, לבשל, לצחצח שיניים ממים מקבוקים.
בעל הבית גורר רגליים, לא הזמין אינסטלטור, הפנה אותי לועד הבית שאמר שזה לא באחריותו, כי לו (ועד הבית) יש מים בסדר וגם לשאר הדיירים.
מחר אפנה לעירייה אבל אני לא רואה איך זה יעזור.
יש צנרת מתכת בבית.
האם אני יכול להזמין אינסטלטור ולחייב את בעל הבית?
מה האפשרויות שלי במצב הזה?

קלייטון.ש

Well-known member
בעיקרון כן אבל עליך להודיע על כך למשכיר

אם המשכיר לא תיקן את התקלה בתוך זמן סביר אתה יכול לתקן אותה על חשבונך ולדרוש החזר מהמשכיר.
אולם אם החלטת לעשות זאת עליך להודיע על כך למשכיר זמן סביר מראש.
סעיפים 7 עד 9 בחוק השכירות והשאילה.

בדוק איזה מים

יוצאים מיד מהמונה . אים נקיים . הבעייה בצנרת הבית . להחליף צנרת בבית זה בערך כ6000 ש"ח. זה החלפת מירצפות . ממש שיפוץ רציני
מי ישלם כמובן בעל הדירה . לא שייך לערייה . המונה של הערייה נימצא איי שם בחוץ . עד שם אחראית העריה

אני ממליצה להתייעץ בפורום משפטי

מבחינה טכנית יבשה הצדק איתך, אבל בעל הדירה יכול להתווכח איתך ולא להסכים להחזר. זה באמת לא באחריות ועד הבית, וגם לא באחריות העירייה, והיעדר מים זורמים תקינים בדירה זה דבר שנחשב להפרת חוזה במקרים מסוימים.
&nbsp
אתה מוזמן לעדכן אותנו בהמשך ההתפתחות.

amirgr5

New member
בעל הבית כתב לי שהוא מאפשר לי לצאת מהחוזה ללא קנס

בנוסף מאז ההודעה הראשונה ששלחתי התגלו עוד בעיות הפעם בהובלת מים לביוב.
אינסטלטור שבעל הבית הזמין היה, בדק וראה את הבעיות בדירה במו עינייו לפני שבוע וחצי,ובעל הבית הבטיח שיבוא האינסטלטור לטפל בתחילת השבוע אך עדיין לא תואם דבר -_-.

תודה על התשובות.
אבדוק בפורום המשפטי כיצד ניתן לסיים/לבטל בצורה נכונה את החוזה.

למעלה