בעיות בPosture

וסימון

New member
בעיות בPosture

לאחרונה אובחנתי כסובל מ- Protracted Shoulder Girdle (או ידוע כRounded Shoulders) ו-Forward Head Posture. מה תוכלו לתת למישהו על מנת לתקן את המצב עד כמה שאפשר? חשבתי על מתיחות באופן רציני לחזה לגב ולצוואר, ואימון חזק של שרירי הגב (בעיקר כתף אחורית)... אבל רציתי לדעת מתי לעשות את המתיחות (כל יום?) וכמה זמן להקדיש למתיחות לכל שריר? ותוך כמה זמן אפשר לראות תוצאות שנראות לעין? תודה רבה מראש

חן M

New member
מי אבחן אותך?

והאם אבחנו לך או הגדירו לך את היציבה שלך? האם אמרו לך או שאתה יודע שיש לך היפרקיפוזיס באיזור טורקלי והיפר לורדוזיס איזור לומברי? במה אתה מרגיש מוגבלות? מה הגדירו לך אנשי המקצוע [רופאים,פיזיוטרפיסטים וכו'..] לגבי מה מותר לך לעשות ומה אסור?

וסימון

New member
תשובה

את ה-Forward Head Posture איבחן הרופא משפחה לפני כמה חודשים במהלך ביקור שיגרתי. הוא אמר לי רק לשמור על גב זקוף ולהתשדל להרים את הראש כל הזמן ושהכל יסתדר עם הזמן. סקוואט אני כמעט לא יכול לעשות אבל אני לא מרגיש מוגבלות בשאר התרגילים, היות ואני עוסק באימוני משקולות (פיתוח גוף וכוח בעיקר) כבר שנה וחצי. סליחה על שידור אי-מקצועיות, אבל את ה-Rounded Shoulders איבחנתי לבד לאחר ששמתי לב שהכתפיים שלי נוטות להידחף קדימה וגם מאחר ויש לי בעייה לפתח כתפיים למרות שהטרפזים מתפתחים במהירות (דבר זה נפוץ אצל אנשים עם Rounded Shoulders). ואני בטוח 95% שיש לי את התופעה הזאת. יש לציין שאני לא מרגיש כאבים בכתפיים לאחרי אימון שכולל בנץ' ותרגילי דחיקה אחרים, ואין לי היסטוריה של פציעות (טפו טפו). ה-Corrective Exercises שמצאתי כדי לתקן תופעה זו הם מתיחות של החזה והלטיסימוס, עם עבודה על הכתף האחורית והרומבוידס. האם עד פה הכל בסדר? או שאני סתם מחרטט?

חן M

New member
קצת צודק וקצת מחרטט../images/Emo3.gif

לאור זה שלא ראיתי אותך ולא נתת חוות דעת מוסמכת.. אז דבריי הן רק בגדר השערה... המצב שאתה מתאר הוא איזור העליון של הראש נוטה מעטה לאחור ,איזור תחתון של העורף נוטה המון לפנים ,כתפיים שמוטות לפנים שכמות נדחפו החוצה[בדרך כלל ליקוי נלווה ומשני] איזור הטורקס הולך לאחור הקיפוזה הולכת אחורה ונמצאת במצב של היפר קיפוזיס[בדרך כלל ליקוי עיקרי]... כל מה שתיארת זה נראה כמו תבנית היפרקיפוזיס על כל ליקוי יציבה יש פיצוי.... אין דבר כזה ליקוי אחד... וזהו... כך שאם אתה מעוניין לטפל בליקוי כלשהו אתה אמור להתייחס לשאר הליקויים/פיצויים האחרים... באם יש לך ליקוי יציבה הדבר המאוד קריטי זה לבדוק האם הליקוי הוא גמיש או קשיח וברגע שיודעים מה טיב הליקוי כך "תופרים" את הטיפול המתאים... סביר מאוד מאוד להניח שהליקויים באיזור הצוואר והכתפיים הם ליקויים נלווים והם נגרמו כתוצאה מליקוי יציבה בעמ"ש.... מתיחה לשרירי חזה לאטיסמוס ותרגילים לכתף אחורית ולמעויינים לא יגרמו ליישור הקיפוזה והם אינם מתייחסים לבעיה בקיפוזה כך שהם לא יעילים למקרה הזה לדעתי... לא שאני גורס שלא לבצע תרגילים אלו .. דוקא כן... אבל אלו רק תרגילים נלווים.... בכדי לומר לך מה לעשות ואיך לטפל בבעיה זו צריך לעשות לך את השלבים הבאים: אבחון זיהוי של הליקויים והקומפנסציות האם הליקוי גמיש/קשיח בדיקות תנועתיות,גמישות,קוארדינציה ,שיווי משקל, וחוזק של שרירים בייצוב ובתנועה.... ורק לאחר מכן לומר לך מה אתה אמור לעשות...

חן M

New member
ובמשפט אחד../images/Emo13.gif

מאוד יכול להיות שהבעיות שאתה מציין הן תופעות נלוות של ליקוי בעמ"ש.... כך שטיפול בבעיות הנלוות לא ישפר בצורה מספקת את המצב....

