בעיות בתזונה.

בעיות בתזונה.

בני בן השנתיים עושה לי בעיות רבות סביב האוכל. הוא אוכל כמויות ממש מזעריות, וישנם ימים שבקושי הוא אוכל. מבחינה פיזית אינו נראה כאחד שסובל מתזונה לקויה. פניו אינם חיוורות, הוא משתולל ומפגין כח פיזי וכישורים ספורטאיים. איני רוצה לרדוף אחריו עם האוכל וגם לא ליצור דרמה סביב הנושא. כיצד אוכל לשפר את הרגלי האכילה שלו ולפתןח לו את התיאבון? תודה רבה.
 
בעיות בתזונה?

שלום רב, ראשית מפנה אותך לרופא ילדים לבדיקות דם כלליות לוודא שהילד מקבל את כל אבות המזון הנדרשים להתפתחות בריאה. ובינתיים שואלת, מתי התחילו הבעיות סביב האוכל? מה עשית עד היום? איך הגבת עד היום? ובמילים אחרות מה עשית עד היום במטרה להקנות לבנך הרגלי אכילה? בברכה, עינת
 
בעיות בתזונה- תגובה

לקחתי השבוע את הילד לבדיקות דם. מחכה לתוצאות. עד לגיל שנה וחצי הוא אכל את הארוחות שלו בזמן (אוי ואבוי אם התעכב בשניה. היה לו לחץ ברעב שהיה צריך לתקתק כמו שעון שוויצרי). על מנת להקנות את הרגלי האכילה, תמיד ישבנו אני ובעלי יחד איתו לארוחות סדירות. קנינו לו כלי אוכל מעניינים וצבעוניים. גיוונתי לו במרכיבי הארוחה. כל ארוחה מורכבת מפחמימות וירקות. לדברי הגננת הוא אוכל יפה מאד את הארוחות. (האם קבוצה של אנשים אוכלת משפיעה עליו?) כאן המקום לציין כי הוא אוהב סלט ירקות, אוהב פירות, אוהב פסטות, פתיתים, מעדנים ועוגות. אך שוב, לא תמיד הוא אוכל את הדברים. לפעמים הוא "עושה טובה" שאוכל 3-4 כפות. נתתי לו את האוכל שיאכל לבד בעצמו (למרות שחצי ממנת הצלחת היתה נשפכת לרצפה- כמין משחק להנאתו). שיחקתי משחקים שונים של מטוס, אוטובוס וכד' על מנת להכניס אוכל לפיו. זה עוזר ל3-4 כפות כמו שציינתי. האם להתעלם? כי לפעמים כשלוחצים בנושא יותר מידי זה יוצר ריאקציה? לפני כחצי שנה נוספה לו אחות. האם יש קשר? (חשוב לי לציין כי למרות הטיפול בה, איננו מזניחים אותו. הוא מקבל הרבה שעות יחס של משחק ויצירה. מה גם שהוא מאד אובה אותה ודואג לה). רוב תודות ותודה על העזרה.
 
אוכל = צורך פיזיולוגי, קיומי טבעי להתפתחות...

שלום רב, ראשית חוכמה, הבה נחכה לתוצאות הבדיקות. מהתאור שלך אני מעריכה שתוצאות הבדיקות יהיו טובות ונוכל להמשיך בייעוץ. בינתיים אומר מספר קווים כלליים ומנחים: * ילדים רעבים אוכלים. * אוכל הוא צורך פיזיולוגי קיומי, איש אינו מוותר על בריאותו ואינו מעוניין להזיק לעצמו. * ילדים מוכנים לפעמים לוותר על צרכים פיזיולוגים (כמו שינה, אוכל, עשיית צרכים....) אם הם מגלים שבזכות הויתור הם מרוויחים רווחים פסיכולוגיים. * זו בחירה לא מודעת. * ילד שמרגיש שאוכל זה אישו אצל הוריו ומאוד חשוב להם שיאכל, ואם הוא לא אוכל הם "עובדים" הרבה כדי שיאכל מוצא את "הפגנות האוכל " כמקור להעסקת יתר של הוריו. * נדמה לי שבנך גילה "מכרה זהב" כזה אצלכם בבית. ( הרבה התיחסות, הרבה "משחקים שונים של מטוס"... ) אז למה שיוותר? כלומר, למה שיאכל כשהוא רעב? בברכה ולהשתמע , עינת
 
בעיות בתזונה- המשך תגובה

ראשית- אודה לך מאד על מהירות התגובה. הדברים שאמרת הם כה נכונים. לפעמים צריך לשמוע אותם מאיש מקצוע ולהרגיע את הלב של אמא שתמיד חושש ודואג. אנחנו באמת נהיה חכמים לאחר תוצאות הבדיקות. תודה רבה על כל הסיוע ו.. נשתמע.
 
אני שמחה לשמוע...

שלום תמי, מחכה לשמוע עדכונים ושאלות נוספות בברכה, עינת
 
למעלה