בעיות גב לעובד בהייטק

The new me9

New member
בעיות גב לעובד בהייטק

אני עובד בהייטק מזה 4-5 שנים.

לאחרונה החלו לי כאבים חריפים באזור הצוואר והשכמה עד הזרוע.

עשיתי צילום CT ובו התגלו בלטים ברוב חוליות הצוואר.

כנראה מישיבה ממושכת בעבודה, אולי על כיסאות לא מתאימים.

אלה התוצאות:
https://docs.google.com/file/d/0B9MTRSZbpWIiUUs0cGNRNm9INXc/edit?usp=sharing

אני כבר הולך לפיזותרפיה.

איזה טיפול יכול להיות יעיל?
דיקור? אלטרנטיבי אחר?

זה בכלל מצב הפיך או שלצמיתות?
זה נדיר בגילי שכמעט בכל החוליות יש בלט?

אני צריך לשנות את סגנון החיים שלי? (פחות ריצות? כיסא מיוחד? חגורה?)

האם אני יכול לתבוע את מקום העבודה בו עבדתי שנתיים וקצת (עזבתי כבר את המקום) ?

היי הייטקיסט יקר,

אתה שואל שאלות טובות.
כפיזיותרפיסטית, אני מאמינה גדולה ביכולתו של הפיזיותרפיסט המטפל שלך להקל בצורה משמעותית על הכאב וההפרעה לתפקוד.
אני חושבת שטיפול משולב יכול להיות מצוין, ושווה להתיעץ עם הפיזיותרפיסט שמכיר את הגוף שלך מקרוב.
אם משלבים טיפול נוסף כמו דיקור, הדבר צריך לקרות בתיאום בין המטפלים וצריך לקחת בחשבון את התזמון. כדי לדעת איזה טיפול משפר אותך, או לחילופין מחמיר, לא כדאי להתחיל את שניהם במקביל, אלא להוסיף את השני כשהראשון כבר מבוסס ומתקיים זמן מה, עפ"י דעתו המקצועית של המטפל.
בלטי הדיסק לא הפיכים, אלא אם מנתחים אותם, ואני מקווה שלא תצטרך.
לעומת זאת הכאב וההפרעה לתפקוד הפיכים בהחלט.
אז אל תתיאש. סיכוי סביר שהכאבים האלה יקחו אותך למסע. לא תמיד הוא קל, וללא ספק קל לאבד את התקווה בתוכו, אבל זה אפשרי להפרד מהכאבים האלה.
בן כמה אתה? האם חווית טראומות כמו תאונות/נפילות וכו' בעבר? (כדי לענות על שאלת הנדירות
)
כחלק מהטיפול הכולל בכאב הייתי ממליצה לבחון את אורח החיים ולשנות את מה שצריך. ישיבה היא לא התנוחה הכי טובה לגוף מראש, אבל כפי שאתה בוודאי שם לב התרבות המערבית די מכריחה אותנו לתנוחה הזו

יש כסא ברכיים מגניב http://www.youtube.com/watch?v=MWil9p3QsP8
אולי הוא יכול להתאים לך ככסא נוסף
ולגבי התביעה, כדאי להתיעץ עם עו"ד שמתמחה בדיני עבודה..

אל תאבד תקווה,
מחזיקה אצבעות שהכאבים יחלפו במהרה,

ערבה
ערבה ונועה - אמנות הריפוי

The new me9

New member
המון תודה

מה שמפתיע שהכאבים חלפו.

גם בעבר היה לי התקף של שבוע-ייים
ואז 3 חודשים של שקט.

אני בן 29. ללא שום תאונה או ניתוח.
בגלל זה מוזר לי הבלטים ברוב החוליות.

יש אנשים בלי בלטים בכלל?
או שלכולם יש. רק תלוי הכמות?

בכיף, ו..

הכאבים לא תמיד נובעים ישירות מקיומו של הבלט, אלא מהתגובה של המפרק והרקמות הרכות.
המפרק "מרגיש ומבין" שמשהו תקוע ומודיע לך שאי אפשר להניע אותו לכוון כזה או אחר והרקמות הרכות (שרירים, רצועות, גידים, רקמת חיבור) נתפסות כדי למנוע תנועה לכוון לא רצוי או לתמוך במפרקים אם יש עליהם עומס גדול מדי בכוון מסוים.
כך שיכול להיות שיהיו לך הרבה בלטים אבל בלי כאבים בכלל כי המפרקים תנועתיים והרקמות הרכות משוחררות
ויכול להיות שלא יהיו בלטים בכלל אבל יהיה כאב רב בגלל מפרקים לא תנועתיים ורקמות רכות עמוסות מסיבות אחרות לחלוטין שלא קשורות לבלטים/פריצות דיסק.

