בעיות זהות באימוץ ילדים

כאן הם

New member
בעיות זהות באימוץ ילדים

תקראו את הכתבה המצורפת לגבי "גיהנום של מי שמאמץ ילד לא-ישראלי ומבקש לגייר אותו".

אבל רציתי לשנות הנושא לכיוון אחר: בתור הורים הומואים ולסביות, יש סיכוי טוב מאוד שהאב או האם הביולוגית לילד שלנו הם לא יהודים ולא ישראלים.

זה גם המקרה אצלנו, כי האמא הביולוגית היא אמריקאית לא יהודיה.

אז הבן שלנו, דווקא בביקור בישראל, בפעם הראשונה שאל אותי אם הוא יהודי או נוצרי. זה היה כמה שעות אחרי ביקור לא מתוכנן (היינו עם אורחים) בכנסיית הקבר בירושליים... שלא עניין אותו בכלל.

אמרתי לו מייד שהוא יכול לבחור. והוא נתן תשובה לא ברורה לחלוטין לגמרי שמשתמע ממנה די בבירור שהוא רואה את עצמו יהודי. הוא רק בן 7.

אבל נעזוב את המקרה שלי.

במקרה שלכם, אם הילד הוא מאומץ מרוסיה או קוריאה, או במקרה היותר קל שרק אחד ההורים הביולוגיים הוא לא ישראלי/יהודי: מה תהיה הגישה שלכם ל"התעניינות" של הילד לגבי המוצא שלו? כמו שנקווה ההורים שלכם קיבלו את זה שאתם הומואים או לסביות, תקבלו את זה שהילד רואה את עצמו כמישהו לא יהודי/ישראלי, אפילו קצת?

בחזרה לכתבה: תטרחו לגייר את הילד? אנחנו רק עשינו מילה, ולמעשה, טכנית, הילד הוא לא יהודי כי האמא שלו לא יהודיה. לא מטריד אותי. לדעתי, אמונה זה לא מה שהרב אומר לגביך.

נ.ב. רק דבר קטן לגבי ההיסטוריה המשפחתית שלי שבעקבותה הגישה שלי: אני כפי הנראה מאוד רק 92% יהודי כי סבא-רבה-רבה כפי הנראה היה לא יהודי. הדוד של אבא שלי התנצר בגיל 14, ואני לא מאמין איך סבא רבה שלי הרשה דבר כזה. אני לא הייתי מרשה דבר כזה כי הוא אפילו לא היה ילד בוגר. מצד שני, אחיו, סבא שלי, היה מראשי "בני ברית", ציוני דגול שהתעקש שירשמו "יהודי" בתעודת הזהות הצ'כית שלו... ורק בגלל זה(!) הוא הצליח לברוח לישראל כמה שבועות לפני שהנאצים פלשו לצ'כיה.

רענן

כאן הם

New member
ההסבר

מכיוון שסבא שלי התעקש לרשום "יהודי" בתעודת הזהות שלו, ואחיו ואחיותיו רשמו שהם "גרמנים" (כי הם היו צ'כים דוברי גרמנית), אז היה אפשרי עבורו לבקש סרטיפיקאט CERTIFICATE בשגרירות הבריטית (לא בזול) לעבור ל"פאלסטינה". אם היה רשום שהוא גרמני, אז הוא לא היה זכאי. בכנות, גם עזר לו קשרים רבים שהיו לו בגלל שהוא היה מראשי בני ברית.

והדודה שלי (הבת שלו) סיפרה לי שאחרי שהוא קיבל את הסרטיפיקאט, כל קרובי המשפחה באו אליו להתחנן שהוא יבקש עבורם, כי הם קרובי משפחה. וגם, שיממן את זה עבורם. הוא ניסה ולא הצליח. אבל חוץ מאחות אחת, כולם ניצלו כי הם ברחו לאנגליה ואירלנד.

ואחיו הנוצרי ניצל גם, למרות שהוא נשאר בצ'כיה, אפילו עבר לגרמניה בתחילת המלחמה, התגייס לוורמאכט (הוא היה קצין ממלחמת העולם הראשונה), הועף מהוורמאכט (בגלל יהדותו): אישתו הגרמניה סיכנה את חייה פעמיים כדי להציל אותו. הנכד שלו חזר ליהדות, התחתן עם יהודיה והבת שלו היא יהודיה גאה.

רענן

על מי אתה עובד?

עשית לבינך מילה ,למה?
הוא לומד במסגרת יהודית.
רשמת אותו כאזרח ישראלי,
אתה מאוד גאה ביהדותך ומוצאך הצ'כי יהודי.
אתה מאוד מקושר להוויה הישראלית ולקורה כאן.
אתה רוצה שנאמין שלא איכפת לך מהו יהודי או נוצרי או ללא דת?
הרי אתה עושה הכל כדי שיהיה יהודי עם שייכות ישראלית.

כאן הם

New member
אני עובד... על הילד שלי

את צודקת! אני עובד, במלוא המובן... על הילד שלי.

עשיתי לו מילה, שולח אותו לבי"ס יהודי (חילוני!), חוגג חגים יהודיים, שולח אותו לארץ לקייטנה, חבר במרכז היהודי, וכולי וכולי. יש לי אפילו תוכניות לעתיד: בר מיצווה, לימודים מסויימים בארץ, וכולי.

אני אפילו מודה לחלוטין שאני אישית מקווה שהזהות שלו תהיה מאוד דומה לשלי: יהודי גאה תומך בישראל.

ומעבר לזה! אני מודה שאני מקווה שהדעות הפוליטיות שלו, גישה שלו, עקרונות שלו, אמונה שלו, וכיוצא בזה יהיו דומים לשלי.

... בדיוק כמעט כל ההורים.

אבל אם הוא ירצה להיות נוצרי שמאלני, או יהודי דתי ימני, אני אקבל את זה.

משהו פה שונה בייני לבינך?

רענן

למעלה