בעיות בריאותיות בצבא

• פותח הנושא anndc
  • פורסם בתאריך

anndc

New member
בעיות בריאותיות בצבא

שלום. התגייסתי לפני חודש, וכיום אני טירון בחיל התותחנים. יש לי פרופיל 72, בגלל בעיות של מיגרנות, לב וגב. מאז שהגעתי לטירונות לא ממש תפקדתי בגלל בעיות בריאותיות. מבחינה פיזית ונפשית מאד קשה לי, ואני מרגיש שלא אוכל להתמודד עם התפקיד שאליו אני מיועד, או עם כל תפקיד לוחם אחר. אני יודע שיש לי קב"א 56, וכחייל עורפי אוכל לקבל הצעות איכותיות שדרכן אוכל לתרום לצבא הרבה יותר, לכן אני מעוניין להוריד פרופיל ולצאת מהחיל. ניסיתי לצאת מחיל התותחנים בעקבות בעיות לב, אך הרופא המומחה שאליו הופניתי כלל לא בדק אותי, ושלח אותי חזרה לבסיס ללא מענה לבעייתי. נודע לי שדרך בעיית המיגרנות יהיה לי יותר קל לצאת(ואני אכן סובל ממיגרנות). שאלתי היא איך אוכל להציג את בעייתי בדרך שבה הצבא לא ימשוך אותי או יתעלם ממני, כמו שקרה עד כה?

oshiko

New member
ועדה רפואית

השלבים כדלהלן: -- אישורים מרופאים אזרחיים (רצוי מומחים ידועים בתחומם) לגבי הבעיות הרפואיות, בתוספת חוות דעתם לגבי ההשפעה על כשירותך לשירות קרבי -- קביעת תור לרופא הבסיס. הצגת האישורים לפניו, ובקשה שיכין המלצה לשינוי פרופיל -- קביעת תור לועדה רפואית ע"י רופא הבסיס -- הופעה לפני הועדה הרפואית עם המלצת רופא הבסיס + האישורים וחוות הדעת הנ"ל. הועדה הרפואית היא בדרך-כלל חותמת-גומי רשמית שמאשרת את המלצת רופא הבסיס. בד"כ הם ייקבעו את הפרופיל החדש על המקום.

סמדר בנ

New member
קודם כל שתרגיש טוב

אם המערכת לא נענית לך ישנה אפשרות לפנות לקצין פניות הציבור. רק כדי להעמיד דברים על דיוקים: במקרה שיורידו לך את הפרופיל , אין וודאות שדוקא תקבל תפקיד שייראה לך - כבר ראינו שנפלאות דרכי הצבא והמיון בצבא. פשוט כדאי שתהיה מוכן לאפשרות הזו, אם כי אני מאחלת לך שתקבל תפקיד טוב. אגב, גם בתותחנים אתה יכול לתרום לצבא, ישנם שם חיילים איכותיים ועם קב"א גבוהה (חיל טכנולוגי וכו'). אנחנו כאן בפורום די הרבה הורים לתותחנים שבסה"כ מרוצים מהחיל.

למעלה