ערבה

רכיבה

קשה לדעת לגבי הבלטים, אבל העומס על המפרקים והרקמות הרכות נובע מדברים כאלה; הרמת הראש קדימה בזמן רכיבה על אופניים, בלימת הזעזועים
שנדרשת מעמוד השדרה על מפרקיו השונים בזמן הליכה וריצה, ישיבה ממושכת, ובקיצור, החיים עצמם.
שווה לבדוק אם האופניים מכוונים למידותיך, ושאתה יושב עליהם במנח ביומכני נכון. יש בודקי אופניים שזה מקצועם (ממליצה למשל על דוד רזניק, ניתן למצוא פרטים בגוגל לדעתי).

זה יכול לסבך את המצב

אני חושבת שהכי נכון בשלב הזה לאבחן את היציבה שלך, לתת לך כלים ליציבה נכונה, תרגילים שטובים לך לשמירה על תנועתיות וחיוניות של מערכת השלד-שריר (פילאטיס, יוגה, פלדנקרייז וכו'), אולי לעשות סדרת טיפולים לשיפור תנועתיות מפרקית ושרירית, ולהשאר במודעות.
הכאב הוא כמו חבר קרוב. הוא מודיע לנו כשאנחנו מתקרבים לגבול היכולת שלנו או שיש עלינו יותר מדי עומס.
שיהיה יום משובח,
ערבה

בעיות גב לעובד בהייטק

שלום לשואל,
בהמשך ובנוסף לתשובות שכבר קבלת.. השאלה היא לא איך לטפל בבלטים, אלא איך לשפר תפקוד - במה הכאבים פוגעים בתפקוד ? אם אתה משנה את סגנון החיים בגלל הכאב - הרי שקיימת פגיעה בתפקוד ובאופן כללי, אי סיבה להמנע משום פעילות בגלל בלטים. יתר על כן, יש מספיק מחקרים ועבודות שמראים שאין שום קשר בין הממצאים של בדיקות ההדמייה (CT למשל) לבין כאב ותפקוד, ובמקרה שלך סביר להניח שהבלטים הללו היו קיימים הרבה לפני הופעת הכאבים החריפים בצוואר ובשכמה.

אם להתייחס ספציפית לשאלות שלך:
1. אני פיזיותרפיסטית ולכן לא ממליצה על שום טיפול אחר. פיזיותרפיה היא הבחירה הנכונה. יותר מזה, לגבי טיפולים אלטרנטיביים אין שום הוכחה של יעילות.
2. המצאות של בלט דיסק היא מצב נתון. שום דבר שתעשה לא "יחזיר את הבלט" למקומו וקיימת אפשרות כלשהי שהוא יוחמר לכדי פריצת דיסק.
3. לרוב אנשים בגילך לא עושים CT של חוליות הצוואר ולכן לא ניתן לדעת אם זה מצב נדיר או לא.
4. אין צורך לשנות את סגנון החיים !! מה שכן רצוי זה מצד אחד לסדר את סביבת העבודה בצורה ארגונומית (בהדרכת פיזיותרפיסט/ית) ולעסוק בפעילות גופנית
5. מכיוון שאין קשר בין הבלטים לבין הכאב ואי אפשר להוכיח קשר בין מקום העבודה לבין הכאב - לא הייתי מבזבזת זמן, אנרגיות וכספים על תביעה

בהצלחה,
עדי

The new me9

New member
האורתפוד אמר שמה שמדאיג אותו זו ההצרה

שמאובחנת בין כל החוליות.
מה עושים עם זה?

"לעסוק בפעילות גופנית "
איזו בדיוק?
זה לא יכול לגרום לשחיקה מוגברת?

שבת שלום

גם ההצרות וגם הבלטים קשורים לכאב שאתה חש אבל לא בצורה לינארית.
יכולים להיות ממצאים "מלחיצים" בCT שאין להם ביטוי ברמה היומיומית, כפי שציינה עדי.
בדיקה קלינית אצל פיזיותרפיסט תתן לך המון אינפורמציה שהינה מדויקת עבורך, ולא תאורטית.. ממליצה בחום!

