בעיות בקניות.....

rondadon

New member
בעיות בקניות.....

תגידו לי.........זה נראה לכם הוגן?! דג דמי של חברת "רפלה", בגודל 6 ס"מ בערך, מסוג Floating... 35 שקל!!!!!!!!!!!! זה נראה לכם הוגן?! כי אם לא......אני יקנה ממקום אחר.....לי אישית זה נראה מוגזם... והבעיה היא שהוא לא מביא של יו-זורי או כל מיני כאלו....

alonps

New member
../images/Emo110.gifרפלה

לא הוגן!!!... לא מבין למה צריך לשלם על חתיכת עץ/פלסטיק 40 ש"ח. גם אני קניתי לפני כחודש חודשיים בערך במחיר הזה. זה היה דמוי מקרל.

S K I P E R 2

New member
לא יודע אם הוגן אבל

מנסיון רב עם סוגי רפלות שונים ובכמויות החל מרכישות בארץ ובחול ולאחר איבודי קרסים , מחזיקי קרסים,ואת כל הרפלה עצמה נוכחתי לדעת שרפלות מסוג " רפלה " הן הטובות ביותר. מחזיקי הקרסים יצוקים בתוך הרפלה כמעין שידרה ,דבר שמקנה חוזק עצום,הרפלה שטה במים בצורה מדהימה,הצבעים אינם נמחקים,והקרסים אינן מחלידות.יתירה מכך רפלות מהסוג הנ"ל הביאו דגים במשקלים של 30 קילו ללא כל בעיה ולאחר קרב ארוך.

dag007

New member
ומה באשר לז´רז´רות של ZEBCO?

50 גרם - 18 שח 30 גרם - 16 שח

S K I P E R 2

New member
ניסיתי גם אותם

ראה המבחן האמיתי הוא בתפיסה לא יצא לי לתפוס כלום עם הרפלות הנ"ל שזה דרך אגב גם סימן לא טוב כשלעצמו

paluta

New member
ובנוסף

ראיתי בכמה חנויות ריקושט בצפון (כרמיאל, קריון קריית ביאליק) floaters דמויי סרדין ועוד במחירים של 15 ש"ח - נראה טוב אבל אין לי מושג אם יחזיקו מעמד בקרב - שווה לנסות

rondadon

New member
או.קי....תודה לכולם...

אני הלכתי היום בערב וקניתי אותה.... אני עוד מעט יעלה תמונה...ואז המז´רז´רים הקבועים והוותיקים ממני יגידו לי אם זה היה שווה או לא..... אבל הבעיה הכי גדולה שלי שאין מצופי בומבטה בעכו...אז אני ישתמש במצוף זריקה רגיל...אבל לא נורא......נקווה שזה יעבוד כי נראה לי יום שבת הולך להיות דיג סוף סוף אחרי שלוש שבועות של חוסר דיג בשבת...

rondadon

New member
הרפלות - תמונה

סרקתי את שלושת הרפלות שברשותי...כולם של חברת רפלה... הקטנה ביותר זאת שקניתי היום....בגודל 6.5 ס"מ... הבינונית - 10 ס"מ... והגדולה - 13.5 ס"מ... לפי דעתי....הקטנה תעבוד הכי טוב...אבל...אולי סקיפר או משתמשי רפלות אחרים יחלקו עלי..... תנו עצות....

rondadon

New member
גם אני הימרתי עליה פעם...

אבל אחרי שחצי שנה היא לא תפסה כלום...הפסקתי להמר עליה... ובגלל זה החלפתי לרפלה קטנה יותר...כי שמתי לב שהדגים גם לא ממש מתלהבים מז´רז´רות גדולות אלה רק מקטנות של 7 ס"מ ומטה...

צודק לחלוטין לפי דעתי -

לדעתי הקטנה שבתמונה תביא לך הכי הרבה דגים. כל עוד לא מדובר באינטיאס גדול שאוכל בורים גדולים וכדו´, אני מניח שרוב הטורפים בסביבות הגדלים 1-4 קילו מעדיפים דגים קטנים, בגודל הרפלה הקטנה הזו שלך, כחלק מהדיאטה הקבועה שלהם. בכל מקרה, אני עם הקטנה. כשתתחיל לז´רז´ר שוב, שתף בחוויות (כאילו שלא תשתף
) ! ואגב, היום היה ים פלטה לחלוטין, ממש בריכה מלוחה. לפחות בתל אביב, לא היו גלים עד איפה שהעין יכולה לראות. ודווקא בימים האלה אינני יכול לדוג (עבודות מסוימות שעליי לסיים בדחיפות)
.

תיקון/הסבר לדבריי ../images/Emo13.gif

ידוע לי שהדיג בים פלטה לחלוטין הוא אינו מי יודע מה, בלשון המעטה, אבל כבר הרבה זמן שהיו תנאים קשים מאוד לדיג (רוחות מאוד חזקות ומערביות שהעלו את הים עוד יותר, גלים גבוהים) ועכשיו התנאים נרגעו לחלוטין - הרוח קלה מאוד, הים פלטה לחלוטין, ולכן בעיקרון קל יותר לדוג. לא אומר שזה טוב, אבל זה גם משהו.

S K I P E R 2

New member
שלושתם נהדרות אך

זכור כלל אחד חשוב " גודל הדג כגודל הפתיון " הרפלה הגדולה לא תביא את הדגים שיעלו לך על הרפלה הקטנה ולהיפך. השימוש ברפלות בהתאם לדגים שנמצאים באותו הרגע במים, כלומר קטנים,בינוניים,גדולים. אני מוריד מהסירה מספר גדלים ולאחר התפיסה הראשונה עובר בדרך כלל לסוג רפלות הדומה בצבעיו ובגודלו לרפלה שתפסה.

טוב .. תורי להמר

אני מהמר על הקטנה ולא רק שתתפוס איתה אלא אתה הולך להגנב איזה דגים אתה תתפוס לאט לאט הרפלות הקטנות נהיות גורו שלי הם פשוט תופסות הכל בהצלחה

rondadon

New member
או.קי...

גם אני מהמר על הקטנה.... אם מישהו יגיד לי שהוא ראה אינטיאס מפלצתי קרוב לחוף...אז ננסה קצת עם הגדולות יותר...ועם חוט 0.50, אבל עד אז...נשאר עם חוט 0.30 ונקווה לתרחונים או פלמידות של קילו - שתיים.... [ואם יותר...אני לא יתנגד...
]

למעלה