בעיות התנהגות קשות

אלה10001

New member
בעיות התנהגות קשות

שלום לכולם.יש לי ילד בן 13 אובחן לאחרונה על הרצף.יש לו בנוסף ocd.
בשנה האחרונה החלו בעיות התנהגות בבית.התפרצויות זעם.צרחות.קללות ואף אלימות כלפיי.
האם מישהו פה נתקל בבעיות מסוג אלו.אשמח לדעת איך מטפלים.
יש לנו פסיכיאטר שמלווה בטיפול תרופתי שלא מועיל.כמו כן מקבל cbt .רציתי לציין שהבעיה ההתנהגותית בעיקר בבית.מעט בבית הספר.במקומות אחרים מתנהג כראוי.

TikvaBonneh

New member
טיפול בבעיות התנהגות

כדי שטיפול CBT יצליח צריך שיתוף פעולה וכוחות של הילד, ולא תמיד ילד מצליח. אתם צריכים מנתחת התנהגות שתיתן לכם הדרכת הורים, או שהפסיכולוגית שנותנת לו CBT תיתן לכם הדרכת הורים.
אם תחילטו על מנתחת התנהגות אז חשוב מאוד שתהיה לה הסמכה.
את יכולה למצוא באתר מנת"ה
לגבי טיפול תרופתי, אצלנו הוא גרם נזקים, והפסקנו אותו כליל. אם לא מועיל לכם אז תפסיקו בהדרגה. בקשו מהפסיכיאטר הנחיות לגמילה.

רונכרמל

New member
הרגעת התנהגות

הבן שלי עם שיתוק מוחין ואנו כמשפחה מתמודדים עם התנהגות שונה. אני יושב כנציג הורים בוועדות השמה וחווה הרבה מקרים.
אי אפשר לנתק ילד מהמרחב המשפחתי בו הוא גדל ומתפתח.
כאשר מתייחסים אל הבעיה שהוא מייצר צריך להסתכל על התמונה הרחבה של כל הבית עלינו כהורים, על האחים, התזונה, שעות צריכת מחשב וטלויזיה ועוד.
קשה לנו כהורים לראות את הדברים בצורה אוביקטיבית.
במידה ומנתחת התנהגות מכלילה את התמונה הרחבה זה עשוי להוות פתרון. אם לא, אולי מטפל משפחתי. (וזה ממש לא מציב אותנו כהורים "לא מספיק טובים").
גם רפלקסולוגיה (בהנחה שלמטפל ניסיון בתחום) עשויה להרגיע ולרכך התנהגות קשה. גם כאן לנו כהורים יש תפקיד מסוים בהמשכיות הטיפול בתוך הבית.

אלה10001

New member
היי רון.קודם כל

תודה על התייחסותך.
שנית אנחנו מבינים לגמרי שמשהו בהתנהלות המשפחתית לא בסדר אחרת לא היתה מתפתחת בעיית התנהגות קשה.הפסיכיאטרית שמלווה אותנו טוענת שבשל הבעיות הרבות עם הבן הכלנו והכלנו וריחמנו והגבולות שהיו עד לפני שנה נפרצו לגמרי...אני פחות מתחברת למנתחת התנהגותית ויותר מתחברת למטפל משפחתי כפי שכתבת.מנסיונך איזה סוג מטפל? פסיכולוג? קאוצ'ר? אנחנו זקוקים לדמות גברית סמכותית מהנסיון עם הבן לכל דמות אחרת לא יתייחס...אגב בעלי ואני בהדרכת הורים אצל פסיכולוג שעוסק בהפרעת התנגדות קרוב לשנה אך זה לא מועיל.

רונכרמל

New member
טיפול משפחתי

מטפל משפחתי זה מקצוע כמו מנתח התנהגות.
יש לי המלצה על מטפל מצוין מאזור פרדס חנה. מאיזה אזור בארץ אתם?

הפוך

במקום הכי מוגן, בבית, הוא מנסה לבנות את עצמו, להגדיר את עצמו,
עכשיו שהגיע לשלב הזה בגילו המופלג (גיל שנתיים בנורא, גיל 5 הנורא)
תקחי לו את זה ?
זה לא רע ולא בגלל בעיה
זה בגלל שהוא מנסה להתקדם
תעזרי לו להיבנות
אל תסרסי אותו בטיפול
אגב אני תמיד נגד תרופות

למעלה