בעיות גובה - מישהו מכיר

תחיצ

New member
בעיות גובה - מישהו מכיר

הרופאה שלי שלחה אותי לבדיקת אורך "עצמות ארוכות", ולאחר שהיא לא לגמרי היתה שבעת רצון, היא שלחה אותי לבדיקה חוזרת אצל פרופ' שמתמחה באולטרסאונד. האם יש קשר בין ק"פ לגובה הילד? או שזה רק גנטי? האם נתקלתם בבדיקות ובבעיות דומות? זה לא שאני בלחץ, אבל... אשמח לדעת.

לא זכור לי שנתקלתי במשהו

שקשור לק"פ וגובה. לא שמעתי על הבדיקה הזו. מדוע הרופאה רצתה לעשות אותה מלחתחילה?

טאניוש

New member
מה הדאיג את הרופאה בדיוק ?

אני יודעת שכשבסקירה הבסיסית אחת המדידות יוצאת חריגה (ירך וכד') מודדים אורך של עצמות ארוכות. הרופאה שלך עשתה אולטרא סאונד ולא הייתה מרוצה אבל היא לא מומחית אולטרא סאונד? אם כן לא הייתי מודאגת בשלב זה (וכל הכבוד לרופאה על היחס). אם יש לך יותר פרטים אוכל אולי להגיד לך יותר, או לשאול בשבילך. ככה מלחיצים אותך שניה לפני הלידה?

תחיצ

New member
אז ככה...

במסגרת הבדיקות של השלד היא שלחה אותי לעשות בדיקת "אורך עצמות ארוכות", מאחר והבדיקות היו קצת נמוכות, היא שלחה אותי לחו"ד שניה. אני לא חושבת שהיא מנסה להלחיץ אותי, נועם חושב שהמקרה שלי מעניין אותה ולכן היא מתעמקת בו...

לפי מה שאני זוכרת

מבדיקת האולטראסאונד היחידה שעשינו בשבוע 20. רק בדקו שעמוד השידרה סגור.

טאניוש

New member
יש לך תוצאות מדוייקות?

אפשר לשאול בפורום מקצועי אם את רוצה. גם לי לא עשו בדיקות שלד. בכלל בשלב זה כבר די קשה לראות משהו, לכן קצת מוזר שעכשיו שולחים אותך לאולטרא סאונד. אם בסקירות הכל היה בסדר לא נראה לי שיש סיבה לדאוג.

כתוב ככה:

בתרגום חופשי מאנגלית, ק"פ בשתי רגליים. כל שאר האנטומיה נראת נורמלית כולל עמוד השידרה (ועוד משהו שאני לא מצליחה להבין בכלל את הכתב.)

גווניבר

New member
אני מכירה

שלושה בחורים עם ק"פ שהם מעל 1.85. כך שכנראה זה לא בהכרח קשור.

למעלה