בעיות בתזונה.

yully2

New member
בעיות בתזונה.

שאלתי כבר בעניין בפורום ואני רוצה שוב: הבת שלי לאחרונה מדברת לדעתי יותר מידי על נושא של אוכל, דיאטות מה משמין ומה בריא ושואלת אותי "אני לא שמנה נכון?" אני לא רוצה שבגיל כזה היא תתעסק בנושא הזה אבל לצערי כולנו בתקשורת מוקפים בעניין "היופי והרזון" . איך אני יכולה לחנך אותה לא להתעסק בזה כאשר מסביב כולם כן? אודה למי שיש עצות.

אולי תנסי דברים כמו:

`` ואם את שמנה? את חושבת שאמא פחות תאהב אותך? `` או `` אנשים החכמים והמצליחים ביותר לא נמדדו בגלל היופי שלהם``. תנסי להחדיר בה את זה שזה לא תמיד חשוב. שהיופי זה דבר שלא תמיד נשאר אבל ה``ראש`` זה דבר שמלווה אותנו תמיד, אז חשוב להשקיע בדברים כמו בלה בלה... הדברים שחשובים לך שהיא כן תצליח בהם.

חלק ניכר מהחיים שלנו סובב סביב ארוחות, חגים

ארועים חברתיים שתמיד יש בהם אוכל וגם התוצאות של האכילה. אני מבינה את הרצון שלך למנוע מהבת להיות חלק מהמכונה החברתית בשיעבוד לרזון. אם זאת את צריכה להתייחס להערות שלה על עצמה ולשאלות כי הן מביעות דאגה וצורך. תאמרי לה שיש אנשים שמפתחים בעיות משקל בגלל מחלות ותזונה לא טובה ושלה אין מה לדאוג כי אתם (אני משערת) אוכלים באופן מאוזן את כל סוגי המזונות . יתכן שיש ילד או ילדה בכיתתה שסובלים מהשמנת יתר והיא רואה את התגובות וחוששת שזה לא יקרה גם לה. בגלל שכל "היפים והיפות" הם גם רזים ,קשה יותר אבל לא צריך מעידך ליפול בפח הזה ולהכנס לשיעבוד, זה עניין של חינוך מהבית.

מבינה אותך.

זה מאד מכעיס גם אותי המסרים מהחברה שהרזון שווה הצלחה. הילדים שלנו ניזונים מזה אני חושבת שאפשר בחינוך ביתי קצת להוריד את האפקט וכמו שחגית כתבה לך לדבר על בריאות ואוכל אורגני ולהפוך שיחה על דיאטה לשיחה על דרך חיים שמתבטאת גם בתזונה.

yully2

New member
גם אני ממש מתרעמת.

עכשיו שגם הבת שלי כבר מודאגת אני מבינה כמה המצב בארץ גרוע מהבחינה הזאת וכמה חשוב לחנך באופן אחר שהמסרים מהתקשורת יהיו פחות משפיעים. אני עוד מזועזעת מהסיפור של הדוגמנית שמתה במשקל 22 ק"ג רק כי רצתה להשתתף בפרסומות לבגדי ים ועוד דרשו את זה ממנה הסוכנים! אני ממש בעד מחאה חברתית בעניין, לעשות משהו כדי שלפחות בארץ המצב יהיה יותר סביר וילדות לא יצרכו למות ברעב. תודה למי שהגיבו.

Netta79

New member
תבדילי

בין אנורקסיה, לשמירה על משקל תקין . יש אומנם יוצאי דופן , אך ללא ספק מראה חיצוני תורם בדימוי החברתי (לצערינו או שלא - זה המצב) לאמהות יש נטיה לרצות שלבנות שלהן יהיו תובנות של בנות 30+ בגיל ההתבגרות וזה מצחיק ... כרגע , זה מה שמעסיק אותה , תתמכי בה! היא רוצה להיות "ברבי" ? טוב ! שתתאמן ותאכל בריא ... (יעבור לה מהר מאוד...) אם היא ממש רזה (יותר מ- 12 קילו מתחת לגובה שלה) אז תשאלי אותה - מה היעד , כמו מי היא רוצה להראות ... אבל אם היא "סופגניה " כפי שהגדירה אחת מפורום שכן את הבן שלה וחשבה שזה "חמוד" ... אז מצטערת ... לא זכור לי סופגניה , שלא עשתה דיאטות בחייה , שלא בכתה כמה פעמים על מר גורלה ושלא ספגה השפלות בכיתה ... אותך אני מבינה , יש לך תובנות של אישה חכמה ומנוסה אך תחשבי מה עבר לך בראש כילדה ... ילדים רוצים להיות "מקובלים" ואם זה אומר להיות בלונדינית , עם ציצים שווים וגוף חטוב - זו משאלת הלב... במקום מחאה חברתית - תסגרי את הטלויזיה ! (אני מזועזעת , איך ערוץ הילדים ממלא את עולמם בדוגמנים בעעעעעעעעעעע)

yully2

New member
מסכימה בעניין הטלווזיה.

קשה לי לתמוך במשהו שאני לא מאמינה בו והבת שלי רזה עם גוף של ילדה והיא אפילו לא התבגרה. אני יעזור לה אם תהיה שמנה או מלאה לתרצה לרזות אבל אני לא רוצה שתהיה בטרוף שיש היום, כואב לי המצב הזה והתלות הגדולה בלהראות טוב רק שקשה לחנך אותה שיש בטלווזיה ובעיתונים מכל פינה את אותו המסר. תודה על התגובה שלך.

Netta79

New member
צודקת

מאוד קשה לחנך לא לסגוד לחיצוני ולהתרכז בפנימיות כשכל העוטף אותנו שיטחי כל כך ... אני חושבת שאם תראי לה שאת שלמה עם עצמך וחיצוניותך וכשמדברים על אחרים להתרכז בפנימיות שלהם אולי ... אולי יש סיכוי שהיא תפנים קצת ... רק אולי ... אוף , כמה קשה להיות בגיל הזה ...

yully2

New member
כן, זה הכיוון.

הבית הוא לא בית שעושה עניין בכל רמה בחיצוניות, אני משתדלת מאד לתת לה דוגמא. מקווה שתפנים בכל זאת. תודה על התמיכה!

למעלה