ולגבי פעילות גופנית, הייתי מנסה פילאטיס, יוגה וכיו"ב.
אלה פעילויות גופניות שניתן לווסת, ודרכן ניתן ללמוד עוד שליטה ומודעות גופניות שיעזרו לגוף להיות במצב הטוב ביותר שלו.

האם נבדקת ע"י פיזיותרפיסט?

שתהיה שבת שלווה,
ערבה

The new me9

New member
הלכתי לאורתופד ולפיזותרפיסט

1) פיזו - אמר שאין הגבלות בכלל. רק תרגילים בקטנה שנותן לי מדי פעם. ראה את התוצאות. לא אמר משה פרטני אלי. אין מה לעשות עם המצב. אמר שאפילו אם פסק הכאב, אפשר להפסיק טיפול אצלו

2) האורתופד-
אמר שאין מה לעשות
המליץ לוותר על דיקור בשלב זה
רק פיזותרפיה

האורתפוד אמר שמה שמדאיג אותו זו ההצרה

אני מצטרפת להמלצתה של ערבה לגשת לבדיקה אצל פיזיותרפיסט/ית כדי לקבל תשובות הרלבנטיות יותר לך, לגוף שלך ולתפקוד שלך.
באופן עקרוני אני רוצה להגיד שכל פעילות גופנית שתבחר (כולל ריצה, שחייה, חדר כושר, יוגה, פיאלטיס וטיפוס הרים) היא בסדר גמור כל עוד אתה מתחיל בצורה הדרגתית ומבצע בטכניקה נכונה. גם בנושא זה תוכל לקבל מידע והדרכה ספציפיים אצל פיזיותרפיסט/ית.

לגבי התביעה אני רוצה לציין כאן שיש מחקרים רבים שמראים שתהליך של תביעה אצל אדם הסובל מכאבים כרוניים מקשה על ההתמודדות עם הכאב. יש כאן הרבה דברים שצריך להבין לגבי מהו כאב, ובעיקר מהו כאב כרוני, מה משפיע עליו ואיך מתמודדים איתו. גם זו שיחה שצריכה להתקיים פנים אל פנים עם פיזיותרפיסט/ית.

בהצלחה ושבת שלום,
עדי

The new me9

New member
רופא תעסוקתי

אני רוצה לתבוע את הבאים:

ביטוח לאומי
מס הכנסה
חברות הביטוח
קרנות הפנסיה

להכיר בי כנפגע מחלת עבודה/מיקרוטראומה.

יש לכם המלצות לרופא תעסוקתי (אם דרך קופ"ח כללית, מה טוב)
שיוכל לעזור לי בנושא?

לצערי לא..

מסכימה עם עדי לגבי האי כדאיות של התביעה, אבל זו דעתי הכללית. תתיעץ עם עו"ד ותראה.
תביעה מובילה למערבולת של לחצים והתעסקות אינסופית עם הכאב ונסיון להוכיח שהכאב באמת דרמטי עד שהגוף מתחיל להאמין לזה..
נשמע שאתה מרגיש שלא מתיחסים לתלונות שלך ברצינות..
נראה לי שבשלב הזה כדאי למצוא מדריך פילאטיס שהוא גם פיזיותרפיסט ולעשות תהליך דרך הפעילות הגופנית ולאו דווקא בדרך הטיפולית.
גם אם אין כאב יש דברים שאפשר לשפר ואפילו כדאי למניעת פציעות עתידיות.

בקיצור, ממליצה להתעמק בתהליך החיובי ולאו דווקא בפן השלילי.
ובאמת מאמינה שאתה יכול לצאת מחוזק וטוב לב מכל זה.

The new me9

New member
יש לך המלצות למדריך כזה?

אפילו בפרטי?

יש הנחות לחברי מושלם כללית?

מספר אפשרויות

יש כמה מדריכי פילאטיס שהם תותחים: תמר צחי למשל, דניאלה מלאך, מאיה בן יעקב ועוד ואפשר לעשות איתם תהליך גופני יפהפה
בכללית באבן גבירול יש פיזיותרפיסט מקסים בשם שרון שטרית שהוא גם מדריך פילאטיס (למיטב זכרוני), אולי כדאי לברר אם יש שעורי פילאטיס שיקומי דרך הקופה?
כל זאת בהנחה שאתה מת"א כי אמרת שאתה רוכב על תל אופן

The new me9

New member
אני בת"א

אבל כבר בטיפול אצל פיזתרפיסט אחר במגדל המאה

לא חושב שאפשר לעבור

טיפול קבוצתי גם עוזר?

למעלה