בעיות השכבה- דילגת עליי לפני כשבועיים..

bilbi32

New member
בעיות השכבה- דילגת עליי לפני כשבועיים..

שלום וברכה, בתנו בת השנתיים ו-3 חודשים כבר מעל לחצי שנה עושה בעיות בהירדמות, לאחר טקס השינה (מקלחת, ארוחת ערב, צחצוח שיניים, קבלת מדבקה על כך, פיפי) אנחנו משכיבים אותה ב8:30-9:00 במיטתה עם המטרנה והיא קמה שוב ושוב- עם הבקבוק בפה וגם כשמסיימת לאכול, לעיתים לאחר דקה-שתיים ולעיתים לאחר 10 דקות. אנחנו משכיבים אותה ושוב חוזר חלילה, כך זה נמשך בין חצי שעה לשעה. חשוב לומר שכל העניין נעשה בלי בכי מצידה וללא כעסים מצידנו, לעיתים בדממה ולעיתים במשפטים נוסח "עכשיו ישנים" או "אני לא מרשה לקום מהמיטה". אפילו כשהיא 'סחוטה' מעייפות, או בימי שישי כשאנחנו משכיבים אותה לישון מאוחר- היא קמה שוב ושוב (ושוב ושוב..). אני מרגישה שקצתי ועייפתי מהמצב, מה גם שעוד 3 חודשים תיוולד לה אחות בע"ה ולא נראה לי 'לבזבז' שעה על השכבה בלבד. אני כבר לא זוכרת מה זה השכבה בקלות- ויש לציין שבעבר היתה נרדמת בלי בעיות מיוחדות. בעלי לוקח את העניין בקלות, אומר שזו רק תקופה, אבל לי זה ממש לא נראה כך ואותי זה מרגיז שהוא חושב כך. לפני מספר חודשים- מרוב ייאוש מהמצב- היתה תקופה שישבתי איתה עד שנרדמה, חשבתי אולי זה יעזור, אך כשגם אחרי שיצאתי מהחדר היא פתאום קמה- ואז הפסקתי עם ההרגל הזה. חשוב לי לציין שתשומת לב היא מקבלת בשפע. אנו יושבים איתה על עבודות יצירה, לוקחים אותה למשחקיות ולירידים, כך שתשומת לב היא לא הבעיה פה. אנא עזרתכם המהירה, אני ממש מיואשת.

אני מוצאת שאתם...

שלום רב, אני מוצאת שאת עושה את כל הפעולות בדרכי נועם, באדיבות, ללא כעס, אתם שומרים על אווירה טובה. בהנחה שהתנהגות היא מטרתית ומתקיימת רק אם לצידה יש רווח. אשאל:" לשם מה את חושבת שהיא מתנהגת כך?"מה היא משיגה? עינת גבע, מכון אדלר.

bilbi32

New member
אם רק הייתי יודעת...

בחיי שניסיתי להבין, חשבתי על זה הרבה. היא מקבלת את כל תשומת הלב משנינו, מהסבים והסבתות, ובכלל לא חסר לה כלום... אין לי פתרונות והשגות לגבי המטרה שלה. אני זוכרת אותי ואת אחי בתור ילדים כמה שהיינו עושים בלאגנים לאמי לפני השינה- למיטב זכרוני מתוך שובבות נטו, למרות שאמי היתה מאוד קשה וחום ואהבה היה חסר לנו בבית, אך פה זה לחלוטין לא המצב. היא פשוט קמה מהמיטה, עושה פרצוף מחויך של "אני יודעת שאני לא בסדר". אז מה היא מנסה להשיג בזה? איך יש לה כוח לקום שוב ושוב ושוב כשהיא יודעת שאין מצב שלא נחזיר אותה למיטה? אשמח, אולי את תוכלי להאיר את עיניי....?

bilbi32

New member
דרך אגב

בהתחשב במה שאת אומרת- שההתנהגות היא למטרת אינטרסים מסוימים, התוצאה של הקימה שלה היא שאנחנו מחזירים אותה למיטה, לא נראה לי שהמטרה שלה היא רק שנחזיר אותה למיטה..... וגם אם כן- מה אנחנו אמורים לעשות, לא להתייחס אליה כשהיא קמה ולתת לה להסתובב בבית עד אין סוף?

ספרי לי עוד...

שלום, ספרי לי איך אתם מחזירים אותה למיטה? מה אתם אומרים לה? איזה רגש מלווה אותך/אתכם כשאתם מחזירים אותה? מה עובר לך בראש באותם רגעים? עינת גבעף יועצת משפחתית, מכון אדלר.

bilbi32

New member
תשובות..

בוקר טוב עינת והרבה תודה, כאשר היא קמה היא באה אלי או לבעלי (יותר נוטה לכיווני), אנחנו מרימים אותה או מוליכים אותה למיטה, ואומרים לה משפט כגון "עכשיו את ישנה, כשישנים לא קמים מהמיטה", "את עייפה, מחר לא יהיה לך כוח לשחק/להשתולל בגן", נוסחים שונים אבל אותו עיקרון. בפעם-פעמיים-שלוש הראשונות התחושה היא של: בטח עכשיו היא לא תקום יותר, אבל בפעמים הבאות ההרגשה שלנו נוטה יותר לייאוש של "תישני כבר"- על אף שאנחנו לא אומרים לה זאת. אני בחודש השביעי וקשה לי להחזיר אותה כל פעם למיטה, בערבים שאני ממש לא מסוגלת אני יושבת על הספה בסלון ובעלי הוא שמשכיב אותה כל פעם מחדש. זה מאוד מתיש ומבזבז לנו שעה כל יום בהרדמות, מה גם שיש ערבים שאנחנו מכבים את האור בסלון או בפירוש מפחדים לעשות דברים בבית כדי שהיא לא תראה או תשמע (למרות שדלת החדר שלה סגורה למחצה).. נשמע טיפשי מה גם שזה במילא לא עוזר... בגדול- היו פעמים ספורות של עצבים מצידי או מצד בעלי (זה קרה אולי 5 פעמים בחצי שנה הזו) שדי, כבר לא יכולנו, 20 פעם את קמה, בשביל מה, ואף אמרתי לה "את סתם קמה, בסוף את חוזרת למיטה". מקווה שהפרטים מוסיפים להבנה...

לבדוק את סדר היום

שלום רב, מה סדר היום של הפעוטה? כמה פעמים ביום היא ישנה? יכול להיות ששנת הצהריים ארוכה מידי, או היא קמה מאוחר ובעת ההשכבה אינה עייפה? כדאי לבדוק את סדר היום אולי שם טמון המפתח? עינת גבע

bilbi32

New member
שלום עינת

היא לא ישנה הרבה בגן, לעיתים הגננות מספרות שהיא מפריעה לילדים אחרים לישון. באופן קבוע לא מסיימת את שעתיים וחצי שעות השינה בגן, קמה אחרי שעה או שעה וחצי, לעיתים פחות. אני נוכחת בכך גם בימי שבת שהיא לא ישנה צהרים- עדיין יש את בעית ההשכבה. ושוב- כבר כתבתי- גם כשאנחנו חוזרים מאירוע או בימי שישי בחצות היא עושה בעיות.. אז בגדול- אופן השינה שלה בצהרים לא משפיע על הקימה שלה בשעת ההשכבה...

למעלה