בעיות בשליחת מייל

Scott

New member
בעיות בשליחת מייל

היי לכולם. כבר תקופה די ארוכה ישנה בעיה שאני לא מצליח להתגבר עליה. אני מחובר ל-ADSL ויש לי רשת פנימית (כולה 2 מחשבים בכבל מוצלב אבל עדיין רשת :) ). המחשב שמחובר ל-ADSL עובד על WIN2K ואילו השני עובד על Win2k או Linux. הבעיה קיימת במחשב השני כאשר אני רץ על WIN2K בו אני יכול לקבל דואר אך לא לשלוח (לא דרך כל תוכנות דואר ולא ע"י Upload ל-Hotmail) אני כבר די מתוסכל מהעניין. יש לציין שבלינוקס אין בעיה עם שליחת מייל והתופעה קיימת רק תחת WIN2K. האם למישהו יש מושג מה הבעיה ומה צריך לעשות? (אפילו התקנתי מחדש את מערכת ההפעלה וזה עדיין לא עזר) תודה מראש Scott

antidot

New member
--->

תבדוק בלינוקס את גודל הMTU הנוכחי: ifconfig אם אני לא טועה יראה לך את זה, ותשנה בW2K בהתאם. Antid0t

dov98

New member
בCLIENT שנה MTU ל 1400

ותוריד את מנת IP לבינוני בכ.רשת

Scott

New member
אז ככה

שיניתי את ה-MTU שלי ל1408 ועכשיו אני מצליח לשלוח מייל. השאלה היחידה היא... איך אני משנה את מנת ה-IP לבינוני ברשת. ובכלל.. מה זה אומר לשנות את מנת ה-IP לבינונית?? אשמח להרחיב את הידע (רוב הידע שלי לגבי רשתות נוגע לתכנות ברשת ולא להגדרות...מה לעשות...)

dov98

New member
לא נורא, אף אחד לא נולד ידען

אז ככה : לוח בקרה>רשת>dialup adapter >מתקדם>גודל מנת IP > בינוני

Scott

New member
DialUp Adapter?

לא מוגדר כזה דבר בכלל כיוון שאני מחובר ברשת פנימית. כל מה שמוגדר הוא כרטיס רשת ו-GeateWay שהוא המחשב שמשמש אותי לחיבור עצמו לאינטרנט.

dov98

New member
כנס ל " רשת" ותראה

על מה אני מדבר, אני לא חושב שאני טועה!

dov98

New member
אתם יודעים מה הורג אותי? זה

לא זה שאנשים לא אומרים תודה (גם זה צריך לפעמים) אלא שיש מעטים שמחזירים feedback לגבי הצלחת התמיכה שלנו!

Scott

New member
אז ככה

קודם כל....תודה! :) בעזרתו האדיבה של antidot חזר המחשב שלי לשלוח פאקטים ממנו אל העולם הגדול. (למרות שמשום מה השינוי של הMTU נעשה ל-1408). בנוסף לכך....אין לי... ולא היה לי ... "רשת" בתוך ה-"Control Panel". כמו שכבר ציינתי אני עובד ב-Win2k Pro והדבר היחידי שדומה שם ל"רשת" (מה שיש ב-Win9x) הוא Network and Dialup Connections ששם הדבר היחידי שמוגדר הוא הרשת הביתית שלי. נברתי וחיפשתי והדברים היחידים שקשורים לIP שמצאתי נוגעים ל-Security ו-Filtering. אבל לא משנה...גם ככה המחשב שלי סוף סוף חי ונושם (והראיה היא שאתם מסוגלים לקרוא את ההודעה הזו). אז שוב.. תודה Scott

dov98

New member
תודה על התשובה, כי אני לא מכיר

את כל מע´ הפעלה ואם זה נכון, אז למדתי עוד משהו. וזה אחד מני הרבה דברים שצריכים להיות באתר שלנו. ובהתאם לכך הפורום יהיה מצד אחד יותר חברתי ומצד שני הרבה יותר מקצועי: כי לא נצטרך לעסוק בPEANUTS .

למעלה