וסימון

New member
אני מניח שהיפרקיפוזיס אי אפשר

לרפא באמצעות מתיחות לחזה ולטיסמוס... אבל השאלה האם אפשר לפחות לתקן את המראה של הRounded Shoulders באמצעות הדרכים שהזכרתי למעלה? או שזה מצריך גם תיקון היפרקיפוזיס אחרי איבחון מלא של המצב? אני בטוח שהמצב הזה נוצר בעקבות ישיבה מרובה על המחשב (כ6-7 שעות ביום) ומקורו בעמ"ש. ואין לך מושג כמה אימוני משקולות תרמו לי לשיפור היציבה והמראה הכללי לאחר שהייתי כמעט גיבן. עכשיו המצב הרבה הרבה יותר טוב והגב כמעט ישר, למעט בעיית הנטייה הקטנה בצוואר ובכתפיים (שנהייתי מודע אליה רק בזמן האחרון).

חן M

New member
וסימון ../images/Emo13.gif

ההנחה הראשונה שלך מוצדקת
לגבי ההנחה השנייה: יש מושג בגוף שנקרא "שרשרת תנועתית/קינמטית" הוא אומר דבר כזה: כל תנועה ולו הקטנה ביותר באיבר מסויים תשפיע על האיבר שלידו שישפיע על האיבר שלידו שישפיע על האיבר שלידו וכו'.... בתבנית היפרקיפוזיס בעמ"ש הליקוי העיקרי בתבנית היא הקיפוזה שהלכה אחורה השכמות הכתפיים והצוואר הן ליקוי נלווה... באם אתה מטפל בליקויים הנלווים= סביר להניח שלא תצליח לטפל בהם כראוי כי הבעיה העיקרית שגרמה לכך לא נפתרה.... בקשר להנחה השלישית: בעיקרון אתה צודק אבל לא הייתי קובע נחרצות שזה בגלל ישיבה לא נכונה לאורך זמן.... ליקויי יציבה נחלקים לשניים והם: מולדים שהם יותר בעייתים והתנהגותיים/נרכשים שהם נגרמו בשל פעילות והתנהלות גופנית לא נכונה הן ביום יום והן באימונים דרך אגב גם מצבי דיכאון/לחץ וכדומה משפיעים על היציבה. בקשר לבעיה שאתה מתאר יכול להיות מאוד שגם לאחר טיפול מקצועי ככל שיהיה אתה תישאר עם הבעיה בכתפיים ובצוואר משום שטיפולי יציבה לא נועדו רק לשיפור אלה גם לשימור ולמנוע החמרה של המצב... באם הליקוי עצמו נוטה יותר לקשיחות יהיה מאוד קשה ואף בלתי אפשרי לגרום לך להיות "פלס" כמו רקדן בלט... אך בהחלט ניתן לגרום לאדם לשפר או לשמר באופן יחסי את היציבה שלו וללמד אותו איך ל"ארגן" את גופו בצורה נכונה במנחים שונים ובפעילויות שונות... מקווה שעזרתי

וסימון

New member
תודה רבה חן ../images/Emo13.gif

רקדן בלט אני לא עומד להיות
אבל אני מאמין שאימון נכון והעלאת מסה בכתפיים ובאופן כללי יעזרו לי לשפר את המצב כמה שיותר. תודה רבה על העזרה ותתחדש על הפורום (קצת באיחור?
)

חן M

New member
../images/Emo3.gif../images/Emo8.gifאף פעם לא מאוחר....

וברוכה הבאה ואתה מוזמן לכתוב כאן בכיף...

gatinho

New member
נצל"ש היפרקיפוזיס

יש לי מתאמנת עם היפרקיפוזיס רציני, נראית מעט גיבנת אפילו. זה ליקוי די קשיח לפי מה שהגדרת, ואני לא יודע אם זה מולד או נרכש. מה רצוי לעשות איתה על מנת לשפר את המצב? אם זה אפשרי בכלל...

חן M

New member
זה לא צריך להיות משנה...

בכדי לשפר את המצב [לא ליישר את הקיפוזה כי באם זה קשיח זה בלתי אפשרי] היא אמורה לעבור שיעורי יציבה.... באם אין לך את הידע לטפל בה עדיף שלא תנסה להתעסק עם זה... פשוט נסה לתת לה תרגילים שלא יגרמו לה לעומס רב... אתן לך טיפים קטנטנים [והם לא טיפים לטיפול]: -בתרגילי שכיבה שים לה כרית או הגבהה בדיוק באיזור הקודקוד בראש... ולא על הלורדוזה הצווארית כמו שכולם שמים.... ההגבהה אמורה להיות מותאמת ולגרום ללורדוזה צווארית קלה,שתשפיע על שאר האיברים... -בתרגילי סקווט באם היא מבצעת בקש ממנה להרים תוך כדי הירידה את שני הידיים [בתנועת כפיפת כתף ללא משקל] למעלה... דבר זה יגרום להרמת מרכז הכובד מעלה ויעזור לה ביישור הגו בזמן התרגיל. -למד אותה תנועתיות של אגן APT/PPT [צריך ללמד גם תנועתיות של עמ"ש וטורקס אך זה מצריך ידע נוסף..] ותבדוק שבכל התרגילים האגן ניטרלי ולא מסובב לפנים ולא לאחור... -מקם אותה מול מראה לפעמים אפילו כשהיא עם הצד למראה ותסביר לה כשהיא רואה מה הבעייתיות ביציבה שלה.... מעבר לכך באם אתה מעוניין ממש לעזור לה אז היא צריכה טיפול ביציבה כך שאני ממליץ לך להירשם לקורס יציבה וכך תוכל לדעת איך לטפל באנשים כאלו.... יום טוב

למעלה