בעיות בראיונות סיסטם דיזיין (מקור: זסקה)

max256

Member
אחת הבעיות בראיונות סיסטם דיזיין היא לא העדר הידע של מרואיינים, אלא של ... מראיינים.
יש לנו לקוח שלא עבר ראיון סיסטם דיזיין, והוא הציע פתרון נכון באחת החברות הישראליות המונפקות, שם החברה לא משנה.
הפתרון שהוא הציע כלל העברה של חלק מהלוגיקה לדטה בייס מהשכבה האפליקטיבית, דבר שהיה מוסיף אטומיות לפתרון שלו.
אבל יש פה למעשה בעיה יותר חמורה.
חוסר נכונות או אולי אפילו חוסר יכולת של מראיינים לקבל את זה שהם לא יודעים הכל על סיסטם דיזיין. וחוסר פתיחות לשמוע רעיונות אחרים.
מדובר בלקוח מאוד מנומס, שלא משדר וייב שלילי, לא וכחן. הוא כן ינסה לשכנע, אבל זה לא יגיע לרמת ויכוח.
אני לא יודע הכל על סיסטם דיזין ואין לי שום בעיה לכתוב את זה, בסתירה מוחלטת אולי לרצון שלי להביא עוד לקוחות.
אני לא מקבל החלטה מייד בזמן ראיון, אני קורא את הרשמים שכתבתי, ואם צריך אני אשב ואני אחפש חומרים באינטרנט על מה שמרואיין הסביר.
אני גם אשאל עוד שאלות מנחות, ולא אתבייש להראות שאולי אני פחות מכיר את התחום.
אבל אני לא יכול ללמד אחרים איך לראיין. אני אשמח ללמד איך לראיין, אבל לפעמים זה גם צריכה להיות החלטה ברמה של חברה ופה עוד פחות יש לגורמים חיצוניים השפעה.

אחת הבעיות בראיונות סיסטם דיזיין היא לא העדר הידע של מרואיינים, אלא של ... מראיינים.
יש לנו לקוח שלא עבר ראיון סיסטם דיזיין, והוא הציע פתרון נכון באחת החברות הישראליות המונפקות, שם החברה לא משנה.
הפתרון שהוא הציע כלל העברה של חלק מהלוגיקה לדטה בייס מהשכבה האפליקטיבית, דבר שהיה מוסיף אטומיות לפתרון שלו.
אבל יש פה למעשה בעיה יותר חמורה.
חוסר נכונות או אולי אפילו חוסר יכולת של מראיינים לקבל את זה שהם לא יודעים הכל על סיסטם דיזיין. וחוסר פתיחות לשמוע רעיונות אחרים.
מדובר בלקוח מאוד מנומס, שלא משדר וייב שלילי, לא וכחן. הוא כן ינסה לשכנע, אבל זה לא יגיע לרמת ויכוח.
אני לא יודע הכל על סיסטם דיזין ואין לי שום בעיה לכתוב את זה, בסתירה מוחלטת אולי לרצון שלי להביא עוד לקוחות.
אני לא מקבל החלטה מייד בזמן ראיון, אני קורא את הרשמים שכתבתי, ואם צריך אני אשב ואני אחפש חומרים באינטרנט על מה שמרואיין הסביר.
אני גם אשאל עוד שאלות מנחות, ולא אתבייש להראות שאולי אני פחות מכיר את התחום.
אבל אני לא יכול ללמד אחרים איך לראיין. אני אשמח ללמד איך לראיין, אבל לפעמים זה גם צריכה להיות החלטה ברמה של חברה ופה עוד פחות יש לגורמים חיצוניים השפעה.
אני חושבת שקל להשמיץ את המראיינים שהם לא יודעים הכל על סיסטם דזיין.

יכול להיות שההצעה של המרואיין היתה נכונה מבחינה תיאורטית, אבל כמי שלא מכיר את הקוד בייס של החברה - הוא לא יכול לדעת למה בחרו שלא לממש את ההצעה שלו. יכול להיות למשל שהקוד שלהם כתוב גרוע עם הרבה מאוד תלויות שלא צריכות להיות שם, ואז העברה של הלוגיקה מהשכבה האפליקטיבית לדאטה בייס תגרום להמון באגים. ויכול גם מאוד להיות שהם לא היו מוכנים להודות שהפתרון שהוא הציע הרבה יותר טוב ויותר אלגנטי.

ולפעמים הגבול בין מישהו שמנסה לשכנע כחלק מדיון פורה לבין מישהו שמתווכח יותר מידי הוא מאוד תלוי האדם שאיתו משוחחים. עבור אדם בטוח בעצמו כמו זסקה שנהנה לא פעם בויכוחים סוערים הגבול הזה יכול להיות רחב משמעותית מלאדם עם פחות בטחון עצמי. יכול להיות גם שבמסגרת של ראיון שבו רוצים להתרשם מעוד היבטים של השאלה - ״להתקע״ על הנקודה הזו גם אם המתראיין מאמין שהיא חשובה יכול להתפס כבעייתי אם הוא לא מבין כשרומזים לו לוותר על הנקודה ולעבור הלאה.

user32

Well-known member
מנהל
זה פחות בעיה של העדר ידע ויותר בעיה של קיבעון והעדר פתיחות.
כמראיין הרבה פעמים מועמד מפתיע אותי עם רעיון שלא הכרתי, דרך "עקומה" לכאורה לעשות דברים, וכמובן טכנולוגיות או מוצרים שאני לא מכיר.
לפעמים דברים שנראים כשיטה גרועה הם דווקא פתרון טוב למצבים מסויימים. לכן דיון פתוח על יתרונות/חסרונות, הסבר טוב על ההתמודדות עם הבעיות שהפתרון עלול לייצר וכו' יוצרים ראיון פורה במקום פסילה לא מוצדקת.

למעלה